Бунт в червено: БСП напуска Председателския съвет на парламента!

Социалистите обвиниха мнозинството, че не допускат техните закони в програмата
Обновена: 21 юни 2017 11:00 | 21 юни 2017 10:58,
53
Бунт в червено: БСП напуска Председателския съвет на парламента!
Снимка: архив, Булфото

В първия работен ден на депутатите опозицията нападна мнозинството още при гласуването на дневния ред на парламента за тази седмица. Соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че от БСП излизат от председателския съвет, а поводът е, че не се гледат законопроекти, предложени от левицата. Бави се и разглеждането им в парламентарни комисии и опозицията обвини мнозинството в двоен стандарт.

"За управляващите това не важи - внасят закон и се гледа на другия ден. Затова напускаме председателския съвет. В комисиите, в които имаме внесени законопроекти, днес внасяме подписи на 1/3 от депутатите за задължителното свикване на комисии, с извънреден дневен ред за разглеждането им", обяви Нинова.

"Хубавата новина е, че на втория месец има внесени законопроекти от МС и от управляващото мнозинство. Очевидно нещо ще свършим преди да се разпуснете във ваканция", коментира още тя.

Зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев заяви, че това е тенденциозно отношение към опозицията.

"Гледат се единствено и само законопроекти, внесени от МС или от управляващото мнозинство. Имаме законопроекти, които още дори не са гледани от комисиите. Трябва да уважаваме гражадните, които застанаха зад тези законопроекти, това са 1 млн. души", настоя Стойнев.

"Ваша е волята дали ще гласувате за или против законопроектите, но те трябва да се дебатират в пленарна зала. Остро възразяваме на начина на работа. Докато това не се промени, ние нямаме място в председателския съвет", заяви Драгомир Стойнев.

В отговор председателят на Народното събрание Димитър Главчев каза, че не са изтекли сроковете от 2 месеца за гледане на законопроектите в комисиите.

"Като не сте съгласни с този дневен ред, направете предложения. Не са изтекли сроковете по правилник, да спазваме правилника", призова Главчев и уточни, че ще изпрати писма до всички председатели на парламентарни комисии, в които ще ги подкани към своевременно разглеждане на законопроектите.

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов пък коментира обвинението, че не са гледат проектите за промяна в Гражданския процесуален кодекс.

"Законопроектът на ГПК, внесен от БСП, не е единственият, а има три", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Начко преди 6 години
Комунистическата наглост е безкрайна! Ами, другарко Нинова,като не си доволна от това,че на хората не им дреме какво се опитващ да мислищ, натовари всички твои комунистчета и се изнасяйте в Русия. Там си искайте на воля каквото ви скимне в *** глави. Там ще сте близо и до ген. Рещетников,ще си гукате на руски.
46
0
 
6
 
! Отговори
Български офицер преди 6 години
А , дано се изметете час по - скоро и от БЪЛГАРИЯ в Коми АССР - РУСИЯ ........... " Другарки и Другари " - " Интернационалисти " .......!
45
2
 
8
 
! Отговори
СтигаДарове заКрадци преди 6 години
Откъде накъде ще им подаряват нещо, построено с финансови средства от бюджета, а също и с пари, събирани ЗОРНОволно като уж-дарения от отделните граждани?Да им я отстъпят за ползване срещу наем.Малко ли се разполагаха и присвояваха цели 45 години?После около 500 семейства от техните среди си присвоиха парите и много от останалите активи на България и станаха милионери. Не са спрели да облагодетелстват по различни начини и много други свои членове и техни потомци. И все за наша сметка!
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГробокопачГотви се за нови избори. И мисли как да ги спечелишкво да мисли - ще ги спечели, както ги печелят последните десетина години :)
43
4
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
На калпава ракета, космосът е крив. Дайте им чинията, да се качат и да излетят в орбита. Командир на ракетата Краднелия ***. Иначе няма отърваване от тая нагла, крадлива и безочлива напаст. Можем ли да кажем, че мярка за злоба е една Корнелия? Егати злобната жена. Ало, Краднелия, можеш да се разиграваш коня само в Партията, къде се намираш, това е парламента на България. Я по-кротко. Когато вземеш властта, тогава ще правиш каквото искаш. Сега сте на втори план, тоест - трета глуха.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова все по-вече затъваш в калната яма която ти копаеш от времето когато излезе от СДС.... жАЛКА КАРТИНКА СИ ОТ ВРЕМЕТО НА ОНЯ В-К СТЪШЕЛ ....
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Театрото продължава със се сила !
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя Явор Нотев...що не се откаже, за какво му са толкова пари
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах че са ми обидени, миличките те :) Поснах салза
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Позитанската своолоч е натирена! Гаварата с русофиилистик-путинофилиститее продължава!
37
4
 
11
 
! Отговори
Мисъл преди 6 години
Червената конярка си мисли , че това е позитаното и може да си разиграва червената кобила както иска. Народното събрание е демократична институция и не може само едни и същи да си налагат мнението . както през изминалите 60 години.
36
7
 
8
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Корделка няма геле..Умничка ни е тя , умничка.Хи , хи ..
35
11
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Нинова, ти се радвай,ч е ГЕРБ не произвеждат закони на килограм. Те са ярем за нас. Парламента е на доизживяване. Небето иска така. Те управляват без Властта. Затова най-много да сътворят някоя глупост. Тва с вашите закони е безмислено в момента. Готви се за нови избори. И мисли как да ги спечелиш;)))
34
5
 
4
 
! Отговори
Кой? преди 6 години
го боли.я за БСП!
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая е идвала в Симитли, кметът е и нейн човек, лута се между Бойко *** и между Корнелия
32
4
 
12
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
Кога най-накрая ще изметем двете БКП-та БСП и ГЕРБ????
31
18
 
19
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Социализма е обществено зло. Тази общественичка да си вдига парцалите и да ходи при Путин да разгадават тайните му послания.
30
12
 
25
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
"На ти си кукличката, дай си ми парцалките!" - До това ниво е паднала БСП в лицето на фаталната лидерка Крнелия Нинова. БСП се тресе отвътре и не може да състави нормален дневен ред в партията, показва някакви мускули, но това надуване ще спука балона на Нинова. БСП показа че е некадърна да управлява, а сега показва, че и за опозиция не става. Така че се качвайте другари на чинията на Бузлуджа и отлитайте колкото може по-далеч от България.
29
1
 
21
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До ДаскалаАлоо, Даскала! Мутренската демокрация и самите мутри са рожба на БСП!!!
28
5
 
5
 
! Отговори
да ама не съвсем преди 6 години
Смях.Кумуниски в бг никога не е имало.За пръв път тази приказка се отваря по време на Парижката комуна,когато е въведена и гилотината.Строги ,но справедливи.Ако искат сегашните да се нарекат комунисти,да ги последват.