Каракачанов: Да служиш при тези условия е героизъм!

Министърът награди военни, спасили пилотите в Черно море
15 юни 2017 16:52,
37
Каракачанов: Да служиш при тези условия е героизъм!
Снимка: БТА

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов беше на специална церемония в щаба на Военноморските сили във Варна, където награди военнослужещите, участвали в спасяването на пилотите от катастрофиралия в Черно море хеликоптер "Пантер".

Още по темата

Спасителите споделиха, че до последно са се борили за живота на загиналия майор Георги Анастасов.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов вече се е срещнал със спасените пилоти - Павел Симеонов и Анатоли Апостолов. Предстои двамата да бъдат изписани от болница.

Каракачанов заяви още, че службата в армията при настоящите условия и ниското заплащане е равна на геройство.

"В трудните времена, в които живеем, и при недоимъка в армията да служиш във въоръжените сили е героизъм. В армията служат хора с дух и не заради заплатата, а за каузата да защитават България. Лесно е да служиш в армия, в която има добро заплащане, модерна техника и всичко е като по филмите. В тези армии на наши партньори и конкуренти служат хора, може би, предимно заради финансовото заплащане. Героизъм обаче е да служиш в армия, в която десетилетия наред проблемите са пренебрегвани и след толкова реформи накрая се замисляме дали те бяха необходими и не попречиха ли на боеспособността", заяви Каракачанов.

След инцидента с падналия "Пантер" министърът призова да не се обръща внимание на "умниците, които бързат да хвърлят кал върху армията".

"Като стане нещо подобно като инцидент, вината се хвърля върху военните, а истината е, че в този случай всички професионално са си изпълнили задачите, особено спасителният екип, благодарение на който днес бях в болницата, а не на друго място", коментира още военният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да служиш при тези условия доказва само колко си смотан и нищо повече. Някогa ни задължаваха да служим за еднa чорба и заплата 1,50 лв със звание може да стигнеш 3 лв. A сега сами стават роби на системата ,всеки който подържа армията в такъв вид от войника до министъра е предател.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КараКачан... министър е тва беше наистина глупаво.
2
2
 
23
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Геройство е да се ЖИВЕЕ в държава управлявана от шайката ТИКВИТЕ 3, разгадана от корупция и шуробаджанащина, напускана ежедневно от хиляди млади и образовани Българи ОТВРАТЕНИ от неграмотността на ГРОБарските КАЛИНКИ!!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Ако са сменили устава по натовски, те козируват и без шапка. Но си прав иначе.