МВР шефът: Да увеличим заплатите, за да повишим мотивацията!

Министърът на вътрешните работи обаче не се ангажира със срокове
Обновена: 17 юни 2017 16:16 | 17 юни 2017 16:09, Венцислава Вельова
129
МВР шефът: Да увеличим заплатите, за да повишим мотивацията!
Снимка: архив, Булфото

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изрази недоволство от вчерашната среща на синдикалисти с неговия заместник Стефан Балабанов.

Още по темата
Радев уточни, че са се обсъждали теми, които не били предмет на първите разговори. Той заяви, че молбата му била следната: "Дайте ми аргументи защо искате и на кого, ако говорим за заплати или ако имате някакви други искания, които са извън това, убедете мен, убедете себе си, всъщност, говорете и да видим аргументите".

Те не са говорили за аргументи, а са се разбрали, ако може да повикат някой друг да реши задачата, да дойде примерно финансовият министър, заместник финансовият министър или пък Менда Стоянова, споменаха и нейното име, не разбирам защо го искат това", каза той, цитиран от БНР.

Синдикалната федерация в МВР съобщи, че приема с огромно недоумение изявленията на министър Радев и започва подготовка за протестни действия.

Според министъра трябва да бъде направен преглед на целия сектор "Сигурност" и това се прави. "Въпросът е кога – може ли да стане в средата на годината или в началото на следващата година. То ще стане, въпросът е да стане по правилата, аз да чуя добри аргументи", посочи Радев.

Той каза още, че няма план с колко точно да бъдат повишени заплатите.

"Трябва да се погледне целият сектор и да се погледне къде заплатите са най-ниски. Очевидно, като няма желаещи да бъдат полицаи, а има желаещи за други места, тогава едно от нещата, може би основното, е заплатата. Аз отговарям за тази система и искам моите хора, полицаите, да имат добри заплати. Ще направя необходимото, но в диалог с другите сектори", поясни още Валентин Радев.

По отношение на облеклото на служителите, Радев коментира, че униформите тряба да бъдат осигурени от държавата и да са с високо качество.

Радев каза още, че от вчера са останали  5 км от защитното съоръжение на границата.

"Сега ми се струва, че трябва да има една втора фаза - да надградим. Това съоръжение е физическата, механична преграда. В пъти по-добре ще бъде, ако успеем с тези финансови средства, защото досега сме дали 100 млн. евро само ние за оградата и всичко, свързано с нея, а сега да надградим, заедно с това да добавим там, където има необходимост", посочи Радев, цитиран от "Фокус".

По думите му средства се отделят и за облекло, и за придвижване на хората, които охраняват границата. 

"И, разбира се, трябва да подобрим работата на това съоръжение. Всички се вълнуват и постоянно задават въпроса: "Да, де, то го има, но защо ние намираме мигранти в средата на държавата?". Ето сега, ако успеем да направим това, да подобрим и да надградим, ще се променят нещата", допълни той. 

Според него акцентът с хората, които пазят границата, е много важен. Той каза още, че с колегите му са проверили състоянието на границата, като отбеляза, че е доволен донякъде, но има още много какво да се направи. 

Радев призна също, че интегрираните наблюдателни системи не са изградени по цялата граница. 

"Едната част е по-малката, която тръгва от Хасково до "Капитан Андреево", другата, по-голямата, отива до Резово. Но има места, където няма такова наблюдение. По ред причини, там е нямало нужда навремето, но сега, след като вдигаме изобщо нивото и там, където няма такова наблюдение, ще бъде добавено", посочи министърът на вътрешните работи.


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
3
 
! Отговори
Бойко Шахматиста преди 1 година
Щяхме да им дигаме заплатите, но сега ги заделихме за нов въртолет за 50 милиона .
Военния пилот да е внимавал. Той е виновен.
114
2
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Вярно е това, че няма много желаещи за работа в МВР. Все пак има някакви кандидати, за които казват, че бързо отпадат още при подбора им спрямо изискванията/нямало качествени кандидати/. Всъщност след Великите реформи в МВР по-голяма част от специалисти, които трябваше да Предават Опит на новопостъпилите избягаха от системата! Да, останаха и такива, които се пенсионираха и си работят, както казват ден за ден и въобще не ги интересува какво става,а само Двойната Хранилка да върви!
113
1
 
8
 
! Отговори
мм преди 1 година
До Бивш Защо не виждаш полицаи-защото напускат и отиват да работят на други места.Полицаите недостигат и ще става още по лошо .Няма желаещи вече да работят в МВР и са прави момчетата.Ти защо не отидеш да работиш в МВР и да те питам след това дали пак ще си на същото мнение?
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На български моля.
111
6
 
2
 
! Отговори
Бивш преди 1 година
Никакво увеличение. И сега бюджета е голям, а не виждаме полиция по улиците. Само се возят в колите или напват някъде. А трябва да обикалят навсякъде. Даже им са високи заплатите след като имат толкова други безплатни неща.
110
4
 
2
 
! Отговори
Така.... преди 1 година
Когато видя полицай до всяко втиро кръстовище и полицейска кола с поне 2 ьполицаи във всяко селище може да им дадат повече пари. Иначе засега, след като изобщо няма улицно присъствие съм против. И 99% отбългарите са на моето мнение.
109
0
 
