Кой източи КТБ? Кой я фалира? Стенограмата – мълчи!

Няма и яснота кой е поискал банките у нас да въведат "ваканция"
12 юни 2017 08:07,
75
Кой източи КТБ? Кой я фалира? Стенограмата – мълчи!
Снимка: архив, Булфото

"Разсекретената стенограма не разкрива какво се случи с КТБ, но показа симптоматични проблеми в поведението на най-високопоставените лица в държавата", коментира пред "Фокус" политологът проф. Александър Маринов.

Според него от документа ясно се вижда, че органите, които управляват държавата, не разполагат с необходимата информация, която би трябвало да имат по закон.

Още по темата

По думите му при подобно скриване или изкривяване на информацията, за което все някой носи отговорност, е много трудно да се разчита, че ще бъдат взети правилни решения.

Според Маринов дори да излезе и втората стенограма, за която се твърди, че има по-конкретни и интересни неща, проблемът е, че продължаваме официално да не знаем нищо за това как и защо е била фалирана КТБ, кой е поискал банкова ваканция.

А причината за това, по думите му, е, че по върха на българската държава има хора и групи, които са били пряко заинтересовани и са взели пряко участие в разрушаването на банката.

"Стенограмата за КТБ затвърждава мнението ни за това, че голяма част от нашия политически елит в кризисни ситуации действа неадекватно", смята и социологът Юрий Асланов.

Според него националната сигурност е била застрашена от неадекватните действия на представителите на институциите към онзи момент с ликвидирането на КТБ.

"Очевидно КСНС не е имал капацитет да реши този въпрос и кризата продължи да се развива и след това. В крайна сметка се стигна до ощетяване на държавата с около 4 млрд. лв.", посочи Асланов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
5
 
! Отговори
яснооо преди 6 години
Кой фалира КТБ- Цацата, Пеевски, Доган и политиците....Кой я източи-същите
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБЕ ВИНОВНИ НЯМА И ДОКУменти НЯМА И ПАРИТЕ ГИ НЯМА И НИКОИ НЕ ЗНАЕ И НИКОИ НЕ Е ВИДЯЛ.?
58
1
 
16
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
В ДОКЛАДА НА ЕДНО ЗАПАДНО РАЗУЗНАВАНЕ ЯСНО Е НАПИСАНО - КТБ БЕ ИЗТОЧЕНА ОТ БОРИСОВ, ДОГАН И ПЕЕВСКИ! ВСИЧКО ДРУГО Е ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА И МУТРЕНСКИ ЛЪЖИ!
57
1
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "НИЕ ПАСЕМ ТРЕВА-АЛО ОВЦИТЕ..": Абе и'диот, стига писа глупости. Какъв Газпром, каква русофобска опорна точка. Наляти са милиарди пари на държавни предприятия по време на управлението на Бойко и са раздавани на свои хора. Кой и кога ще разследва къде са отишли? Като гледам, нито прокуратурата, нито БНБ, нито бат'ти Бойко имат намерение да направят нещо.И тъй като се видя от стенограмата кой какво е приказвал по това време, хайде сега прах в очите на електората - Кремъл, Газпром, Путин и т.н
56
0
 
9
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Сидера също е вътре .Със зл.пръст бетонира Орешарски и сложи начало на грабежа - СВЕТОВЕН РЕКОРД по кражба..близо 5% от БВП ! Младите прокурори и ДАНС да следят харчовете на В.Сид.. Начинаещ счетоводител вижда . че раб.заплата на Сидер-ооf е < от наема на жилище на бул.Витоша + БМВ-5 + 5-зв. хотел в ПАРИЖ ! А за харчовете на Атака има сметна палата ! На Цаца му изтича мандата и тогава почва да говори Василев! Местане..ти знаеш всичко. Кажи си. Отстраниха те защото си искаше дела !
55
0
 
19
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Постулат в криминалистиката : НЯМА НЕРАЗКРИТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ОСВЕН В СЛУЧАИТЕ, КОГАТО Е СВЪРЗАНО С ВЛАСТТА !!
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гарван, гарвану око не вади ;)
53
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Самият факт че толкова време няма /уж/ яснота кой окраде банката, доказва на практика че управляващите тогава /а всички знаем кои бяхa!/ са в основата на грабежа! Защото всички държавни органи на които това им е работата /припомнете колко такива има!/, трябваше отдавна да са разнищили това най-мащабно престъпление от 96-97 год. насам но се правят на ощипани или на разсеяни и до сега!! Всъщност грабежа на държавата от споменатите години се възпроизведе в нова модификация!
52
0
 
17
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Не се правете на ощипани , кой пусна най якия слух , че банката загива. Кой каза че Вежди ще се самоубива , че имал пари в КТБ ..на 21 06 2014, като напишете в Гуглето "Кой каза че Вежди ще се самоубива" , ще разберете кой украде парите 4 МИЛИАРДА.
51
9
 
