Радев и Путин обсъдили българо-руските отношения

Двамата президенти разговаряли по телефона и за енергетика
141
Радев и Путин обсъдили българо-руските отношения
Владимир Путин. Снимка: архив, Ройтерс

Президентите на Русия и на България Владимир Путин и Румен Радев са обсъдили днес по телефона въпроси, свързани със сътрудничество между двете страни в различни сфери, включително енергийната, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на Кремъл.

Кремъл уточнява, че двамата лидери са потвърдили своя взаимен интерес в развитието на руско-българското сътрудничество в различни области, включително в тази на енергетиката.

Обсъден е бил и въпросът за подготовката на съвместни мероприятия, посветени на важни в двустранния контекст юбилейни дати, като 25-ата годишнина от подписването на договора за приятелски отношения и сътрудничество, която се пада на 4 август 2017 г., и 140-ата годишнина от освобождаването на България от османско иго, която се пада на 3 март 2018 г.

Двамата лидери са се разбрали да продължат контактите на различни равнища.

Разговорът се е състоял по инициатива на българската страна, уточнява ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много се е спаружил пинокио
62
3
 
10
 
! Отговори
рублофилия преди 6 години
А за македоницата приказвахте ли, гос'ин прецедент 2.0?
61
4
 
1
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До ОФАве пич от това менте дето го пиеш посред нощ щи гъбяса мозъка.Изхвърли го
60
7
 
1
 
! Отговори
шматка преди 6 години
ДНЕС върнете старата версия.С тази не може да се влиза направо на коментарите.Щем нещем трябва да четем тъпата статия
59
10
 
7
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 6 години
Всички, които емигрират и бягат от Родината, не са българска патриоти! Не, не и НЕ!Не са обаче и предатели. Те чрез бягство и отказ от борба за националните идеали се опитват да помогнат единствено и само на себе си,отхвърляйки заветите на дедите си, които са умирали за клета Майка България! Да ходят на гурбет,но да се връщат! Ще ги приемем.Народната власт ще бъде милостива. Но за тези, които не искат повече да видят Родината и внуците им да не знаят български... не предатели, а само нихилисти!
58
6
 
6
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 6 години
Лебералната *** на обществото ще се опитва постоянно да ви лъже, дезинформира... но както знаете идеите, социалната грамотност и великата справедлива пролетарска величина на братята Маркс и Енгелс надживяват през столетията, надживяват лъжите. Както знаете една истина е много по-силна от 100 лъжи и изречени неистини. А упадъчната евроатлантическа и неолиберана младеж, която се прехласва по всичко чуждо, трябва да се превъзпита срочно. ОФ е народа и народа е ОФ!
57
7
 
7
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 6 години
Пролетарии! Обединете се! Последвайте Комунистическия интернационал и прогресивната социалистическа народна младеж! Активистите на ОФ "Народен съюз" са бъдещето, а Народния съд - краят на либералната диктатура и капиталистическа диващина на олигархата! Запомнете! Вие не играете по свои правила, а по други, наложени отвън, чужди на традициите, д.уха, културата и манталитета на българския народ, чужди на идеалите на Маркс и Енгелс! ВСТАВАЙ СТРАНА ПРОЛЕТАРСКАЯ!
56
3
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
А рецепти за манджи размениха лиКак може по телефона да се осъждат теми като енергетика
55
9
 
8
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 6 години
Горбачов - ПРЕДАТЕЛ!Путин - МИРОВОЙ ЛИДЕР!
54
8
 
10
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 6 години
"Много добре,време за Южен поток и махане на Нато"Това е бъдещето.
53
5
 
11
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 6 години
Демокрацията в България повреди много хора... УМИШЛЕНО!
52
4
 
4
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 6 години
Правителството на ОФ "Народен съюз" ще се бори за изкореняването на упадъчните и деградивни еврог.йски ценности, ще се бори против п.дер.стията и с0д0мията в съвременното българско общество. Наложения отвън, от чужди и враждебни нам сили, модел на управление - диктатура на олигархата - трябва да бъде преобразуван в своята естествена противоположност: демократичната диктатура на пролетариата. Дивия капиталистически модел в България доубива народа. Слава на Маркс и Енгелс!
51
5
 
6
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 6 години
Укрофашистката хунта тероризира не само руското население в Украйна, но и българското малцинство там. Русофобите дружат с тези нацисти. Затова ние от ОФ "Народен съюз" винаги сме твърдяли, че русофобите са национални предатели!
50
6
 
6
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 6 години
В страната има условия за народно-демократична революция. Пролетариите да се обединяват. Владимир Владимирович ще ни помогне, той знае, той всичко вижда...При Тодор Живков България беше една от най-развитите страни в света според ООН - бяхме на 27 място сред най-прогресивните и социални страни в световен мащаб. Сега България намаля от 9 млн. души на 6... сами си правите сметката. Народния наказателен съд скоро ще отвори врати, за да затвори тези на предателите! Слава Маркс и Енгелс!!!
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен до 54 преди 6 години
Свали си розовите ГЕЙСКИ очила, този бидон освен че трудно лети, ами и няма кандидати летци да се качат на тази щайга.Ама ти откъде да знаеш, нали тревицата е добра.
48
4
 
6
 
! Отговори
Храбър Рилски преди 6 години
"Много добре,време за Южен поток и махане на Нато"Ой, душичке, тук вече съм съгласен с теб.
47
4
 
6
 
! Отговори
лява фракция преди 6 години
Някой може ли да ми обясни на понятен евроатлантически език какво работа има точно руският президент на Шипка по случай 140-годишнината от Освобождението на България?Защо не поканим Тръмп, Порошенко,президентите на Литва,Латвия,Полша, че даже и японския президент Нагохито Накамура заедно с първата дама на Япония - Спермолиза Миготочи?Все пак един японец е бил в РУСКАТА армия тогава!Защо?!Даже бива и Ердоган да поканим,и турците имат принос за Освобождението ни: оставили са се да бъдат победени!)
46
2
 
7
 
! Отговори
лява фракция преди 6 години
Някой може ли да ми обясни на понятен евроатлантически език какво работа има точно руският президент на Шипка по случай 140-годишнината от Освобождението на България?Защо не поканим Тръмп, Порошенко,президентите на Литва,Латвия,Полша, че даже и японския президент Нагохито Накамура заедно с първата дама на Япония - Спермолиза Миготочи?Все пак един японец е бил в РУСКАТА армия тогава!Защо ?!Даже бива и Ердоган да поканим,и турците имат принос за Освобождението ни: оставили са се да бъдат победени!
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Били сме най силни когато сме били с Русия, сега сме в НАТО но без армия.В ЕС ни приеха заради географското ни положение.Разбиха ни държавата и ни се пресмиват, нашите партньори от НАТО и ЕС.Но за някои "Българи" какво им пука нали сме "европейския" *** на Европа.Павел Черни заради продажните ***, кланящи се на всички ни определи като тоалетна.Това е постижението ни с ЕС и НАТО.
44
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се обсъди възможноста, България да се присъедини към Руската федерация. Това не бива да се отлага във времето, а и не бива да повтаряме грешките от 1989 г., насам.