Кого настъпи Радева? Трябва ли да се извини за поста си?

Дискусия между поетеса и БХК пред Bulgaria ON AIR
13 юни 2017 12:00, Анисия Иванова
237

Трябва ли да се извини президентшата за поста си във FB? Разпалена дискусия по този въпроси се разрази в студиото на "България сутрин". Поетесата Маргарита Петкова защити Десислава Радева по повод коментара й в социалните мрежи и подчерта, че Радева не е обидила никого с публикацията си.

Вчера първата дама взриви Facebook, след като публикува пост за провелия се в събота "София Прайд". В деловодството на президенството дори беше заведено писмо срещу нея.

Още по темата

"Какво лошо казва, обижда ли някого? Това, че една общност не използва съответните предпазни средства, не е работа на държавата, а на самата общност", коментира тя в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според поетесата нападките към Десислава Радева са към президента, а тя е умна, много добре разбира това и е готова да поеме върху себе си подобни писма и нападки.

Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет е на мнение, че категорично е необходимо извинение от страна на президентшата, тъй като изказването й е безотговорно и жонглира със сериозни проблеми.

"Не може да кажеш, че всички проблеми са еднакви. Г-жа Радева засяга много сериозен проблем. Глобалният фонд за ХИВ/СПИН се оттегли от България, защото след 15 години се очаква, че правителството може да поеме тази роля. Надявам се, че тя ще използва позицията си, за да лобира за тези проблеми", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
46
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Манипулация, 90% от коментарите подкрепят Радева, дори и от привърженици на Герб :)
149
0
 
7
 
! Отговори
Али преди 6 години
до анонимен 158Намери начин/връзки/ за работа и да поставяш кондоми на Чарли.
148
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами гледайте видеото, говорителят на БГ ЕЪР ясно каза, че повечето българи са осъдили и заклеймили поста на първата дама. Говорителят на БГ ЕЪР е много симпатичен, има хубава дикция, няма да ни лъже, БГ ЕЪР се финансира от ЕС и Брюксел, българите имаме доверие на евроатлантизма и ЕС, щом медия на Брюксел казва, че българите осъждат написанито от Радева, значи е така, мнозинството българите подкрепят хомосексуалистите, това сега е напълно ясно.
147
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо постоянно ни заливат със всякакви социологически изследвания и анкети, а по такава гореща тема като "какво мисли българина за хомосексуализма и подкрепя ли гей паради", тема която вълнува цялото общество и постоянно се дискутира досега нито една агенция не е направила социологичесно изследване. Защо западните посланици които участват и подкрепят парада не финансират едно такова изследване?
146
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До псевдо Българин тук става въпрос за гей изпълненията, които на 95% от Българите не се харесва.Българина е толерантен и уважава различните, но не и да се парадира и показва.А на теб само Руснаци ти се превиждат, да не си имал лоши спомени от тях?
145
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хомосексуализмът е отклонение от нормата, това е официалното становище на науката.
144
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От постинга на Радев`ца във FB, не става ясно котарака Чарли ползва ли вече кондоми !В случай че "ДА", трябва да се увеличи разкладката за Президентството, като се обясни на данъкоплатеца, че така изпълнява патриотичния си дълг.
143
27
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До до Б.ЪЛГАРИН /АКО СИЕдинствено на руските *** може да хрумне, че хора които не мислят извратено като тях са гейове или лезбийки. Но медицински факт е че най-яросъните хомофобия са латентни хомосексуалисти.
142
0
 
5
 
! Отговори
ivailo1403 преди 6 години
До БългаринАми от теб сме по-нормални, със сигурност.
141
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демократи, либерали, лезбократи...България е хубава страна, но за жалост населена. Деи ***..
140
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Parvo radeva ne e presiden6a a e jena na presidenta radev vtoro agenta bkp isvesnia s prakor lisizata ivan dimitrov kakvo pravi v kabineta na radev sled kato 35 g e v posolstvata ot jivkivo vrene i minalata g pensioner ot vanschno tova e mladi kadarni kadri e esizi bes rabota a lisizata dimitrov v kabineta na radev koi go e nabutal na rabota na 73 g pensioner s visoka poslani4eska pensia jenata na presidenta e ok ne sabijdaite
139
0
 
37
 
! Отговори
11111 преди 6 години
Виждате ли що за народ сме.Два дена всички телевизии ни занимават какво е казала РАДЕВА за гей парада.Много важна тема.Никой от тези нелъжливи,честни и почтени телевизии не спомена какво каза Борисов в деня ня падането на хеликоптера.Жалко за войника,ама жалко и за 50 милиона дето дадохме за този хеликоптер.Ето къде отидоха коледните добавки на пенсионерите.Ами нищо лошо не е казал човека пообидил малко пенсиите,ядосва се за похабените милиони,ама вижте Радева колко подлада обижда ***!
138
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен до 146 преди 6 години
Нормалните хора сме отвратени, от гей изявите и показноста на извратените им наклоности.А също така от некомпетентните коментари на БХК.
137
35
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До ivailo1403Същества, които могат щ да се възхищават на мадам Деса и да нарекат "чудесен пост" простотиите и трудно биха могли да бъдат нормални хора.
136
0
 
36
 
! Отговори
До БХК преди 6 години
БХК да се само сезира защото изказванията им и действията им са в ущърб на цялата нация и нарушават основните човешки свободи
135
0
 
46
 
! Отговори
345 преди 6 години
Не може разни извратеняци да получават аплодисменти,а човека който им каза истината да е охулван.БРАВО Радева,само така -истината право в очите.А за кресливите слагачи,не им обръщай внимание -все пак от политиката се препитават,нека си грачат.Народа разбира и разграничава лицемерието от истината.На които му харесва детето му да се разхожда разголено,накичено с кичозни дрънкулки и в ръцете си да носи бебе -моля-направете му още един прайд -развайте му се,избора си е ваш,щом ви харесва!!!!!
134
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а бе побъркали сте се всички нещо в тоя интернет,вместо да пишете тука глупости,излесте и се разходете или свършете нещо полезно.откачихте.
133
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радева не може да настъпи никого. Просто е отвратила нормалните хора с наглостта и пpocтотиите си.
132
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
радвайте се ,все по-малък е риска вашите женички да ви изневерят
131
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАстъпи кауньа! Изключително нахална и безпардонна! Младоженецът е виновен! Не стига, че той. се скъса от гафове, ами сега и нея!Първа, но не дама!