10
 
! Отговори
АЛО ОВЦИТЕ.. преди 6 години
ЦЯЛАТА ТАЯ РУСКО-ДУПЕДАВСКА КОМУНИСТИЧЕСКА СГ.АН ----ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО , НА СТРАНАТА , АКО ИСКАТЕ ДА СТЕ ЕВРОПЕЙЦИ И БЕЛИ ХОРА!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ---ВИНАГИ ЩЕ СТЕ БЕДНИ , НЕЩАСТНИ , ГЛАДНИ ПРОСЯЦИ ..ПРЪСНАТИ ПО СВЕТА ЗА ПАРЧЕ ХЛЯБ!!!НО , ПОНЕЖЕ СТЕ БЕЗ ВОЛЯ И БЕЗХАБЕРНО ПРОСТИ ....ТАКА ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕТЕ ,КАТО НАЦИЯ!!!ТОВА ВИ Е БЪДЕЩЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
17
 
5
 
! Отговори
НИЕ ПАСЕМ ТРЕВА.... преди 6 години
ПАРИТЕ ОТ КТБ---ОТИДОХА ЗА "БРАТСКИЯ ГАЗПРОМ"---като обезщетение за забраната от ЕС!РУСОФИЛСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ --СИ ОСИГУРИХА КОМИСИОННО -ФИНАНСИРАНЕ ОТ РУСИЯ с ПАРИТЕ НА НАРОДА!
49
3
 
8
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Ясно е като бял ден ! Това е пъклен план за грабеж като за последно - измислен от серГея и Сарайте..осъществен от ДАНС-Писанчев..МВР- Йовчев...прокуратурата..Искров и ръководен от Орешарски. Младите прокурори и ДАНС да следят харчовете на Писан..Йовчев...Орешарски..Искров...Чобанов...на старият УС на БНБ и особено на ректора на УНСС който казваше на протестиращите студенти - колко сте жалки ! Цаца и ББ не са вечни !
48
7
 
7
 
! Отговори
НИЕ ПАСЕМ ТРЕВА... преди 6 години
ЕСТЕСТВЕНО , ЧЕ ПАРИТЕ ГИ ГЛЪТНАХА ОТ "ГАЗПРОМ "---ЗАЩОТО КТБ, БЕШЕ БАНКАТА НА РУСКИЯ ПРОЕКТ "Ю.ПАТОК"!!!!!!!!!ТОЧНО ЗА ТОВА Ц.ВАСИЛЕВ И ПЕЕВСКИ СЕ КАНЕХА ДА СЕ ГЪРМЯТ , ЗАЩОТО ПЕЕВСКИ БЕШЕ ВКЛЮЧЕН В РУСКИЯ ДОГОВОР ЗА ИЗКОПНИТЕ РАБОТИ!Ц.ВАСИЛЕВ---ИЗБЯГА Н СЪРБИЯ , ЗАЩОТО ТАМ Е В БЕЗОПАСТНОСТ И ЗАЩИТЕН ОТ РУСИЯ!"ДАНС"---ЗНАЯТ ЦЯЛАТА ИСТИНА , НО СЕ СПОТАЙВАТ КАТО БЪЛХИ В ***, ЗАЩОТО НАБЛЮДАВАТ ТИЯ КРАЖБИ ОТ ГОДИНИ В КТБ!/...това се признава и в стенограмата../
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И няма виновни и това си е. Народа мизерства или бяга, само една шепа хора са добре, но нужните промени не се правят.И аз искам свикване на ВНС и промяна в закона за прокоратурата.
46
0
 
5
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Колкото разбрахме за Проект Възродителен Процес толкова и за Проект КТБ , от умрял писмо
45
1
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Много добре стана, че разсекретиха тази стенограма и е добре да разсекретят и тази от втората среща за КТБ. Трябва да се знае кой какво е приказвал и вършил, за да се сравни с това, което се говореше (а и сега се повтаря) от Бойко и гербаджиите по време на изборитеОт стенограмата се вижда, че всички считат, че проблема е бил в управлението на банката и липсата на адекватен надзор от БНБ, но Бойко преди изборите, където му дадяха думата, все разправяше, че правителството на Орещарски я фалирало
44
0
 
23
 
! Отговори
Край преди 6 години
"не ми пука за тия дето си загубиха парите в КТБ" вика ядящия кебапчета от 32 ст. и надига бирата от 1.20 - три литра.Овча главо - те пари не загубиха защото взеха твойте 4млрд лева от фонда за гарантиране на влоговоте и държавния бюджет и ги дадоха на тях. Пари загуби баба ти от пенсията, сина ти от образованието, загуби ги ти от отбраната и сигурността. Ако сега се разклати банка във фонда няма и лев.80% от населението е овце за стригане и напълно си го заслужават и на пастърма да ги направа
43
0
 
10
 
! Отговори
gadev преди 6 години
а защо са въпросителните в заглавието ? сменете ги с удивителни и ще стане ясно:КОЙ източи КТБ! КОЙ я фалира !
42
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ще има ли справедливост - ще бъдат ли наказани крадците на 4млрд пари на българите. НЕ. Крадците пак управляват и формират общественото мнение през телевизорите. Народеца яде кебапчета от пилешки клюнове, свински кожички и *** рога и пие бира от найлоновите шишета.
41
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
Правилните въпроси са 1. Кой направи от тази банка - банката на държавните пари. 2. Кой папкаше от тези пари.3. Ще има ли някой одран жив на жълтите павета.Държавните предприятия и администрацията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО държеше парите си там при кабинета Борисов 1. С тия пари там се финансираха проектите на ЦВетанов - Пеевски барабар с Барековата телевизия. От там папкаха политици от всички партии барабар с лидерите им. В крайна сметка там потънаха парите на фонда и бюджета.