Борисов се закани: Няма да оставим корумпираните на мира!

Според премиера кандидати за митничари и катаджии вече няма
Обновена: 14 юни 2017 18:27 | 14 юни 2017 18:12, Веселина Йорданова
80
Борисов се закани: Няма да оставим корумпираните на мира!
Снимка: БТА, архив

"Няма да ги оставим на мира". Така премиерът Бойко Борисов обобщава в началото на днешното правителствено заседание мерките, които правителството и правоохранителните органи предприемат в борбата с контрабандата. Конкретен повод за коментара му са вчерашните арести на митничари на ГКПП "Кулата".

"По темата контрабанда, по тези схеми или ще надделем или само можем да си приказваме. Доста неща са направили колегите, полагаме огромни усилия. Всички министерства, които са въвлечени в тази дейност засега са много активни. С цялата си мощ държавата трябва да ги застъпи всичките тези места, в които макар и рядко, но се случва", заявява министър-председателят, според стенограмата.

"Продължават със схемите; мине не мине месец – арести. Отделно - двойно претоварени ТИР-ове, след това чупят пътищата, а виждате какви пари се събират на ден", коментира Борисов.

По-късно пък той заявява, че вече няма кандидати за катаджии и митничари и не могат да се попълнят бройките.

"Сиреч, колкото повече в борбата с контрабандата сме успешни, толкова най-търсени преди години професии, които се уреждаха с връзки, сега не могат да съберат кандидати. Ето, Радев да каже за КАТ колко са", казва Борисов, на което вътрешният министър Валентин Радев отговаря: "С камерите и с новите автомобили намаляха вече желаещите значително".

Премиерът заявява, че в двата месеца на служебното правителство, когато министър беше Кирил Ананиев, "приходите бяха със стотина милиона надолу".

"Днес вече агенциите, Министерството на финансите докладват, че отново сме свили контрабандата и това са докладите, които идват от независимите проверяващи системи. В петък всички министри, които са въвлечени и имат отношение по кадастрите – в 10,30 часа на среща с кметовете. Фандъкова, ако трябва районни кметове да дойдат, Агенцията по кадастъра… Оказва се, че на много места на сто процента всичко вече е направено във вид, че да не допуска опашка и да се улесняват максимално гражданите, а на други места – много малко мерки са взети", коментира той.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заявява, че след срещата с регионалния министър Нанков и районните кметове на София всички те са готови да работят за изнесените кадастрални центрове. Оставало да се уточнят детайли по отношение на плащането на такси.

За да се улеснят хората, тя препоръчва таксите да не се плащат в банки, а директно на място да се превеждат.

"И разбира се, част от тези такси задължително трябва да останат за покриване на разходите на районните кметове. Така че, ако имаме такова разбиране, директно районните администрации могат да поемат тези функции и да облекчим хората", казва Фандъкова.

Борисов подчертава, че трябва да се промени отношението на администрацията към хората, да се осъзнае, че обслужваният гражданин, а не служителят е по-важният.

"Те затова са създадени консулските служби – да оказват съдействие на нашите сънародници, които имат нужда на място, в чуждата държава да им помогнат, а не да ги превръщат в заложници, да седят с часове на опашки и да хабят нерви. Не служителят в консулската служба, а гражданинът, който е отишъл там, е нашият приоритет. И този начин на мислене ще се промени", заявява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Бабичка преди 6 години
Много се радвам за овцете, които го избира и му вярват. Все по-ограбени ще ставате.
52
1
 
3
 
! Отговори
Тиква и тиквиници преди 6 години
Аз мислех че ще каже че пак Комунистите са му виновни.Кой оправлява 8 години и кои разви корупцията в Държавата до такава степен че хората избягаха защото няма Живот тук
51
0
 
6
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Ми започни от себе си *** Тиквооооо!
50
1
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Прав е Борисов , не може всички в тая държава да крадат и да взимат бакшиши !Народа е дал това право на управляващите , т.е. на ГЕРБ , на Бойко , на Цецо !Те ще крадат , на другите гонка до дупка , докато се научат да си плащат!
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадецът вика "дръжте крадеца".
48
1
 
13
 
! Отговори
Корупция преди 6 години
Референдум в Стара Загора с ГЕРБер кмет .Заралии ще избират :1.Да им вдигнат данъците и да им построят парк Бедечка .или2.Да им вдигнат данъците и да построят канализация, улици, тротоари на квартал на богатите Бедечка.Хубаво е да си мислиш, че имаш избор.Като робите в Египет, всяка сутрин ги питали, какво избират: да дърпат или да бутат каменни блокове. И там са имали избор.
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Корупция е всяка далавера в която не участвам" - Боко Борисов.
46
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тебе по корумпиран има ли?
45
2
 
18
 
! Отговори
Малийййй, преди 6 години
При соца мислехме , че живеем в Бухенвалд, но след упорита борба се дабрахме да Освиенцим!
44
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много нагли тия корумпирани бе.Не се отчитат, крадат от залъка на Бойко.Разбира се , че няма да ги остави на мира докато не "кихнат" и на него
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завряният зет кога ще го видим заврян в зандана!
42
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами,айде,почвай ги.Ама първо твойте-например Лиляна Павлова,е тая колко се е нагушила,не е истина и вместо да дава обяснения в прокуратурата и измислиха ново министерство по ръководството на ЕС с един бюлюк нови чиновници да и помагат в новите далавери за милиони.Няма да продължавам списъка,защото дори само това име вече ме отвращава и не ми се пише за другите,а като си помисля и за Цецо и храната ми вече тръгва нагоре...
41
2
 
26
 
! Отговори
ponti до 48 преди 6 години
...да бе, спор няма, но тези изсмукаха и кокалите от скелета на тази страна и този Народ. Вече не ми е странно, че сме били цели 500г. под турско робство.
40
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така де,не може всички да крадат.Тази привилегия е само за висшите ешелони на властта.Всяка жаба да си знае гьола.Тия надолу по веригата много се уляха-вземали по 50 лв.на месец за да пуснат камион.Друго си е да отклониш 50 милиона за едно селско пътче,защото кметицата била много засукана и склонна за джиджи-биджи.Или пък 3 пъти да оскъпиш санирането и да гушнеш милиони.Или пък непрекъснато да правиш ремонт на ремонтите,където куче влачи диря няма.Ех,власт,ти си най-големия афродизиак!
39
2
 
10
 
! Отговори
ponti до 45 преди 6 години
...ми да ги покани! Прав им път - там им е мястото! Всичкото гей в анадола!
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е като стихийто бедствие за България!
37
3
 
17
 
! Отговори
До понти преди 6 години
Вече виждам феса Ерджоган как черпи с баклава *** от София прайд и ги кани в демократична Турция
36
3
 
19
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Ако някой го застреля тоя ще остане в историята и ще спаси (за пореден път) цял Народ! А този, който ще го застреля и баба Меркел ще го разцелува, и в ЕС и на "Козяк" ще го приемат, та даже Султан Ердоган ще каже - "машала комши!"
35
1
 
29
 
! Отговори
ponti преди 6 години
..Този и правителствата му убиха всякакъв патриотизъм в мен (ли по-скоро го изродиха). Всяко тяхно действие или бездействие ме карат да се пръскам от яд и омраза, но най-вече от СРАМ! Тези ме накараха да ме е СРАМ, че съм Българин.
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** от Анадола са върна гладен,амуджите не събират сирене