Окарикатуряването на Хитлер не е равно на флирт с нацизма

Румен Радев защити Пламен Узунов за скандалните му снимки
Обновена: 15 юни 2017 15:06 | 15 юни 2017 14:00, Красимир Ангелов
104
Окарикатуряването на Хитлер не е равно на флирт с нацизма
Снимка: Президенство

Абсурдно е окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма, обяви президентът Румен Радев в коментар на скандалните снимки на секретаря по антикорупционни въпроси в президентството Пламен Узунов.

Още по темата

"Г-н Узунов много ясно изложи обстоятелствата по този случай. Спомняте си, че на 9 май излязох със становище, отбелязах победата над нацизма и почетох жертвите, милионите жертви на нацизма. Тези политици, които сега искат оставката на г-н Узунов и то с манипулативни аргументи, тогава се направиха, че такава дата не съществува", заяви още държавният глава, цитиран от прессекретарията на държавния глава.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано тази седмица бившият МВР шеф и настоящ секретар на президента по антикорупционни въпроси Пламен Узунов обяви, че няма да подаде оставка заради снимките, на които е маскиран като Адолф Хитлер.

По думите му кадрите са отпреди 14 години – по време на парти с маски и не са публикувани в социалните мрежи. Узунов уточни, че е видно, ще фотосите са правени по време на маскарад и нямат общо с останалите нацистки скандали в последния месец.

По време на посещението си във Варна държавният глава коментира, че модернизацията на армията не означава подмяна на едни оръжия с по-съвременни, а е комплекс от мероприятия. Той включва подмяна  на нормативната база и нейното усъвършенстване.

"Много важно е това да става с грижа за хората за издигане на тяхната мотивация, на социалния престиж и с осигуряване на условия за пълноценна подготовка, която да гарантира  безопасност и запазване на здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности", посочи Радев.

Държавният глава припомни, че тепърва ще бъдат развивани проектите за многоцелевите изтребители и за многофункционалните модулни патрулни кораби, които парламентът прие със свое решение през юни миналата година.

"На проведения Консултативен съвет за национална сигурност се обединихме около мнението, че тези проекти трябва да се реализират, особено за корабите, с участието на българската отбранителна индустрия. Това означава морската индустрия, концентрирана във Варна, да има своето по-нататъшно развитие", подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Поредната издънка на льотчика...
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той беше прав.
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми няма да го уволни -ай ся изяжте се от яд герберуги .Бай Х.щото му е толкова акъла и сакън видители да не го обвинят ,че прави коалиция с някакви националисти-фашисти -чул не разбрал побърза да изгони абсолютно невинни хора ....ся го е яд ...както са я подкарали не след дълго време ще почнат да гонят и за снимки от ерата на социализма -това пионерчета ,комсомолци ...нали и комунизма го признаха за престъпен режим както и символите свързани с него !!!?!
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръсен лицемер!!!Защо не каза ,че е окарикатуряване и относно предишните скандали ?!
65
6
 
11
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Радев прави мисловна грешка. Протежето му не окарикатурява Хитлер, а подражава на Хитлер!
64
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига подигравки - окарикатурявано било. Узунов си е за уволнение, а какви ли съвети дава на президента.
63
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм... очаквам съветникът, цъфнал в костюмче на Хитлер, да бъде провъзгласен за активен борец срещу фашизма и капитализма. И награден разбира се.
62
7
 
14
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
Руското *** Радев е по-пpocт и нагъл и от жена си Деса ceлckaта пpъчka. Направо ще ни разплаче с напъните си да докаже, че слугата му Узунов е по-голям актьор и от Чарли Чаплин във "Великия диктатор"! Още няма и половин година в президентството но дава сериозни заявки, че ще излезе по-голям мepзавец и от Гоце.
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До"До Абсолютно ДА" Маскираните на Борисов са уволнени,ред е и на свързаният с ДС,"шегаджия"-който все още е съветник на президента по правните въпроси.Какво би станало,ако всички в президентството и НС,започнат да се шегуват така?!
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недопустимо е,съветник по правните въпроси да се "шегува"така.Но още по-страшното е,че президентът Радев го защитава,опитвайки се да омалонажи случката и да го запази на този пост.Не така мислеше той,когато излязоха "веселите"снимки на хората на Борисов,който ги уволни.Но,какъвто президентът,такива и съветниците му.Дано Радев не се опита да "изкарикатури"и той Хитлер,че тогава,лошо ни се пише пред света.
59
5
 
