Процедурата за концесия на Летище София тръгва пак есента

Чакаме оферти за консултант по проекта, обяви Московски
16
Процедурата за концесия на Летище София тръгва пак есента
Снимка: БТА, архив

Транспортният министър Ивайло Московски каза, че се надява процедурата за концесия на Летище София да започне през септември.

Още по темата

Московски информира, че вчера са се състояли разговори с Европейската банка за възстановяване и развитие и със Световната банка, а следващата седмица ще има и с Европейската инвестиционна банка.

И от трите банки ще чакаме оферти за консултант по този проект, каза министърът пред журналисти, цитиран от БТА.

Ангажиментът им ще бъде да актуализират всички анализи - финансово-икономически, социални и екологични, и да дадат концепция за самата процедура, посочи той.

Министърът каза, че ще настоява за запазване на начина, по който е определена предишната процедура, преди нейното спиране от служебния кабинет, а именно с по-голямо авансово плащане от страна на концесионера.

Тези пари са ни необходими за оздравяването на БДЖ, припомни той. Московски каза още, че одобрената държавна помощ за националния превозвач е от 230 млн. лева, само за покриване на предишни дългове, и още толкова ще бъде авансовото плащане от концесионера.

Московски участва в Дванадесетата годишна конференция "Стратегическа инфраструктура и инвестиции България 2017" в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
искам отговор преди 6 години
Нямам нормален ,трезв отговор на въпроса : Кое налага така упорито да искаме да се отървем от малкото останали стратегически обекти у нас ? От заема 16 млрд.не се почувства нищо от обикновения човек, от тези концесии - също.УПРАВЛЯВАЩИ ,ЗАЩО МРАЗИТЕ БЪЛГАРИНА ???
12
0
 
8
 
! Отговори
!!! преди 6 години
За 10 години във властта Герб начело с Борисов разсипаха всичко.Сега са решили на всяка цена да подарят летището.Това е стратегически обект. Как ще отива в ръцете на частно лице ,което най-вероятно ще е и от друга държава.Абсолютни продажници.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички тези престъпници от властта (бивши и сегашни),започват отново играта....В България сегашните концесии им трябват десетилетия.....,а на комунистите след 1989 година им трябваха месеци да разпродадат и закупят на безценица страната ни....Затова в България няма прогрес....,или бързо (крадливо)....,или мудно (непрофесионално)....В България е нужен нов парламент,без нито един бивш,настоящ и бъдещ комунист)...А тези в сегашният и всички предходни са точно такива......
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този с особения цвят на лицето смята да хариже летището на турска фирма?Абе вие луди ли сте?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Борисов за това е говорил с Ердоган,трябва да бъде обявен за национален предател.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При правителството Крадльовци-3 корупцията ще достигне нови, още по-високи висини.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тази концесия не се ли застрашава националната сигурност?Какво мисли ДАНС по въпроса?
6
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 години
С една дума,няма да тръгне,защото през есента,единственото ромче в правителството на тенисиста-футболист,си тръгват,а октомври,нови предсрочни избори,народе,ако не искате,да ви наричат ,народ-***,затова внимавайте,за кого ще гласувате на 22.10.2017г.и да ви кажа като поета,написал,народе мой защото се обичахме.
5
16
 
1
 
! Отговори
икеа преди 6 години
Бесепарите ще са против естествено. А нормалните хора са наясно че това е начина да заработи реално летището, докато е държавно ще продължава да затъва.
4
6
 
6
 
! Отговори
ТЧИМ преди 6 години
Дайте го на ТЧИМ това летище най-накрая и без това България ЕР дължи 60 млн на летище София, така поне ще замажат тоя дълг.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да правим, Тиквоний твърдо е решил да му вземе паричките. Продаваме и отдаваме много неща, само дето не можем да разберем къде отива спечеленото и защо няма за заплати, пенсии и здравеопазване.
2
0
 
17
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Поредната гигантска кражба на тикварите. Този мушмурок с *** венци ,е същия като бат Сали.Крадливата герберска ръка отново се протяга към малкото останало народно богатство.Нямат засищане тези.Пфу!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Националните предатели опряха и до летището.Национален обект-на концесия?Ще им позволим ли тази лудост???