Въоръжаваме се: Изтребители, кораби, а и с бронирани машини

Това гласят проектите на министър Красимир Каракачанов
22 юни 2017 07:00, Петя Славова
86
Въоръжаваме се: Изтребители, кораби, а и с бронирани машини
Снимка: архив, Булфото

Освен самолети и кораби, държавата ще купи и бронирани бойни машини за пехотата. Това поне гласят проектите за модернизация на армията, които военният министър Красимир Каракачанов внесе за разглеждане в Народното събрание.

Още по темата

Обновлението на трите вида въоръжени сили ще бъде извършено според договореностите в Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Миналата година парламентът одобри купуването на 8 многоцелеви изтребителя. Разходът за тях ще бъде близо 1,5 млрд. лв., като шведската оферта за "Грипан" беше класирана на първо място от служебния кабинет.

Също така у нас ще се строят и 2 многофункционални модулни патрулни кораба, като така общият разход възлиза на около 2,3 млрд. лв.

Разходите за близо 200 бронирани машини за пехотата ще се разсрочват пък до 2029 г.

В най-напреднала фаза е проектът за изтребителите. В авиобазата обаче са категорични, че отлагане или пренаписване на проекта ще го върне в изходно положение, което означава поне още 3 години да няма нова техника във ВВС.


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
Че аз от там ти пиша ... влака го хванах още 2000г
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хахаха
Само се чудя какво ще направят 6 самолета и 200 машини (до 2029г)

хващай влака за масква, нема кво да се чудиш.
65
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 50
КОРАБИТЕ СА ИДЕАЛНА МИШЕНА!!! И НИТО ЩЕ ПОМОГНАТ СРЕЩУ РУСИЯ

що бе, рашките ще ги целят с надуваемите "Бастион" от Крим ли :)))
64
1
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Е браво, САЩ ще ни продадат старата си техника и ние ще се правим на велики.
Само се чудя какво ще направят 6 самолета и 200 машини (до 2029г) като до тогава населението ще е 5 млн, и от тях 1/2 деца и пенсионери.
Тези 2 млн работещи хора бая ще трябва да се потрудят да изкарат тези пари и се чудя как като гледам кафетата всеки ден препълнени.
Пак някой нещо ни баламосва.
63
1
 
1
 
! Отговори
ивчо преди 1 година
какво ще впрягаш, тоеа да не да капачки за буркани. Разбита оръжейна индустрия на ниво пушкала и боеприпаси. Корабуте тоест корпусите са в Бг но вс друго забрави....
62
6
 
6
 
! Отговори
Внимавайте! преди 1 година
По същата схема гърците затънаха в непосилни борчове и дълбока криза.Ако ще трябва да се въоражаваме,защо не впрегнем българското производство?
61
3
 
4
 
! Отговори
ХАХА преди 1 година
В крайно Корумпирана държава,целта са милионите подкупи от западните оръжейни гиганти и нищо друго,представям си как службите ще хванат престъпниците! хахаха пореден позор
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стефанов

Да, и какъв е офсета на Грипените?
Кажи да научим и ние?
59
1
 
11
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Единственото полезно от това въоръжаване ще е, ако се строят в България! Всяка покупка се прави заради комисионките.
58
1
 
9
 
! Отговори
:) :) преди 1 година
кой щял да ни напада ли, като те нападне ще разбереш, а членството в НАТО не означава че някой ей така ще дойде тук да мре за теб ,пък ти ще топлиш завивките. Не случайно осеен чл 5 за колективната отбрана има и член 3 за личната готовност за отбрана на всяка членка на НАТО. Тез 2% не са изсмукани от нищото ей така на сутрешбо кафенце.
57
4
 
6
 
! Отговори
xax преди 1 година
Смеем се на македонците, а при нас има същите продажници. И то за руска валута се продават, рядък тип мазохизъм. Кой тук иска България да е слаба? Искам да знам кой иска да поеме отговорност за липсата на въоръжение за армията? Всичко друго са празни приказки. Започвам да разбирам защо бай Тошо е искал да запуши устата на многознайковците, които освен да саботират и да философстват не могат да направят много.
56
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
кои ще ни напада нали сме членове на нато хората ровят в кофите за ***
и скачат от балконите малка бедна бьлгария се вьорьжава пьлни гушите на ам
военно пром комлекс турция може да я спре само русия другото са само приказки
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много изписано, проблема е че /тате каза че ще ми купи колело ама друг път/. Как вярвате, нито аец ще има ни газопровод нито кораби и самолети. За толко години все едно и също.
54
0
 
8
 
! Отговори
:) :) преди 1 година
не пушете глупости че имаме техника, има на хартия, това са машини от Щит 82 . Вие що не си ремонтирате Волгите,Ладите и Москвипите като части има и са евтини. Да . мислите че каоитален ремонт на военна техника е ей тска без пари. Плащаш 2/3 от цената на новоти а си пак със старото. А тез милиарди за самолети кораби и БМП са общо за плащане до 2029. Кой плаща вс накуп, дири и шейховете не го правят.
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думи обещания ....а войската избяга , кой ще ги упварлява тези машини
52
10
 
5
 
! Отговори
Ремонтирайте нашите преди 1 година
Най мръсната техника която видях в армията с а камиони мерцедес с извънземни черни мазни мафлоци в кабините..Вижте ги на снимки клипове или живо возещи с е в тях военни развиват предракови форми.
Супе скъпи джипове МЕрцедес са видимо обсебени обемно от същите мафлоци..
Предлаганите самолети са негодни..
51
7
 
7
 
! Отговори
крадци на власт има преди 1 година
АМАН От крадци на власт ..Имаме огромен брой бронирани бойни машини на склад всички те с а по добри от предлаганите за стотици милиони живи евра ограбени от народа. С малко преоборудване стават ..
50
5
 
6
 
! Отговори
чугун преди 1 година
До Анонимен 50

Товарррищ, пий си боярщника и поемай към другаря Уеуйн...
49
2
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 1 година
Гърбич: Нямам нищо общо с АОНСУ и не спя по това време. Ти пък откъде имаш толкова опит с АОНСУ? Предпочитам уиски пред водка. Признавам, че ме заинтригува с това шизак - що е то?
48
1
 
8
 
! Отговори
Стефанов преди 1 година
До Анонимен 38 - "КОЛКОТО И ДА ЛАНСИРАТЕ ГЛУПОСТИТЕ НА ПРОРУСКИЯ СЛУЖЕБНИ КАБИНЕТ НЯМА ДА СА ГРИПЕНИ" - А какви да са - трета употреба F16 или Тайфуна, който трябва да се плати от раз? Не знаеш какъв е офсета на Грипените, нали?
Що не гледаш интереса на България, не-щастник такъв?