Аларма в НС: ЕС реже парите за фермери. BG, нещо?

Новите приоритети за финансиране вече са сигурност и миграция
Обновена: 15 юни 2017 12:19 | 15 юни 2017 12:15,
16
Аларма в НС: ЕС реже парите за фермери. BG, нещо?
Снимка: Reuters, архив

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни предлага радикална реформа в бюджета на съюза, според който субсидиите за фермерите в страните членки ще бъдат намалени наполовина. Новите приоритети за финансиране вече са сигурност и миграция.

Българските фермери са получили най-малко пари от ЕС и ще бъдат сред най-губещите от промяната.

Това обявиха от "Воля" и призоваха властта да създаде специален екип, който да лобира активно на всички нива за по-високи субсидии за българските земеделци и животновъди.

Таяни предлага и промяна в бюджетния цикъл от 7 на 5 години.  

"Определени са и приоритети за финансиране от бюджета на ЕС - сигурност, миграция, младежка безработица и климатични промени", каза зам.-шефката на външната комисия в парламента Полина Цанкова от "Воля". 

Тя прогнозира, че бюджетната реформа, поискана от Таяни, ще предизвика разгорещени дебати, най-вече сред държавите с най-голям аграрен сектор. 

Цанкова обаче прогнозира огромни загуби и за българските фермери. Затова "Воля" поиска да се създаде екип за активно лобиране на всички нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛЮБОВТА КЪМ ЕВРОСЪЮЗА МИНАВА ПРЕД СУБСИДИИТЕ. НЯМА СУБСИДИИ - НЯМА ЛЮБОВ.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8 - Хубавият български език се пише на кирилица.
12
2
 
8
 
! Отговори
пънчо преди 6 години
Евро съяза ликвидира българската икономиканапарви българина роб за западняцитесега и селско стопанство няма да имажените *** мъжете бели робитова очаква българският народ ако остане в ЕС
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западните производители на комбайни,трактори,пръскачки,сеялки и друга скъпа селскостопанска техника,си пробутаха стоката,която нашите новоизлюпени фермери изпонакупиха именно чрез посочените фондове,но сега идва другия дерт.Гаранциите изтекоха или изтичат,авариите и дефектите започват да се появяват,резервни части и подръжка има,ама са с пари! Пък еврофондове нема-а-а-а-а-а!
10
5
 
14
 
! Отговори
******* преди 6 години
Божеее, колко хрантутници на субсидии са се пръкнали тук. Ами земеделците вземат сусидии и цените ни са като на богатите държави, даже малко по-скъпи. Данъци не плащат, само вземат пари наготово и пак нямаме храни на нормални цени. Как са се справяли земеделците преди да влезем в ЕС, незнам.
9
2
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Сега се очаква пренасочване на мутро-земеделците към други дотирани от държавата и ЕС бизнеси. Я в санирането, я в магистралки и пътища ще се пренасочат, я бежански лагелири и еднофамилни къщи ще строят, за бежанците. Ще се пренасочат там, където е далаверата-дават им едни пари, на практика-безотчетни, и никой не им търси сметка, къде, кога, колко са взели и дали. Да сте виждали фермер със касов апарат? Удар ще получат, започнат ли да "дават", а и някой да им води отчет, както на другите.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kakvo im stava na tezi ot tozi ste? Shto za zaglavia na statii...jurnalisti li sa naistina ili rposto hvanati ot ulitzata...praznogavi, koito si misliat, che mogat da suzdavat jurnalistikakolko jalko za hubavia bulgarski ezik
7
1
 
17
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
А,нема проблем!Ще включат фермерите в охраната на границата и оттам ще си вземат парите!Техника имат в изобилие,високо проходима при това!Е,ще иска леко преправяне,но не е проблем!Животновъдите също могат да участват-ще развъждат в граничните райони стада от зли прасета,*** и кучета!Който премине границата ще бъде изяден,промушен или нахапан!Освен ефективна,охраната ще е екологична и доходна!А,забравих ловните стопанства-те ще се включат с мечките!
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тиквата вече няма за какво да управлява. Той на тези подаяния си крепеше икономиката. Остават нови заеми, кога?
5
2
 
19
 
! Отговори
хммм преди 6 години
ми какво да ви кажа само вижте точка 1 и 2. Точка 1-Сигурност, а 2-Миграция. Някак са несъпоставими, тежко им и горко на белите в Европа. Даже всеки човек да стане полицай в Европа пак е недостатъчно. Тия орди които вкараха и всекидневно влизат в Европа в един момент ще започнат всекидневно да създават убийства и престъпления. Какво им трябваше на тия прoсти западняци да вкарват всички? Нима всичко не беше ок? Проблема е че никога няма да разберат какво са направили, ами децата им ще го отнесат.
4
8
 
19
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Това пак е германската схема. Понеже те не са земеделци а преработватели, и са на зор от мигранти искат всички останали да се лишат отбсубсидии за да се реши проблем, който Германия създаде. За това предлагам субсидиите да не се пипат а Германия от излишъка си, който не е малък последните години да внесе липсващите пари. Нали сме в общ съюз, пак искат с чужди пари помен да правят. Крайно време е финален помен за ес.
3
8
 
31
 
! Отговори
бг преди 6 години
ЕС убиват бялата раса бавно, но сигурно.
2
9
 
16
 
! Отговори
BG преди 6 години
Е, че то нали и нашия президент и патриотите това искат ! Всички пари да отиват за фуражките ! Щото който не храни своя, хранил чужда армия ! Да, ама за да храниш който и да е било, трябва да произвеждаш храна ! Ха сега да видим кой ще храни на дебелите фуражи, като фалират фермерите !
1
8
 
20
 
! Отговори
С 5-те години преди 6 години
направо ще ни върнат в соца! Петилетка, след петилетка ще ни клатят наслениците на Тато и Големия брат!