Цачева дава оставка на Борисов – ако не става за министър

Тя е готова да се срещне с юристите, които искат да напусне поста си
70
Цачева дава оставка на Борисов – ако не става за министър
Снимка: БТА, архив

Правосъдният министър Цецка Цачева заяви, че ще подаде оставка, ако тя й бъде поискана от премиера с аргумент, че не се справя като министър.

Коментарът й бе по повод писмо на видни юристи, които поискаха да освободи поста заради нейни думи по отношение на председателя на ВКС Лозан Панов.

Още по темата

След като Панов се обяви за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията за изваждането на прокуратурата от съдебната власт, Цачева каза, че той говори политически и го посъветва да стане депутат, ако иска да предлага подобни идеи.

Юристите, подписали писмото, обаче смятат, че дори даден проблем да има политическа окраска, това само по себе си не е достатъчно, за да бъде обезкуражен съдия да прави изявления по въпроса.

Те изтъкват, че ролята на министъра на правосъдието е да свързва изпълнителната и съдебната власт, а не да ги противопоставя, или да злепоставя представители на коя да е от тях.

В отговор Цачева заяви, че е готова да се срещне с юристите, подписали писмото, предаде БТА.

Тя изрази и готовност да се срещне с всеки, който има идеи по продължаване на работата по стратегията за съдебна реформа. В това число влизали и прокурори и съдии.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цеца не я искахме за президент, после не я пожелаха за депутат, Тиквата е направи министър. Хайде някой, гласувал за оранжевия плод да ми обясни какъв велик кадровик е Боко.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като не слуша детето ми намерих мо колая с думите ако не слушаш ще доиде оная страшната лелка с големите зъби и ще те изяде
50
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
цачева няма достоинство и не знае значението на думата оставка тя ако имашедостоинство щеше да си подаде оставката още вечерта на балотажа за през избории да се вьрне в плевен
49
0
 
15
 
! Отговори
МУНЧО преди 6 години
Някой в България очаква ли от тази КАРИКАТУРА за Президент да направи реформи в съдебната система?Та той ПАЖАРНИКАРА я постави на тази позиция с цел да не стане някаква грешка и да започне реформа.Договорката на правешкия ученик с ДПС и олигархичния кръг край тях е да не се пипа в прокуратурата и МВР.Там може само да се ПОВИШАВАТ ЗАПЛАТИТЕ!
48
0
 
11
 
! Отговори
Редно е преди 6 години
Защо не стане адвокат в някоя колегия?Хем ще се види в пари, хем ще разбере защо хората не обичат политиците. И нея.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За космонавтка е добре. Да я пратят на мисия до Плутон.
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази селска тьотка срина доверието в парламента.Сега ще досъсипе и правосъдието.И моля Ви се тя има "рабфакско" образование, а не юридическо.А се справя добре само с близогъзието.
45
1
 
14
 
! Отговори
РАЗ преди 6 години
ЗА 15 ПЪТ ПУТИН НЕ САМО ОТГОВАРЯ НА НАРОДА АМИ ДОРИ ЕДНО И СЪЩО ОТГОВАРЯ ВСЕКИ ПЪТ .... А НА ЦЕЦКА ШЕФА ПО 3 ПЪТИ ДНЕВНО СМЕНЯ ОТГОВОРА СИ
44
1
 
8
 
! Отговори
Е преди 6 години
Кога? ОТ 01.07.2017??????????
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сецка за всичко става,даже Боко за космонавтка да я предложи пак става.Просто те универсум жена!
42
1
 
10
 
! Отговори
любо преди 6 години
До станкаТи да видиш пък военния ни министър.
41
1
 
21
 
! Отговори
Дядо Гого преди 6 години
То е ясно, че Цачева не става за министър. Защо ще ни губи времето - само за да видим този факт ли? По-добре да изчезва още сега, а не да се учи на гърба на народа!
40
14
 
5
 
! Отговори
ivailo1403 преди 6 години
Тука Цачева май е права... Тоя Лозан Панов е мнооого долен .
39
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецке,за 15-ти път днес Путин отговаря пряко на въпросите на народа.Питай твоя шеф ще доживеем ли някога и той да отговаря пряко на нашите въпроси или това е само химера.
38
1
 
25
 
! Отговори
станка преди 6 години
мнистър на правосъдието трябва да е професор по право, автор на поне пет сериозни правни книги, познат и в други държави.А у нас е човек без качества за министър, но веренна партията, сега на тая ,а преди 1990 г. на другата.Смешна работа, впрочем и герберитеса смешни, без качества.Акд. по право във в-к "Златна възраст" през 2016 г.написа заЦецка, добре я определил и Найден кмета на Плевен.
37
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Бг всеки става за министър и няма нужда от специално образование важното е да е от нашите и да управлява подчинените му в полза на общата "кауза" ,която не е просперитета и благоденствието на Българския народ.
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че не става,не става,ама кой да и поиска оставката?
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велико Народно Събрание - 480 души ли беше? Па и ако им хареса, няма да се разпуснат цял мандат. Не се наядоха, ей.
34
3
 
7
 
! Отговори
направо я преди 6 години
давай , маме
33
0
 
33
 
! Отговори
на снимката преди 6 години
Вижте тази на снимката и ще разберете как изглежда някой, който не носи никаква отговорност за нищо. (Нямам намерение да обиждам хората, болни от инфантилност!)