В ЕНП възхитени от Мария Габриел: Тя е новият еврокомисар!

Жозеф Дол получил много добри отзиви от изслушването й
21 юни 2017 13:23, Елка Василева
147
В ЕНП възхитени от Мария Габриел: Тя е новият еврокомисар!
Мария Габриел. Снимка: БТА

"България има нов комисар и това е Мария Габриел!", заяви председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол след среща в Брюксел с номинираната за комисар Мария Габриел и със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Тримата обсъдиха както изслушването на Мария Габриел в Европейския парламент, така и актуалната политическа обстановка в България и Европа, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Жозеф Дол посочи, че е получил много добри отзиви за блестящото представяне на Мария Габриел по време на изслушването.

Още по темата

Той изрази увереност, че българската номинация за еврокомисар ще получи възможно най-висока оценка от досегашните си колеги в Европарламента и ще бъде избрана за следващ комисар от България.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов запозна Жозеф Дол със законодателните инициативи на парламентарното мнозинство в страната ни през последните месеци, както и с политическите процеси в България и актуалната ситуация на Балканите.

Председателят на ЕНП даде висока оценка за скорошните международни посещения на премиера Бойко Борисов във Франция, Германия и Турция, както и за срещата във вторник с македонския премиер Зоран Заев.

Дол добави, че е доволен, че българското правителство работи на пълни обороти, а парламентът осигурява необходимото мнозинство, за да може да се провеждат реформи и политики и да се подготви страната за председателството на Европейския съвет.

Според Жозеф Дол победата на ГЕРБ на изборите в България и на десни партии на няколко избора в Европа показва, че десницата дава категоричен отпор на популистите.

Днес предстои Мария Габриел да получи оценка от евродепутатите за представянето си на вчерашното изслушване и ако тя е положителна, каквато се и очаква да бъде, гласуването на кандидатурата й за еврокомисар с ресор "цифрова икономика и цифрово общество" в пленарната зала на Европейския парламент ще бъде на 4 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая не е идвала в Симитли
53
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Очаквам статия със заглавие: " Нинова скочи..."... - или "Нинова бясна..."...
52
0
 
16
 
! Отговори
Повече от стокиране преди 6 години
Нова афера свързана с недвижими имоти и властови действия около българската кандидатка за еврокомисар Мария Неделчева Габриел разкри Биволъ. , нейният брат Борис е успял да се сдобие с голям апартамент в София в Комплекс Дианабад Резидънс на ул. Пимен Зографски в кв. Дианабад . И в момента там се продават свободни апартаменти. Цените се движат средно около 1000 евро/м2.Борис Неделчев обаче купува апартамент от 82 кв.м. Декларираната цена е 39 000 лв или 237 евро на кв.м.
51
2
 
15
 
! Отговори
Чуйте сами преди 6 години
Срамно е! На тази Калинка английския е по зле от на Баце, чуйте сами на afera.bg
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Издигат я по роднинска френска и партийна линия защото обикновено момче от България няма шанс без да се продаде.
49
1
 
9
 
! Отговори
UGIN преди 6 години
Много ясно, че от ЕНП ще са възхитени. Нямат избор да не са възхитени! Все пак само 2 кресла в ЕК са на ЕНП. Губят позиции и всяка победа им е ценна, а Бойко им е верен до гроб
48
0
 
31
 
! Отговори
Песталоци преди 6 години
Това момиче е специалист по хранително-вкусова промишленост-може да управлява цех за лимонада ... Това е голата истина !!! Всички други тапии и сертификати е взела благодарение на членството в ГЕРБ ! Това е другата истина...
47
1
 
22
 
! Отговори
Niki преди 6 години
Вчера слушах въпросите към нея. Ще инвестираме ли? Да трябва да инвестираме.Това е то банда неуки решават съдбата на милиони.
46
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 6 години
ще я хвалят, ами нали стана тяхна снаха и стана Габриел, няма ли правило,че нашевродепутат трябва да е с българска фамилия.Тя ще остане завинаги в брюксел, ноще забогате еот българско евродепутство.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И язе съм въсхитена от момата оти е многу умна и говори на чуждоземски и знам че и Бойко я е аресал оти е кума на големец от европата
44
15
 
2
 
! Отговори
хахахахахаха преди 6 години
пукайте, мужици! от злоба! и водка!
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква поза само-възхитен съм ! Още малко и ше фръкне !
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе тая не си ли сменя костюма, бре? все с един и същ я гледам. Нормално за мизерничка от ГЕРБ, като Стругарката.
41
2
 
15
 
! Отговори
аристократка BG преди 6 години
Мария Паулина Ерменехилда дел Кроче Бенедето Себастиян ди Стефано Пабло Фуетес Лопе де Гаргамелия
40
0
 
20
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 41:)))))) Какъв каскет, какви 5 лева?!!! Моля те, не говори глупости:))))) Просто какъв "изследователски опит" натрупан от 2 проекта, които са чисто икономически, а ресора и' е "Цифровизация"?! Какъв "новаторски метод" тя може да измисли (абсурд) или да приложи (абсурд отново) човек, който си няма и представа какво е дигитална технология?!!! Моля те, по- сериозно! От инженер икономист може, но от икономист инженер няма как да стане! Особено в тази област!
39
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 6 години
"От 2012 до 2014 г. е координатор на ЕНП в Комисията по права на жените и равенство между половете на Европейския парламент."Това обяснява всичко !Всеки път когато видите, че някой е "координатор", опитайте се да разберете какво с какво се занимава. Ще се изненадате !Свързаное със сладолед и задните части на някой шеф :)
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зомбирана марионетка. С такива работи ББ.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меглена Кукунева, Румяна Желирана, КриСталина Георгиева, Мария Гаргамел, Бойко бай Борисов, Лиляна Партизанова, Румяна Бъчвоподобнова, Цецка ти Цачева, Мента Стоянова, Цветянка Караянчева, Десислава Змиярова = ГЕРБ-БКП, БКП, БКП.
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111Ко речи, ко??свали си каскета, прочети го съвсем бавно, но вероятно пак няма да го разбереш. То само с носене на портретите на Живков и Сталин не става.
35
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"България има нов комисар и това е Мария Габриел!"камуняки пляскайте минусите и вървете да опикaете Бузлуджа от мъка :)