Цачева дава оставка на Борисов – ако не става за министър

Тя е готова да се срещне с юристите, които искат да напусне поста си
70
Цачева дава оставка на Борисов – ако не става за министър
Снимка: БТА, архив

Правосъдният министър Цецка Цачева заяви, че ще подаде оставка, ако тя й бъде поискана от премиера с аргумент, че не се справя като министър.

Коментарът й бе по повод писмо на видни юристи, които поискаха да освободи поста заради нейни думи по отношение на председателя на ВКС Лозан Панов.

Още по темата

След като Панов се обяви за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията за изваждането на прокуратурата от съдебната власт, Цачева каза, че той говори политически и го посъветва да стане депутат, ако иска да предлага подобни идеи.

Юристите, подписали писмото, обаче смятат, че дори даден проблем да има политическа окраска, това само по себе си не е достатъчно, за да бъде обезкуражен съдия да прави изявления по въпроса.

Те изтъкват, че ролята на министъра на правосъдието е да свързва изпълнителната и съдебната власт, а не да ги противопоставя, или да злепоставя представители на коя да е от тях.

В отговор Цачева заяви, че е готова да се срещне с юристите, подписали писмото, предаде БТА.

Тя изрази и готовност да се срещне с всеки, който има идеи по продължаване на работата по стратегията за съдебна реформа. В това число влизали и прокурори и съдии.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая е толкова жалка, смешна и неграмотна, ама като се има предвид кой й е шефа...
11
3
 
47
 
! Отговори
Феномен преди 6 години
Феномен си е това в България- не ставаш за президент, не те искат дори и съселяните ти, но ставаш за министър! Я някой да миш посочи друга такава държава- политическият срив води до възход !
10
3
 
41
 
! Отговори
тъпа пар. секретарка преди 6 години
Естествено,че не става! Тя впрочем за нищо не става,освен да плаши децата по ТВ-тата!
9
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не става в България,не само Цачева,включително и иние не ставаме за нищо!Иначе нямаше да сме на куйрука на Света!До скоро поне имахме оправдание с румънците,че ни дърпали назад,ама и те ни задминаха,та сега си хленчим като бити .....си!
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос в Панорама към Цачева: Как ще излезе правителството от кризата с хитлеристките поздрави?Отговор: ...Вярно е, че в съвремието в което живеем, реалността е навсякъде около нас....
7
2
 
43
 
! Отговори
Цачо Дангов преди 6 години
Тая плевенска стругарка, върла комунистка, че и партийна секретарка, завършила ПУЦ по бързата процедура и произведена от партията й- майка за юристка, не става и за продавачка на смесения магазин в родното й село! Цял народ и показа червен картон на президентските избори, но майка му Цецкина на банкянската мутра се прави на ударена с мокър ***! Ега ти ГЕРБаджийския резил! Ега ти гаврата с цял един народ! ***, корумпирани и неграмотни простаци!
6
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по-долу пък едни "специалисти"... повечето "мнения" от един ***-трегер!
5
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е абсолютно ясно че не става. Тя си го знае сама. Само че понеже това вече е диктатура. Той се обгражда от хора които да го слушат и му се подмазват. Затова е тя там.
4
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на нея и беше гласуван своеобразен вот на недоверие на изборите миналата година. Те не бяха точно за министър, но след като и в родното ти село гласуват против тебе, то това е показателно. Иначе има нещо смешно човек взел диплома за юрист чрез БКП с т.нар. рабфак /схема измислена за да може партийни некадърници да се доберат до диплома/ да се опитва да прави съдебна реформа и даже да се изказва по юридическа тематика.Няма значение кой и иска оставката, тя трябва да се сеща , че не е за този пост
3
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стругарка как да става за правосъден министър.
2
12
 
14
 
! Отговори
ист преди 6 години
Оставката и е поискана и от Ина Лулчева- адвокат на Алексей Петров,честен и почтен човек според нея. Правете си изводи.
1
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами че тя жената не става!С тая фалшива диплома