В НС покрай Хитлер модата: Да си покажем снимките

ГЕРБ обвини БСП във фалшив антифашизъм
Обновена: 16 юни 2017 11:01 | 16 юни 2017 10:52,
78
В НС покрай Хитлер модата: Да си покажем снимките
Снимка: Господари на ефира

Скандалът с хитлеристките снимки на управляващите продължи и днес в парламента. От ГЕРБ призоваха БСП и ДПС да подкрепят искането им за оставка на президентския съветник Пламен Узунов, чиято снимка, дегизиран като Хитлер, се появи през седмицата. 

От "Воля" пък призоваха всеки, който има своя снимка вкъщи, да я покаже и да се сложи край на подобни скандали.

Още по темата

Узунов стана поредният представител на властта, който "блесна" като Хитлер на новогодишно тържество и предизвика трус в институциите. Преди него зам.-регионалният министър Павел Тенев бе освободен заради фото с нацистки поздрав в музей в Париж, а на висш служител във военното министерство му се размина заради друга снимка с вдигната за хитлеристки поздрав ръка. 

Узунов отказа да подаде оставка, а президентът Радев го защити с мотива, че дегизировката е била карнавално облекло.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова пък обяви, че не приема подобни шеги, но право президента е да взима решенията за своя екип. 

Днес от ГЕРБ обвиниха БСП и Нинова в двоен стандарт заради липсата на искане на оставка към Узунов, каквото имаше за Тенев. 

"Вече имаме двоен стандарт, към приближените на президента и БСП ще се прави компромис, ако са се шегували с хитлеристките символи, а с други не. Едните са па-равни от другите", възмути се Тома Биков от ГЕРБ.

Той призова БСП да подкрепи ГЕРБ в искането им за оставка на Узунов, защото те като антифашистка партия биха имали най-голяма полза от това. 

"В противен случай ще се окаже, че вашият антифашизъм е бил фалшив. Ако още днес не призовете за оставка, ще се окаже, че това е било активно мероприятие", каза още Биков. 

"Трябва да видиш гредата в собственото си око, преди сламката в другата", завърши той.  

Пламен Христов от "Воля" също направи декларация от трибуната, която се състоеше само от едно изречение: "Аз предлагам най-накрая всеки каквито снимки има вкъщи, да си ги разгледаме, да ги покажем на медиите, и да спрем да се занимаваме с глупости".

Това накара шефа на парламента Димитър Главчев да отвърне на шега, че след час ще даде почивка, за да даде възможност на депутатите да разгледат снимките си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
8
 
! Отговори
Комунизъм=фашизъм преди 6 години
Комунизмът и фашизмът са двете страни на една и съща монета.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Църковна мишка 51 Не започна ли първа БСП с този спектакъл?Не се ли разрева и Станишев от Брюксел ,срещу хората на Борисов,заради снимки на тема "Хитлер"?Поне видяхме,какви хора са във властта.
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanz 44 Президентите на държавите,какви са?А тяхните съветници и то по правните въпроси?Сега ще изкарате Радев селски кмет,защото не ви изнася...
49
2
 
3
 
! Отговори
Църковна мишка преди 6 години
Според наште депутати това е най-важното в парламента - кой как се е снимал, кой с кого е спал, но не и да се направят закони в полза на гражданите, а не на монополите и мафията - как иначе, нали на нея служат? Часове наред се дърлят кой бил нацист, кой бил обратен, а междувременно ЕВН, топлофикации, ЧСИ и всички останали пиявици на клона продължават да дерибействат. Но браво, съдебната реформа е проведена!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен43 Азе ни спомням такова нещо,но си спомням целувката в устата на селяка Бай Тошо ,с Брежнев.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanz 44 Но защо комунистите от БСП нападнаха така яростно хората на ГЕРБ по същия повод,а сега се опитват да ни кажат,че не е това,което виждаме и да омаловажат срамното поведение на съветника на президента, Узенов?
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмът и фашизмът са едно и също.Този *** от снимката,ни го напомня.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ;)))45 Забавните видеа нямат нищо общо с управлението на една държава и подбора на кадри за нейните лидери.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този на снимката щом е хитлерист в името на Бьлгарския народ да му изкарат виза ако няма вь шь,и да го изпратя в сибир при дружките му. В Бьлгарския парламент не ни трябват циркаджии и злопаметни комунисти като сталин мусолини хитлер чавушеско!
43
3
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 39: Е, да, когато ни изнася, можем да обявим един съветник на президента Радев в световен лидер, от шаржа на който може да избухне световна война. Но това ми се вижда малко пресилено.А спомняте ли си кой е казал: "Човечеството се разделя със своето минало, смеейки се.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Ама си спомняме как се целува с Ердоган уста в уста !
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен40 ......18 юни 1977 г- член на БКП...Ей това си спомняме !
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Lora А двойният стандарт на Комунисти ГЕРБ - Сидеров ,фашист. коалиция,Ердоган ,владичество ,съжителство, член на ЕС -оръжие и боеприпаси за ИДИЛ ,цигари и амфетамини ,600 лв. минимална пенсия , 800 мин. заплата ,1600 средна заплата ,граница милиони ,ограда -пиле не може да префръкне ,Премиер -сирак ,станал сам генерал ,кмет,футболист ,турнири ,награди ,МЕНДА -ЦАР КИРО ,СЧЕТОВОДСТВО ,Д.Доврев -диплома САЩ, калинки ,КТБ. Пеевски = Болисов =огледало ...
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
40А с маргините спомняш ли си го?
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен34 Не спимням,да има снимка с Борисов,на която той да е с мустачки,костюм и лента,на Хитлер ,с хитлеристки поздрав...
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanz 35 Хммм, алегориите и метафорите тук не вървят драги,простакът си получава заплатата,като съветник на президента,а не като "артист от сцената на Шекспир".Ако всички лидери по света се държат така,ще предизвикат Третата световна война.
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен33Правилно обесени . Обявили война на САЩ и Англия ,стожерите на демокрация.
35
5
 
12
 
! Отговори
Lora преди 6 години
БСП винаги имат двоен стандарт. Принципът е: не ме гледай какво правя, слушай какво говоря. За съжаление и интелектуално партията много олекна, та не могат да преценят рисковете, че като хвърлят камъни по другите, някой може да се върне и да падне и в техния двор. А Президентът стиснат нарясно между двете жени Деси и Корнелия, не може да извади никакво собствено мнение. Те са компетентни по всички въпроси - от хитлеризма до хомосексуализма.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33 Нищо не сме се разбирали,имаме тук един *** Бай ***,който е станал съветник на президента с помощтта на комунистите от БСП.
33
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 28: Да, Чарли Чаплин е артист, но Шекспир е писал: "Целият свят е сцена, и всички са просто артисти".