Нинова и Заев – партийно приятелство и още нещо

БСП инициира през септември Балканска лидерска конференция
21 юни 2017 15:37,
21

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Виж други галерии »

"Изключително съм щастлива, че бяхме домакин на срещата с г-н Зоран Заев и неговия екип. Имаме и с него, и партията му дългогодишни, не само партийни, но и приятелски отношения", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление след среща с министър-председателя на Македония, съобщиха от червената централа.

Още по темата

Тя заяви още, че днес са обсъдили няколко теми и са направили конкретни предложения, като смята, че дори може да се каже - конкретни решения.

"Поздравих г-н Зоран Заев за избора му и изразих увереност, че той и екипът му ще се справят успешно с предизвикателствата, пред които се изправят. Подкрепяме техните усилия за членство в ЕС и НАТО на Република Македония и приветстваме това, което правят за задълбочаване на двустранните отношения със съседните държави", каза още Нинова.

По отношение на двете предложения за задълбочаване на взаимоотношенията, тя разкри, че е са препоръчали един път, всяка година, между двете партии да се правят срещи в разширени състави, в които да участват народни представители и кметове от двете страни, да се поканят "нашите евродепутати, да се включат нашите партийни структури и на тях да обсъждаме не само европейски въпроси, но и теми, които са изгодни и за България, и за Република Македония".

Тя предложи да се разменя домакинството - един път да е в София, един път при тях, с цел задълбочаване на сътрудничеството, като изрази увереност, че са получили разбиране и съгласие.

"Второто, което предлагаме, днес ще го кажа за първи път пред вас, имаме една идея – инициатива, през септември да бъдем домакини на една Балканска конференция, на която да поканим лидерите на партиите от нашето семейство, и тези които са премиери, и тези които не са, но да бъде лидерска среща. На нея да обсъдим Западните Балкани като приоритет на председателството на България на Съвета на ЕС. Ще излезем с конкретни предложения и решения, като поех ангажимент да ги представим на българското правителство и да настояваме Западните Балкани да са приоритет на председателството на България с всички отворени теми и нерешени въпроси, на които на една такава конференция ще търсим общи решения", разкри още соцлидерката.

Тя допълни още, че са разговаряли и за задълбочаване на културното сътрудничество, чрез размяна на екипи от интелектуалци, художници, писатели, задълбочаване на трансграничното сътрудничество и стъпване на едно дългогодишно приятелство между нашите две страни.

"Бях щастлива да чуя, че г-н Заев се чувства в тази сграда като у дома си и сред приятели. Така че, още веднъж - добре дошли и ви желая успех, вярвам, че това, което сте започнали, ще го довършите", заяви Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Заев...провери ли си джобовете след срещата на Позитано!
13
0
 
1
 
! Отговори
До анонимен 13 преди 6 години
Напълно възможно е. Оня антибългарин беше Заяков, прекръстил се на Пирински, по името на планината в която вилнееше и тероризираше местното население да ги прави македонци. Типичен антибългарин-комунистически престъпник. В неговите оцапани с кръв ръце е расъл и Гошко.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЕВ ДА ЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ РОДНИНА НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ. .БАЩА МУ ЗАЕВ Е БИЛ В САЩ И ЕКСТРАДИРАН ЗА КОМУН. ПРОПАГАНДА.
11
2
 
11
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1998г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
другарката пак си е рисувала веждите
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите насилствено македонизираха българите от пиринския край, те са *** и изменници. Теоретик на този процес е българомразеца Димитър Благоев. Един от извергите, тероризирал хората от този регион е Заяков, известен още като Пирински- баща на сегашния дирибей-Георги Пирински. НО хората от този край са достойни патриоти. Те устояха на побоищата, арестите, изселванията и униженията И НИКИОГА НЕ СЕ НАРЕКОХА МАКЕДОНЦИ!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА БОЛЕСТ!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЛИ СЕДЕСЕРУНГЕЛИТЕ ПЪРВИ ПРИЗНАХА МАКЕДОНИЯЖУЛЬО ЖУЛЕВ ДОРИ СЕ ГОРДЕЕШЕ С ТОВА.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оня кютюк с менискуса не е от същото партийно семейство.Да си върви при Герге Ивановски.
6
0
 
3
 
! Отговори
Госпожата с кичето преди 6 години
Тия *** даже никой не ги коментира...
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" подкрепяме техните усилия за ЕС и НАТО "Добре де ,90 % от симпатизантите ви подкрепят точно обратното....Не,наистина не я разбирам тази партия !
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя предложи да се разменя домакинството - един път да е в София, един път при тях, с цел задълбочаване на сътрудничеството, като изрази увереност, че са получили разбиране и съгласие.-----------Браво!Трябва да се сменят кръчмите, иначе не е интересно.
3
2
 
10
 
! Отговори
BG преди 6 години
Ха,ха - че нали точно комунистите сътвориха македонската нация !!! Сега русофилите да кажете нещо - винаги сте били национални предатели !Вчерашния брой на вестник Вечер пак излезе с материал в който твърди че Пиринския край е на БРЮМ !
2
1
 
16
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Макетата сега се мазнят,ама като им се свърши работата пак ще ни плюят!От тия благодарност не може да се очаква!После нашите умници ще се вайкат:"Къде сбъркахме?",ама ще е късно....Виж,гърците си знаят работата-пазят си интереса и македонските номера при тях не минават!
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко евро-кумандели са много прости същества.