Борисов се закани: Ще надделеем над бюрокрацията

Институциите трябва да работят в полза на гражданите, поиска премиерът
12 юни 2017 21:01, Красимир Ангелов
82
Борисов се закани: Ще надделеем над бюрокрацията
Снимка: БТА

Ще бъдем неотстъпчиви, ще надделеем над бюрокрацията - в КАТ, в Кадастъра, в Агенцията по вписванията, в общините, в консулските служби в чужбина. Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемония по случай връчването на наградите "Икономика на светло" за 2016 г., на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Националния център "Икономика на светло".

Още по темата
Премиерът допълни, че институциите от тук нататък трябва да работят в полза на гражданите. "Всичко живо в министерства и агенции или ще работи в полза на гражданите и бизнеса, или ще си ходи", закани се премиерът, цитиран от БТА.

По думите му войната ще е голяма, но "ще надделеем". "Всеки министър трябва да започва деня с това какво е направил в неговото министерство по тази тема", посочи Борисов.

По думите му обаче съпротивата на администрацията ще е голяма, защото тя от десетилетия така е свикнала да работи. "Не мога да си обясня това спокойствие, да гледаш как хората висят по опашки, нервират се, тормозят се и да чакаш със сила да дойде някой да те кара да го променяш", коментира още Борисов.

Това според него се случва, защото "заплатата им си върви, кутиите с бонбони и уискита си вървят и това е". Било обаче каквото било, каза премиерът Борисов.

Министър-председателят коментира и скандала със снимките на бившия МВР шеф Пламен Узунов.  Преди дни премиерът каза, че очаква указ на държавния глава за освобождаване на Узунов, който беше вътрешен министър от служебния кабинет. Узунов сега е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев. Такъв указ президентът обаче не е издал.

Борисов припомни отново, че е уволнил зам.-министър заради снимки с хитлеристки поздрав. "Аз го уволних веднага, след като си подаде оставката, но медиите десет дни не ни оставихте на мира", посочи преиерът.

По думите му тогава е имало изказвания, включително от президенстската институция, от БСП и всички партии, че това е фашизъм, недопустимо, имало е и сигнали и официални питания до Брюксел. "Този двоен аршин не ми харесва, но поватарям, че моята съвест е чиста, че с колегите патриоти взехме това решение. Не се меся обаче в работата на другите", допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
15
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Корупцията и предателството са надделели вече.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SYKRASCHTAVAI GOVEDO NAI- GOLQMATA ADMINISTRACIQ V CELIQT ES NA GLAVA OT NASELENIETO IMASCH I NAI- BEDNATA STRANA SYKRASCHTAVAAI.vseki gerbadjiq chinovnik zasrami se
27
2
 
18
 
! Отговори
БОКО НЯМА ИНТЕРЕС преди 6 години
ПАК ЛЪЖЕ И ДЕМАГОГСТВА. НАЙ-МАЛКО ТОЙ И *** ИНТЕРЕС ДА "СЕ ПРЕБОРИ" С БЮРОКРАЦИЯТА. НОСИТЕЛИ НА БЮРОКРАЦИЯТА СА ОБЩИНСКИТЕ И ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ. БАНКЯНСКИЯ ХИТРЕЦ НЕПРЕКЪСНАТО УВЕЛИЧАВА АРМИЯТА НА ЛАПАЧИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА. ТОВА СА ОНЕЗИ ПРИТИСКАНИ И ЗАПЛАШВАНИ, ТЕ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ ВЪРЗАНИ В КЪРПА ИЗБИРАТЕЛИ НА ГЕРБ. А КОЛКО Е ПРОСТО - ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО И АПАРАТА СЕ СЪКРАЩАВА С МИН.40%.ТАКА, ЧЕ ПАК ДРЪНЧИ НАПРАЗНО И ЛЪЖЕ КАТО СЪДРАН, МИЗЕРНИКА. НАЛИ ТАКА ГУБИ ИЗБОРИТЕ И ГУБИ ВСИЧКО
26
1
 
