Пленум на БСП решава за смесена избирателна система

Предложенията – подготвени от юристи, математици...
25
Пленум на БСП решава за смесена избирателна система
Снимка: Булфото, архив

Решението дали социалистите в парламента да внесат промени в закона, с които да се въведе смесената избирателна система, ще бъде взето на Национален съвет на партията в събота.

Ако той одобри подготвения законопроект за смесена избирателна система, го внасяме в парламента, обяви червената шефка Корнелия Нинова.

Още по темата

"Ние сме последователни хора. Поне от четири-пет месеца говорим за смесена система и че позицията ни е за смесена-мажоритарна пропорционална система. Затова и тогава обявихме, че след като мине гласуването на референдума, ние ще си внесем предложението за смесена система", допълни тя.

По думите й законопроектът е подготвен от специална група от конституционалисти, математици, специалисти.

Тя поясни, че ако той бъде приет в събота, ще бъде внесен в Народното събрание до седмица – две.

Нинова коментира, че БСП не е внесла своите предложения за промени в Изборния кодекс заедно с тези на ГЕРБ и ДПС, защото според нея това не е била истинска дискусия.

Според нея дискусията за мажоритарното гласуване е била политически театър.

По думите й това са били политически договорки на една партия, която го внася, но всъщност не иска да се приема.

"Искаме да сме чисти пред хората", коментира Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1998г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
20
0
 
3
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
19
0
 
3
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
18
1
 
1
 
! Отговори
Край преди 6 години
Смесената система е идеална за васални държави като Германия. Там от 10 г. има "широка коалиция" - демек еднопартиина система -в опозиция е народа. На кофа мед и лъжица лай но стига за да се развали вкуса. Чиста МАЖОРИТАРНА система му е майката - така се е родила демокрацията.
17
0
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 6 години
3 милиона са пас.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ С ВЪПРОС:1. ДА СЕ УВЕЛИЧИ ЛИ СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НА 1500 ЕВРО2. ДА СЕ УВЕЛИЧИ ЛИ МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ НА 500 ЕВРО.Познайте какъв ще е резултатът от този референдум и дали управляващите ще ке къобразят с този резултат.
15
2
 
3
 
! Отговори
ист преди 6 години
От БДП нищо не зависи.
14
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТИГА С ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ, И ДЕЦЕАТА ЗНАЯТ, ЧЕ 90 % ОТ ГЛАСУВАЛИНЕ НЕ СА НАЯСНО И ДО СЕГА ЗА КАКВО ТОЧНО СА ГРЛАСУВАЛИ.
13
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж ся *** па4ъ, има референдум изразена воля, 73 % са подкрепили мажоритарна система, това трябва да приемете, а после като не Ви харесва и искате смесена, събирате подписка, организирате референдум, и ако народа каже, тогава обсъждайте
12
6
 
4
 
! Отговори
Надарен преди 6 години
Променете закона така,че да мога да си направя харем с колкото може повече бежанки: от всички пришълци най-много обичам бежанките,големи са сладурани и са много дашни,без значение дали са женени или не!
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе бъзикат се с нас, искат сопа
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази с,виня за избори говори ....Нинова,какъвто и ще да е техническия модел на изборите,вие сте една агонизираща и отдавна бита партия,която никога повече няма да докопа месо за крадене !!!
9
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да бехте събрали подписка за смесена система мааааа па4а, направете подписка, саберете 1/2 милион гласа и на референдума, ако я подкрепат повече от 2,5 млн тогава ми говорете за смесена
8
4
 
14
 
! Отговори
PD преди 6 години
Ето така работи елита. Вместо да се бръкнат и организират подписка за реален референдум, умуват какво да предложат на избирателя, щото много да не си развалят кефа. Но се крият зад умни приказки, експерти, пленуми, заседания. Няма елит, който когато скъса връзката с народа, да го чака бъдеще. А мъдрия народ Български, го е разказал отдавна в "Умник Гюро, с умници другари..."
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гьонсуратлъка на БСП край няма, от една страна като стане въпрос за Крим викат ми там имаше референдум, а като стане въпрос за нашия референдум, викат ама то нвможе така, народа незнаел.Абе червени нагляри, имахте година и половина да обсъждате, да предлагате и да убеждавате, кепалото хлопна, народа каза, какво искате кьотек като през 1997 година ли ?
6
4
 
7
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Историческия 7459-ти пленум на Бе-ее Сепе пак ще взима съдбоносни решения на кого да продаде светлото ни бъдеще.
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв пленум, каква смесена система, кога направихте референдум за смесена система та ще обсъждате, наглярка с наглярка
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има референдум АААА, национален референдум, каква си ти та ше предлагаш нещо против референдума
3
8
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
***, кво плюваш БСП. Тиквата не дава мажоритарна избирателна система, защото народът ще го издуха и няма как да фалшифицира вече.
2
7
 
3
 
! Отговори
Кака Гичка преди 6 години
Аз подкрепям закона за смесените бракове с мигранти.