8
 
! Отговори
много точно преди 1 година
До Анонимен 114

Колорадските бръмбари в парламента непрекъснато си вдигат заплатите,ама мотивация за реална работа нещо не се вижда!
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР шефът: Да увеличим заплатите, за да повишим мотивацията! Ами господин шеф на МВР в заявлението си за постъпване на работа в МВР на полицай каква е мотивацията - голема заплата и стачка за по голема ли? Ако само със заплата се увеличава мотивацията то допутатите щеха у парламента да спат. Та нали и те винаги си я увеличават за мотивация и виждаме.
107
1
 
12
 
! Отговори
Крадат МИлиарди преди 1 година
крадци на власт начело с Борисов з а пореден път заграбиха власта чрез нагло нагласени изборни манипулации..
Ударно продължиха прахосването на десетки милиарди още не ограбени от народа насочени само за НАГЛО престъпни ЯКО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ..
НАд 300 000 000 000 живи лева са чаканите загуби от това подставяне на екипа на БОрисов на власт.НАд 5 000 000 българи нямат пари за оцеляване над 2900 000 нямат никакви доходи.
нагло престъпния бюджет иска да се откраднат от народа над 23 000 000 000
106
0
 
8
 
! Отговори
Нема пари за крадене преди 1 година
Уволнете поне 12 000 престъпника и чужди нагли шпиони работещи за турски терористи и после

Няма от кого да с е ограбят над 1 000 000 000 живи лева за тази година ..Крадците на власт които МВР Охранява с над 30 000 000 000 изхарчени за заплати и издръжка след 1990 година ограбиха стотици милиарди от народа нагло без нито един арестуван..
105
6
 
4
 
! Отговори
Симеон Дянков за МВР преди 1 година
Първа категория труд -отпада догодина за кукарите.
Половината с психични отклонения на улицата другата половина енсиониране п0болест и на трудова борса Заплати - наполовина на сегашните.
Според работата и пицата при тях явно само постна пица се полага.Не са заслужили за кашкавал и сирене.Постите са ползезни за здравето паразитчета .
Ваш Шимон.Дянков.
104
11
 
11
 
! Отговори
студент преди 1 година
Какви заплати чакат тези корумпирани пра-сенца .Я ги вижте на какво приличат 90 % от тях с вид на клошари бавноразвиващи Мунчовци излезли от Под Игото на Вазов.
Съкращения и намаляне на заплатите на безполезните Ушеви-куки
И тези са им много.
103
2
 
15
 
! Отговори
байхейс преди 1 година
най-ще ви мотивира съсздаването на военни трибунали и публични разстрели за корумпирани и неуправляеми мародери като вац !
целиа народ ви мрази заради корупцията, надлостта и мързела ви !!!
102
6
 
15
 
! Отговори
999 преди 1 година
Няма заплатки и няма да има,щото не мислите и няма с какво!
Хорат меко казано ви мразят,заради ежедневните ви простотии и едва ли ще се намери някой-дори и нормален,да ви подкрепи!
101
3
 
12
 
! Отговори
999 преди 1 година
Много искам да си намеря районния или като му викат там квартален,който не съм мяркал поне от 10г. и да го питам: Абе пич,защо ми написа два фиша за 5 дни,след като виждаш,че съм паркирал колата си на някакво подобие на тревна площ,където и ти многократно си правилсъщото,при положение,че на нормалните места тече ремонт на обособения паркинг?
Ти *** ли си?
А защо не написа фиш на работниците,които един ден след моето паркиране изсипаха на същото място купчина чакъл?
Еми,няма заплатки!
100
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Полицай
Засрами се бе момче! Кво си мислиш,че всичики трябва да ти се възхищаваме и да си удряме главите в дувара,щото ти си голям идеалист,имаш семейство,работиш много пък не получаваш добра заплата,а на всичкото отгоре искаш революция,ама ако може друг да тия направи?!
Най общо казано,щом си такъв страдалец вземи и напусни,ще имаш време да си прегръщаш децата,жената,кучето и котката даже!
99
7
 
12
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
До Полицай

Ти хубаво искаш "да се намалят щатовете на ненужни служби, да съм свободен и
неприкосновен при изпълнение на задълженията си, да няма законови
пречки да работя лесно и ефективно, искам високи присъди за
престъпниците, които хващам, искам промяна в НК и НПК..."

но защо винаги протестирате само за ПАРИ ???? Аз пък не съм склонен с данъците си да храня тулуми, които остават цигaнските дивaци да ни тероризират безнаказано, а в замяна ползват ранно пенсиониране и още куп привилегии.
98
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Полицай
Аз каквото трябва съм дал и не мрънкам за нищо!
Щом държавата ти е дала оръжие,правомощия-повече отколкото на всички останали и всички вие постоянно и непрекъснато ги демонстрирате,то докажете че ги заслужавате!
Времената на революциите минаха от преди има-няма повечео 200 г.
И никой не ви иска саможертвата,вършете си работата,ама истински! Ако не може си отивайте,че сте омръзнали на всички с вечните си претенции!
И без вас ще замръкнем и ще осъмнем!
97
11
 
15
 
! Отговори
Полицай преди 1 година
Лично аз давам повече от това, което се изисква от мен, работя повече, почивам по-малко, постоянно се надграждам...А относно извоюването, не разбрахте ли, че гражданите правят революциите, не полицаите...А ти какво даваш, и нима ти не искаш по-висока заплата?!? Не мислете, че полицаите са свръх хора с нулеви потребности за финанси и с огромна потребност за себераздаване и саможертва...
96
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Полицай
Ти хубаво само искаш,ама кажи и какво даваш!
Между другото,това което искаш никой няма да ти го поднесе на тепсия! Извоювай си го,но не започвай първо от заплатата!