17
 
! Отговори
naco преди 6 години
Колкото "НАДЕЛЯХТЕ" над ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ,САНИРАНЕТО,КТБ,"Белене",Съдебната реформа,..............................и т.н.,и т.н.,така ли,другарЮ Борисов????
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е личност.Винаги бих предпочел да чета него.А не Борисов.Пък и гот като гледам как великите сили се пънат да го махнат, а той им се смее.Точно тези сили векове точеха колониите си.Единствено те употребиха ядрено оръжие срещу мирни хора.Сега разследват как Путин назначи президентът на USA.Ама много е забавно как вчерашни комунисти днес станали герберчовци. Че и ще викат за хората с мнение русофили.Тя вашата е тръгнала;)Ама още не сте го разбрали.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету ще ни довърши.
23
16
 
7
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Другари пикаете ли газ,гърчейки се под управлението на Бойко Победоносеца?Пикаете ли газ,че България е под крилото на САЩ в НАТО и далече от Вовата?А?(:(:(:Свиквайте,че вашата,партизанската вече няма да я бъде никога.(:(:(:
22
3
 
5
 
! Отговори
Aket преди 6 години
Bg narod se izbavil ot sultani i care ne za da sa gushka pod schkembeto na Borisov..Borisov e samo edin obiknoven chovek ot naroda...dneska go ima...utre go niama...drug ste izberem...
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ново 6... баси сръчния тип... има няма и оправя нещата... колко обикновен езичец, колко бедна лексика... срам!
20
8
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
Д0 18. Много елементарен коментар, който биха написали и най-евтините селянки.
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко каква бюрокрация.Държавата ни е кома.,и ти много добре го знаеш.
18
9
 
4
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Червените кхмери пак си плюят по презумция, нищо, че те на власт не са свършили и за 5 стотинки работа. Алоооо, шумкари, поне си мълчете, щото вие само катастрофи сте ни донесли.
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой ще му дава като премахне бюрокрацията. Трябва да види дали тия които работят по службичките дали имат необходимия ценз за това. Като иска да я маха и това е начин. Има много калинки.
16
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету пак говори глупости.Той самият е част от бюрокрацията.
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колко лесно е да си припишеш чужд успех..
14
3
 
20
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
О, убеден съм ! Като я удвоят/ за да се подобри обслужването - на кого ? - на гражданите / ще я преборят и ще и надделеят с по-големи привилегии и заплати !! За да е по хрисима и послушна !!!!!
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Са борим със себе си ???? Тоя разказва вицове .
12
7
 
28
 
! Отговори
13 преди 6 години
ТОВА Е ПРЕМИЕРА НА БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДА ГО ИЗБРА- ЗА 3-ТИ ПЪТ - И..Е ЕДИНСТВЕНИЯТ - ЗА 28 ГОДИНИ!!!А ВИЕ СИ ПИЙТЕ РАКИИТЕ СПОКОЙНО - ТОЙ МИСЛИ ВМЕСТО ВАС, ЗАЩОТО ВИЕ, НЯМА - С КАКВО ДА МИСЛИТЕ.НАЗДРАВЕ.
11
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собственикът на ГЕРБ обърна държавата ни на своя собствена бащиния. Разбира се с любезното съдействие на протежето му Цацаров и Тиквено-Пресешките медии.А, и на Бъчварова, която пише от профила му във ФБ.Защото всеки знае, че Еднокнижникът не може да пише.Той отделно че не знае нито един чужд език, но не може да говори правилно и родният му български.Всъщност това последнето не е сигурно, че българският му е Роден, тъй като безродниците нямат Родина.
10
18
 
13
 
! Отговори
13 преди 6 години
ЕДНО НЕ РАЗБИРАМ- ЗАЩО СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО ТУК!!!ИДЕТЕ ДА БЕРЕТЕ ЧЕРЕШИ- ПО- ПОЛЕЗНИ ЩЕ СТЕ!!!ЗАЩО ОТРИЧАТЕ ВСИЧКО - ВИЕ ЛИ УПРАВЛЯВАТЕ, ВИЕ ЛИ СТЕ НА НЕГОВО МЯСТО, ТОЛКОВА СТЕ КОМПЕТЕНТНИ, ЧЕ НА 2 МАГАРЕТА СЛАМАТА - НЕ МОЖЕТЕ РАЗДЕЛИ!!!УТРЕ ПРЕМИЕРА ИМА РОЖДЕН ДЕН - вземете, че му го ЧЕСТИТЕТЕ!!ТОЙ ЗАСЛУЖАВА, НЯКОЙ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА МУ КАЖЕ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!