Борисов от Брюксел: Колективно членство на ЕС в НАТО!

Всички ме поздравяват за Мария Габриел, обяви премиерът
22 юни 2017 18:00,
58
Борисов от Брюксел: Колективно членство на ЕС в НАТО!
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов се обяви за колективно членство на ЕС в НАТО. Според него това би било най-прагматичното решение за сигурността.

"И тогава с парите, с които разполагат всички държави, да се прецени на кого му трябват повече самолети или кораби. На нас ни трябват повече кораби заради Черно море. Това би излязло хиляди пъти по евтино за това милитаризиране”,  каза министър-председателят.

Той е в европейската столица за заседание на лидерите от Европейската народна партия. На него ще бъдат обсъдени актуалните въпроси непосредствено преди редовното заседание на Европейския съвет.

Премиерът обясни, че в момента се планира да се изсипят милиарди за милитализиране, а в същото време всички искат да се повишат парите и в пенсионните системи, да се повишат доходите, инфраструктурата за свързаност.

Още по темата
"То или едното, или другото може да стане. Двете заедно няма как да станат. Ние по-старото поколение сме живели в условията на надпревара във въоръжаването. Тогава между Изтока и Запада, Варшавския договор и НАТО имаше зверска надпревара във въоръжаването. И тогава дори и ютиите си спомняхте какви бяха. Всичко се даваше за ракети, самолети, артилерия, а хората живееха по един изключително лош начин", каза Борисов и допълни, че това не е забравено.

"Спомняте си как изглеждаше един "Москвич" или "Мерцедес", или как изглеждаше телевизор "Опера" или "Филипс". Това е било само преди 27 години, не преди 100", добави още премиерът, цитиран от "Фокус".

Борисов обяви, че в Брюксел всички го поздравяват за представянето на кандидата ни за европейски комисар Мария Габриел.

Тя бе изслушана от няколко комисии в европейския парламент в началото на седмицата, сега се очаква окончателното решение за представянето й.

"Всички ме поздравяват за представянето на Мария Габриел, всички колеги са очаровани", каза Борисов.

Борисов коментира и Брекзит и напомни, че излизането на Великобритания от ЕС най-вероятно ще стане по време на нашето председателство.

"Вече много време говорим за това, но никой не си го представя. Това може да има много големи последствия не само за ЕС, но и за Великобритания", каза министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
STIGA S TVA TEKEZE BE TIKVA
32
1
 
2
 
! Отговори
Я СЕ СКРИЙ преди 6 години
ПАК КРАДЕ ИДЕИ, КОИТО ОТГОРЕ НА ВСИЧКО СА ПРЕДСТАВЕНИ ЗА ОБСЪЖДАНЕ В ЕК, А БОКО БАНКЯНСКИ ГИ ПРЕДСТАВЯ КАТО СВОИ. БЕЗСРАМИЕ И НАХАЛСТВО НА ДОРЕВОЛЮЦИОНЕН ПРОВИНЦИАЛЕН ПОЛИТИК
31
0
 
2
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 6 години
"Колективно членство" това ми звучи като групов секс!Голем разбирач е тоя Винету!
30
0
 
2
 
! Отговори
Usli преди 6 години
Vsichkite sa out.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек НАС ПИТАЛ ЛИ НИ Е, ЧЕ ДА ПЛЕЩИ ТИЯ ГЛУПОСТИ????? Господи, ако Бай Тошо стане и види какви хора ни управляват!!!! ПОЗОР!!! Не стига, че не ни питаха, когато влизахме в този нато-нацистки блок......
28
1
 
15
 
! Отговори
naco преди 6 години
КОЙ,КОЙ,КОЙ Ви поздравява бе другарю Борисов,след като повечето ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ НЕ Ви искат в България? Вървете си!!! НАРОДЕ????
27
0
 
12
 
! Отговори
Тато преди 6 години
Боко че е *** е *** и всички в БГ го знаем, но как се е червила кака му Меркел ако е чула глупостите му. На ли тя го назначи. Колкото до онази кифла Мария тя из а *** не става, просто ***.Най-бедната страна излъчи комисар, който ще координира дигитализацията на ЕС, да умреш от смях. Той се пресмина социализма но , тогава такива прототии не се вършеха.
26
7
 
3
 
! Отговори
www преди 6 години
А В СЪЩОТО ВРЕМЕ СМЕ СЕ НАДУПИЛИ КЪМ РУСИЯ....
25
1
 
8
 
! Отговори
denonoshten izblik преди 6 години
по всички медии и сайтове денонощно слушаме мислите, идеите му, то май друго няма от сутрин до вечер един човек- една медия-една мисъл и на другия ден пак същото, научиха се само да повтарят като папагали ес, нато,ек, комисарите рекоха и ес каза, нещата са по-зле и от северна корея
24
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Не можеш да купиш немски хладилник АЕГ - може би най-добрия - на цената на народен тип хладилник като "Мраз". Всеки случай за да произвеждаш компресорни хладилници, трябва първо да имаш металургия, способна да произвежда специални марки стомана с извънредна якост и износоустойчивост - например такива от които се произвеждат автомобилните двигатели.
23
5
 
8
 
! Отговори
карина преди 6 години
Поздравявали го за Мария Габриел - ще рече човек, че я е създал. На коя ли улица са се срешнали...
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойкооо какво стана с обещанието във всяко населено място да има полиция??? А ???от всички обещания, които се скъсахте да давате предизборно и помен няма, нали !!!
21
2
 
9
 
! Отговори
сик преди 6 години
Кой разви болтовете на Лозан Панов?Мястото на цацата и тиквун е при Пешо сумиста
20
1
 
12
 
! Отговори
anoniemn преди 6 години
Премиерът Борисов се изказва като некомпетентен човек. Пернишката печка на възлища и ютията на въглени бяха изхвърлени от бита на българина някъде през 1960 г. и заменени с електричекса готварска печка и електрическа ютия. Колкото и да му е чудно на Борисов за да се ползват електрически уреди, първо трябва да се електрифицира една страна, защото няма хладилник с парен двигател; Толкова от мене
19
0
 
6
 
! Отговори
Чърчил преди 6 години
До ЦОНЬОВярно е колега...ама доста време му беше бодигард и е научил туй онуй от него...!!!
18
1
 
12
 
! Отговори
оставка преди 6 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашисткото вредно управление на некомпетентния български Асвалт паша......да се молим по бързо да се разпадне този вреден третополов ЕС,а терористичната организация НАТО да се закриеее веднъж завинаги.......лидерите на фашистките банди-партии на съд и затвор за денонощтното насаждане на етническа злоба и омраза в българското общество......къде е ДАНС,ПРОКУРАТУРАТА,ЦАЦАРОВ и ще чакаме ли чергата на родината ни майка БЪЛГАРИЯ да пламне..........ОСТАВКА ОСТАВКА
17
0
 
11
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 6 години
До Чърчилонзи беше управник този е тралала
16
1
 
8
 
! Отговори
Чърчил преди 6 години
Какво не му харесвате на Бойко Борисов, много е готин и забавен, дайте му да открие завод за полупроводници да видим дали ще каже знаменитата фраза "Днес завод за полупроводници а утре завод за цели проводници" Как мислите ще я каже ли...!?
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2-ри:Акълът никога нема да ти дойде,не само червените лекенца го недолюбват..
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя не е добре, какви ги бръщолеви