Разследването: Ударът между "Дръзки" и "Пантер"-а – минимален

Командният състав на фрегата с подробности за авиокатастрофата
14 юни 2017 18:00, Анисия Иванова
62

Във Варна изнесоха подробности около катастрофата на военния хеликоптер от миналата седмица. Колегите на загиналия при инцидент майор Георги Анастасов, участвали в спасителната операция, разказаха за случилото се.

По последни данни една от перките на военния хеликоптер се е ударила в носовата част на фрегата "Дръзки", участвала във военното учение "Черно море" 2017. Ударът между нея и военния хеликоптер е бил минимален.

Спасителната акция е продължила едва 12 минути, съобщава Bulgaria ON AIR. Разследването на Военна прокуратура продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
17
 
! Отговори
Чудо-Чудо! преди 6 години
Такъв случай сигурно няма в Световната история! Един нищо и никакъв капитан,за по-малко от минута унищожи поне 15 % от авиацията ни и извади макар и временно от строя около 20% военоморската ни плавателна бойна техника!
25
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На това му се казва въздушно хулиганство!Занятието е завършило,но пилотът противно на всякакви правила и устави е решил да покаже колко е добър и резултатът е на лице!Разбитият хеликоптер,добър или лош е купен с нашите пари,а не с тези на баба му! Разходите по лечението на двамата му колеги също са от нашите джобове,ама шефовете му-дайте сега герой да го изкараме!?А някакъв друг пък шапкар и на сърдит се прави,служил бил на народа,пък той го плюел?!Чуваш ли се бе ей,това ти е работата!
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кораба на паубата кьм онзи момент е имало поне 30 моряка които са свидетели очевидци.Дано си спомнят и разкажат какво е правил пилота с хеликоптера какви маневри и лупинги е извьршвал и се установи истината.Може обаче да се окаже че някой е виновен тази катастрофа да се случи и това в никакьв случай не е кораба или капитана му .
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то само като им види човек неграмотният надпис на *** корото му става ясно за какво става въпрос. ДРЪЗКИ не е DRAZKI на нито един език.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до ШОФЬОР 9 - Много точно и на място. Когато са ти дали машина за 50 000 000 лева и са ти поверили още 2 живота освен твоя ти не можеш да се правиш на хулиган и джигит вьв вьздуха и да се доближаваш до боен кораб почти над него . Ами ако беше паднал вьрху кораба какво правим пак ли ще се награждаваме ?!?
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кораба се движи в пъти по-бавно от хеликоптера и от тази гледна точка е като неподвижна цел. Вината е в хеликоптера и той си го е понесъл.Би било грешка да го правят герой. Героизмът не бива да се девалвира по такъв начин.
20
2
 
18
 
! Отговори
Мускули преди 6 години
Заиграваха се в някакви майсторски маневри. Ненужно ! И ето го резултата! Дрифт над кораб!
19
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте ревали за тоя хеликоптер бе! След 4 месеца след малко тунинг и изчукване го чакайте на Горубляне в "много запазено състояние, щото една австрийска бабичка го ползвала само за шопинг"
18
5
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Първо, какво прави хеликоптера над фрегатата, ако не трябва да спуска хора или техника на борда. Не съм пилот, но едва ли в правилниците е допустимо такива операции да се извършват на малки разстояния до кораба. Второ, когато има вълнение мачтата на кораба е с непредвидимо положение-непрекъснато се колебае, така, че е абсурдно да е допустимо такова ниско снишаване на хеликоптера. Явно е вярно, че пилота се е стремил да издуха шапките на матросите по силата на някакъв *** ритуал.
17
6
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До ШОФЬОР 9 Така е. И вместо да го понижат в чин посмъртно , го повишават и даже и почести.А 50мл. на дъното заради келешлък.Това нормално ли е? А президентшата даже искаше национале траур, вероятно за потъналия хеликоптер.
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение има какъв е бил ударът, като резултатите са катастрофални?Разбрахме, че пилотът е герой, сега чакаме да разберем виновникът и по-важното, как ще му бъде потърсена отговорност за трагедията!!!
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем минимален удар,хем разбита машина,хем починал пилот???Явно всичко е прогнило и се разпада при допир с друго тяло,нормално за нашата страна.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каското ще покрие ли щетите? :)
13
2
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
На боен кораб ламарините са доста дебели ,на този идея си нямам точно колко ,но повечето са по-големи и от бронята на танк.Въртолета е въшка ,абсурд е да му направи каквото и да било.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея бойни кораби в База Варна и Атия са основно представителни и да казват, че ги има. Единствено 10-та бригада в Созопол биха имали някакво бойно значение, ако съществуват все още де.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да замажат положението сега ще плямпат какви ли не глупости. Няма да се учудя ако утре кажат, че и сблъсък е нямало.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минимално и един загинал и двама в болница за унищожение хеликоптер да не говорим.Ами ако беше по-сериозно стълкновението? Ако беше поогънал и ламарините на коритото?
9
7
 
22
 
! Отговори
ШОФЬОР преди 6 години
ЗАЩО НЕ КАЖАТ ИСТИНАТА ЧЕ ТОВА Е БИЛО НЯКАКЬВ РИТУАЛ - КИРЕШЛЬК ОТ СТРАНА НА ПИЛОТА НЕ ГО Е НАПРАВИЛ КАКТО ТРЯБВА И Е ЗАКАЧИЛ ПИЛОНА СЬС ЗНАМЕТО.НЯМА КАКВО ДА ПРАВИ ХЕЛИКОПТЕРА НА ТАКОВА РАЗСТОЯНИЕ ДО БОЕН КОРАБ НО СТРАННО ВСИЧКИ МЬЛЧАТ.ЯЗЬК ЗА ЧОВЕКА - БОГ ДА ГО ПРОСТИ НО ПОТРОШИ ЕДНИ 50 МИЛИОНА ОТ ГЬЗАРИЯ И САМОНАДЕЯНОСТ !!!
8
0
 
15
 
! Отговори
Минимален удар преди 6 години
Това е все едно да се блъснат камион и моторист. Единия нищоняма да усети, за другия удара е фатален. Добре че са реагирали на време и са извадили колкото могат хора от потъващия хеликоптер.
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То оставаше да потопи и кораба, че да останем хептен без флот.