2
 
! Отговори
Абсолютно ДА преди 6 години
До Абсолютно НЕНе приравнявай собственото си жалко съществуване с живота на другите!"Живяли сте,събирали сте се...",на масата с ракията и мезето.Това ли наричаш живот?Дали си чувала за маскарад?Определено само си чувала(може би!!!).Както другите "възмутени",единият чак веднага би напуснал...Жалки същества.
58
1
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
10 дена им трябваха на президентството, за да измислят версията с "окарикатуряването". Впрочем на всички е ясно, че не става дума за внедрени неонацисти във властта, а за елементарни и глуповати хора, които нямат място по висшите етажи не заради идеологията им, а точно заради простотията и ограничеността. Уви простащината в БГ се е установила на най-високо ниво, не намирам нищо по различно между този например, шегобиеца Далавери или плоските майтапи на Тиквата.
57
1
 
9
 
! Отговори
??? преди 6 години
Ако попадна в такава компания и освен яденето се занимават да се правят на "шутове", СИ ЗАМИНАВАМ: по-добре да си чета книга в къщи, отколкото да се "преструвам" че "се развличам".НЕ МОГА да си представя, че ТАКИВА МЪЖЕ и ЖЕНИ ни представят пред СВЕТА, че са ЛИЦЕТО на РБЪлгария и че ИМАТ ПРАВО да ОПРЕДЕЛЯТ ПОЛИТИКА, СЪДБА,СПРАВЕДЛИВОСТ!И че Президентът на РБългария "оправдава "окарикатуряване"??Не може такъв човек "да съветва" Президента.
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива шегобийци във властта превърнаха държавите от "Източна Европа" в държави от "ИзточЕна Европа" ,а тези от "Западна Европа" -в държави от "ЗападнАЛа Европа" ! А населението на цялата Европа предстои да реши как да реагира на действията на тези майтапчии- да продължи да се смее и да им се радва,или да ги освирка ,свали от сцената и пребие от гняв за десетилетията издевателстване над народите в съответствие с текста на песента: през гугъла :"ЖАННА БИЧЕВСКАЯ. Русские идут (Русский марш)"
55
2
 
11
 
! Отговори
Абсолютно НЕ преди 6 години
съм съгласна с начина на разсъждение на Президента:1.Един интелигентен човек никога НЯМА да се занимава на семейни тържества с "ОКАРИКАТУРЯВАНЕ" чрез "ПРЕОБЛИЧАНЕ, ИЗРИСУВАНЕ" на СОБСТВЕНАТА си особа в някаква "ПРЕЗРЯНА" личност.2.Живяли сме МНОГО години, събирали сме се, но и ПРЕЗ УМ не ни е минавало да се занимаваме с "ТАКИВА ГЛУПОСТИ"( деликатно казано).3.Нима ВСИЧКИТЕ 18 души са били на такова "НИВО", че да няма нито един да не е съгласен?4.Би ли се занимавал г-н Президента с такива "ра
54
4
 
16
 
! Отговори
???? преди 6 години
Много жалко за позицията на президента.Повече няма да му вярвам за нищо.Не може да защитаваш човек облякал се като Хитлер.През ум няма да ми мине да се маскирам като този масов убиец. Ще попитам президента:Вие искате ли да се маскирате като Хитлер?
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога в управлението на държавата ще се допускат неграмотни некадърници-"ART"- исти и клоуни,за които всичко е шега?Дори византийците,турците и фашистите ,заедно взети, не са успели да си направят такава шега-да унищожат икономиката и държавата БГ и да унищожат и прокудят над 4 млн българи !Какво МВР,какво МО,каква национална сигурност може да има БГ от такива шегаджии?Историята учи,че такива клоуни един ден трябва да станат "обитатели" на "заведения за спец-шегобийци" или на "другия свят"!
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не дай си Боже,Радев да започне,да "изкарикатурисва"и той Хитлер,че лошо ни се пише?!
51
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев да уволни "имитатора"на Хитлер,така както Борисов уволни свои хора,поради същата причина.Още повече,че президентският съветник е свързан с ДС.Комунистите вдигнаха врява до небесата,за хората на ГЕРБ,а за своя човек,тяхният президент-Радев,прилага двоен стандарт?!Че и Станишев зарева от Бръксел.Борисов да върне уволнените.
50
16
 
7
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
лайте си ку чета бесни, намерихте си майстора с тоз президент. Че и американците си го харесвст и ся ко прайм. Ходи и си лети с тях с Ф овете. как да му намериш кусур.