МС отпусна място за парк на "Младост" – цели 17 дка!

Две държавни институции пък получиха нови имоти
21 юни 2017 14:07,
26
МС отпусна място за парк на "Младост" – цели 17 дка!
Снимка: архив Reuters

Правителството прехвърли безвъзмездно на Столична община имот – частна държавна собственост. Теренът с площ 17 дка се намира в ж. к. "Младост 3" и ще бъде използван за изграждане на парк за отдих, спорт и развлечения. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Прието беше и решение за намаляване на капитала на "Национална спортна база" ЕАД чрез обезсилване на акции на стойност, съответстваща на стойността на правото на собственост върху имот от 16,6 дка в столичния район "Красно село".

Още по темата

Теренът е в района на конната база в местността "Славия" и ще бъде прехвърлен безвъзмездно на Столична община за изграждане на ново метродепо и разширение на гараж "Земляне". Депото е включено като самостоятелен подобект при строителството на третата метролиния в София. То попада в една и съща територия, използвана досега от автобусния гараж на градския транспорт.

Две държавни институции получиха имоти за изпълнение на функциите си. За нуждите на териториалната дирекция на НАП – Велико Търново, офис Монтана, е предоставен офис в административната сграда на пл. "Жеравица" №3 в града. Държавната агенция за метрология и технически надзор ще ползва част от първия етаж в сградата на ул. "Свобода" №1 в Благоевград.

С решение на правителството статутът на имот, предоставен за безвъзмездно управление на Изпълнителна агенция "Морска администрация“ и на Русенския университет "Ангел Кънчев“, се променя от частна държавна на публична държавна собственост. Имотът се намира в Русе, като предоставените на двете ведомства самостоятелни обекти в него се използват изцяло за изпълнение на техните функции.

Поради отпаднала нужда, от ИА "Главна инспекция по труда" беше отнето правото на управление върху имот – публична държавна собственост. Помещението на бул. "Славянски" №30 в Шумен преминава в управление на областния управител на Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Младостчанин преди 6 години
Младост стана квартала на богатите селяни. Това е истината. Има и не лоши хора сред тях. Проблемът идва от там че идват от провинцията с програма в главата си да свикват на всичко и да са доволни от малко. Нямат съзнание какъв беше Младост преди 20 години и не им прави впечатление мутренското строителство и крадене... Имат възпитание че може е нормално да спираш по зелени площи и да слушаш чалга... Иначе не е лош квартала и хората не са толкова лоши, просто децата им евентуално ще бъдат истински
19
0
 
2
 
! Отговори
мс преди 6 години
Направете поне един парк в Манастирски Ливади
18
4
 
2
 
! Отговори
Девил преди 6 години
Баси тъпотията - вместо да строят никому ненужен парк, да направят паркинг!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
170m на 100m голем парк големо чудо. Дайте съотношение на комплкса към парка да видим - 0.00...%
16
3
 
2
 
! Отговори
Кебапчета преди 6 години
Младост е Лас Вегас за селяните , да бе да то и Студентски град си е Дисниленд за селяните с колелетата ама я кажи с колко спада бвп на София всяко лято когато селяните отиват на море ? През това лятно време в Токио строят молове на шест етажа и София пак си прилича на село.
15
12
 
7
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Ако отидете в Младост първото нещо което ще ви направи впечатление са мякащите селяни от провинцията.Пълно е с живеещи под наем.Младост е една огромна спалня .
14
6
 
4
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Панелките ще им се сринат върху главите но иначе им правят парк.Гротескна история....
13
6
 
4
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Защо занимават всички хора с тази комунистическа спалня Младост?
12
6
 
2
 
! Отговори
Младост селяни преди 6 години
Младост е Лас Вегас за прииждащите селяни.
11
5
 
1
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Младост е Лас Вегас за прииждащите селяни от провинцията
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЛКО ЛИ СКЪПИ ЧАНТИ ЩЕ СЕ КУПЯТ, КАТО ЗАПОЧНАТ ДА ГО ПРАВЯТ ТОЗИ ПАРК
9
0
 
3
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
Спокойно , имам усещането че ще се усвоява като за 170дка . И не е торкова проблев в липсата на паркове , а в липсата на поддръжка , пред нашия блок ивицата и 8-10м но си има пеики , равен тротоар и две люлки , и децата пак са си доволни
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен до МС Балан, там където е буренак сега, не виждам къде другаде има място за парк, не и в Младост 3.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са 17 декара, но нали общината подари съседните декари за строежи на какво ли не и вместо голям хубав парк, ще има квартална градинка. Отделно,че на практика това ще са почти всичките паркове в Младост 3 и 4 - тези 17 декара и почти отсреща е сега съществуващото единствено паркче до двете училища и Палавници (Патиланци), което е горе-долу пак около 15-18 декара. После защо майките с количките ходели в Бизнеспарка, ами затова,защото няма къде другаде да отидат.Парка Заимов е 3 пъти по-голям
6
1
 
8
 
! Отговори
Математициии преди 6 години
Големи математици, голямо нещо....все гледате да плюете по нещо...до вчера викахте, че искате градинка в младост, много блокове имало...сега като ще правят градинка (17 дка си е доста голяма градинка) - малка била! аз пък казвам браво, младост си има нужда от обособен парк!
5
0
 
10
 
! Отговори
Пф! преди 6 години
Мдаа, вече е очевидно, че в МС мерят площта като инвеститори - в евро за квадратен метър, които не са отишли в нечии политически джоб, а са дарени на бедното простолюдие. Затова им се струват много тия "цели 17 дка".
4
2
 
9
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Цели 17 дка ?!?... са колкото един цял двор...Само за сравнение Южния парк е 134 хектара.
3
1
 
14
 
! Отговори
Хахаха... преди 6 години
ЦЕЛИ 17 декара?!?! Е, колко да са тия 17 декара за един парк? То това е малко по-голямо от градинка. Горе-долу, колкото две футболни игрища. Пикливата градинка пред общината в Младост е 34 дка. Страшна жертва са направили от МС!
2
0
 
7
 
! Отговори
БГ преди 6 години
До alf: В едно изречение четири грешки! Неграмотна работа!
1
17
 
9
 
! Отговори
alf преди 6 години
най селския квартал ще има парк