Ненчев: Да не бавим модернизирането на армията!

България да се заяви на геополитическата сцена, призова той
Обновена: 12 юни 2017 08:46 | 12 юни 2017 08:45, Петя Славова
31

Питането и чуденето около решението на Народното събрание за модернизиране на армията ни трябва да спре. Ако сме наистина демократична парламентарна република не трябва да подлагаме под въпрос решенията на НС. Милиард и половина лева за тази процедура са предвидени от държавния бюджет и са отпуснати, няма причина да се бавим.
Още по темата

Това посочи бившият министър на отбраната Николай Ненчев в студиото на "България сутрин". Според него най-важното нещо за България е къде иска да бъде на геополитическата сцена.

"Най-важното е геостратегията на България, къде искаме да бъдем и каква отбрана ще изграждаме. Процедурата не бива да бъде отлагана. Редно е да сключим договор до няколко месеца за закупуването на самолети", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Относно делото, което се води срещу него за застрашаване на националната ни сигурност, чрез извършване на ремонт на двигателите на изтребителите МиГ в Полша, той заяви, че делото е поръчково.

"Делото е поръчка от Русия, от мафията. В някои от обвиненията пише, че съм засегнал интересите на руската компания. Ако отново трябва да взема решение в интерес на българския народ ще постъпя по същия начин. Сделката с Полша е с около 40% по евтина от тази в Русия", настоя той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
15
 
! Отговори
румен преди 6 години
Професоре,министри на отбраната от 27 г са разни плазмодий така че Ненчев просто може да е най-добрия плазмодий.Активен борец от БЗНС?! Открадна каквото можа,че то повечето вече е откраднато.Благодарение на малоооумници като него БА е докарана до положение да не може да отбранява даже Карлово.Така ли се бори с руската агресия?!
4
0
 
20
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тоя трябва да е в затвора, те му дават трибуна... Божкеее
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайки така, по-позитивно на нещата, закупуването на модерно оборудване за всичките ни 7 човека армия едва ли ще е толкова скъпо.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненчев, мноо готина прическа имаш.
1
17
 
2
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Генерал Ненчев беше най успешния министър на отбраната и активен борец против Руската агресия и диктатора Путин.