Окарикатуряването на Хитлер не е равно на флирт с нацизма

Румен Радев защити Пламен Узунов за скандалните му снимки
Обновена: 15 юни 2017 15:06 | 15 юни 2017 14:00, Красимир Ангелов
104
Окарикатуряването на Хитлер не е равно на флирт с нацизма
Снимка: Президенство

Абсурдно е окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма, обяви президентът Румен Радев в коментар на скандалните снимки на секретаря по антикорупционни въпроси в президентството Пламен Узунов.

Още по темата

"Г-н Узунов много ясно изложи обстоятелствата по този случай. Спомняте си, че на 9 май излязох със становище, отбелязах победата над нацизма и почетох жертвите, милионите жертви на нацизма. Тези политици, които сега искат оставката на г-н Узунов и то с манипулативни аргументи, тогава се направиха, че такава дата не съществува", заяви още държавният глава, цитиран от прессекретарията на държавния глава.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано тази седмица бившият МВР шеф и настоящ секретар на президента по антикорупционни въпроси Пламен Узунов обяви, че няма да подаде оставка заради снимките, на които е маскиран като Адолф Хитлер.

По думите му кадрите са отпреди 14 години – по време на парти с маски и не са публикувани в социалните мрежи. Узунов уточни, че е видно, ще фотосите са правени по време на маскарад и нямат общо с останалите нацистки скандали в последния месец.

По време на посещението си във Варна държавният глава коментира, че модернизацията на армията не означава подмяна на едни оръжия с по-съвременни, а е комплекс от мероприятия. Той включва подмяна  на нормативната база и нейното усъвършенстване.

"Много важно е това да става с грижа за хората за издигане на тяхната мотивация, на социалния престиж и с осигуряване на условия за пълноценна подготовка, която да гарантира  безопасност и запазване на здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности", посочи Радев.

Държавният глава припомни, че тепърва ще бъдат развивани проектите за многоцелевите изтребители и за многофункционалните модулни патрулни кораби, които парламентът прие със свое решение през юни миналата година.

"На проведения Консултативен съвет за национална сигурност се обединихме около мнението, че тези проекти трябва да се реализират, особено за корабите, с участието на българската отбранителна индустрия. Това означава морската индустрия, концентрирана във Варна, да има своето по-нататъшно развитие", подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как разбра, че е окарикатуряване, бе Г-н Радев? Тоя до теб е бил горд , че е играел Хитлер тогава.
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента действа широко и със размах освен армията отлично ще опозори и президeнтската институция.
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно. Повече от ясно е че човекът иронизира Хитлер а не че е негов последовател. Герберастите отново търсят под вола теле.
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генерале, не ти отива да защитаваш един *** като тоя.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зиг Радев!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение дали е бал с маски било навремето, аз що не се направих на гей на едно парти на курса, където половината от момчетата го играха гейове, а половината от момичетата от курса лесбийки и травестити? М? Просто им казах да не ме занимават с глупости.Това не го оправдава тоя. Разбирам да е бил малък тогава за да не осъзнава к'во върши...
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя нищо не може да каже жена му го води на работа за да не се загуби по пътя, жалка история сигурнo му пише и речите.
2
4
 
20
 
! Отговори
Какво да каже преди 6 години
като е под троен чехъл - на жена си, на вицето и на ***
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев с двоен стандарт.Що е така,защо БСП нападнаха ГЕРБ,по същия повод.Борисов да възстанови на работа уволнените.