За дрогираните зад волана: Нов управленски опит да няма измъкване!

Различните определения - в закона и в Кодекса, често им позволява да се разминат
22 юни 2017 10:37,
36
За дрогираните зад волана: Нов управленски опит да няма измъкване!
Снимка: Flickr.com

Нови промени в Закона за движение по пътищата ще опитат да улеснят наказанията за дрогираните шофьори на пътя.  

Депутати от Обединени патриоти се внесли изменения, с които уеднаквяват текстове в закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс, отнасящи се до употребата на наркотици от водачите.

Така народните представители се надяват да отстранят едни от най-честите причини за измъкване на дрогираните зад волана.  

С промените патриотите заменят навсякъде в закона израза "под въздействие на" със "след употреба на", както е записано в Наказателния кодекс.  

Причината е, че различните определения - в закона и в Кодекса, са причини за честото измъкване на дрогираните шофьори без наказания.

Така, ако поправките на патриотите бъдат приети, в Закона ще пише, че водачите не трябва да шофират след употреба на наркотици, че собственици на автомобили не трябва да преотстъпват колата си на такива шофьори, както и че полицаите трябва да посещават произшествия, в които има съмнение, че са участвали шофьори, употребили наркотици. 

Дрогираните шофьори се превръщат във все по-голяма опасност на пътя, свидетелстват данните на КАТ през последните години. Заради риска от тях преди седмици премиерът Бойко Борисов поиска законодателни промени, с които да бъдат наказвани по-сурово.

От ГЕРБ вече внесоха изменения, които се отнасят за начина, по който се взима кръвната проба на прегрешилите шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари пари и пак пари .Грабете с двете шепи. Всеки ден не се става депутат.
33
2
 
9
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Всеки път като видя цитат от някой от нашите закони умирам от смях :) хахаххахахаахахахахахах
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама нека ме хванат, тъкмо ще имам по-силна мотивация да се изнеса към страна, където карането на колело е удоволствие, докато гледам отдалеч как тук нашите титани на мисълта и законите ще се чудят откъде да намерят финансиране за да задържат илюзията за това, че има държава :D
31
4
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
ако искаш да се дрогираш и да си спокоен че няма да те пипнат след 5 дена примерно,ще караш колело бе пич..остави шофирането за нормалните шофьори!
30
2
 
1
 
! Отговори
До Стеф преди 6 години
Все още тая надежди, че ще еволюират отвъд вярванията и убежденията си от миналият век.
29
2
 
1
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До 100% дълг от БВПНе си прави труда да обясняваш на стадото....
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ест., че под влиянието на алкохол, наркотици и каквито и да е други опиати да шофираш си е голяма глупост и престъпление, ама когато след няколко дни не си под влиянието на каквото и да било и апарата отчете положителен тест за канабис например, при положение, че не си напушен, бие всякакви рекорди на наглост и потъпкване на правата на човека и аз им пожелавам на законотворците да получат това, което си заслужава в следващите 10 години, те мн добре знаят защо, не е специално заради този закон :D
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пил, напушен или на някакви други субстанции е супер селско да се шофира, включително на някои лекарства не се препоръчва и то не случайно колкото и да ми се правят всички употребяващи на супер шофьори и че даже им помагало, айде стига, ти си някъде другаде, караш със заучени движения, ако стане извънредна ситуация няма да можеш да реагираш на време 100%.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те се сетиха да да правят плахи промени, когато на запада му предстои да западне и след 2025-та България ще е като захвърлено от масоните бебе в контейнер.
25
3
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Толкова са светкавични че им отнема години да сменят 2 думи, хахаха. Запада да това време дръпна с още 10г напред а ние буксуваме в миналото.България-блатото на Европа където всеки имитира работа.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм ЗА да направят тестове с коса на всички политици! 7 години остава кокаинът във фоликулата на косъма. И всеки ден да дават тест за урина. А на нас - честито да обясняваме, че не се друсаме с хероин, а сме имали настинка. Парацетамолът дава положителен резултат на повечето тестове.
23
7
 
13
 
! Отговори
100% дълг от БВП преди 6 години
Дайте да си говорим сериозно, законът е напълно 0лиг0френски, нарушаване на човешките права е факта да ми вземат книжката и да ми спрат колата от движение, защото съм употребил нещо преди няколко дни, от което вече няма никакъв ефект в/у функциите на тялото и съзнанието ми, поредният ментален аборт в творенето на закони в западащата ни управлявана от милиционери ***, с интерес ще ви проследя след 5 години как ще сте и след 10, мн ми е интересно да видя европейското развитие на икономиката :D
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MDMA ще спаси света !!!
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже ще се помоля за тях, ще им запаля свещичка в някоя ремонтирана от Бойко и Цецо църква с пари на данъкоплатците, това ни остана :D
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз искрено се надявам след 10 години да има пари за пенсии за полицаите :D
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19Аз се надявам ти да се възползваш от европейските програми за образование. Все пак грамотността е важно нещо.
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам Бойко ще уреди европейско финансиране за да обезщети пенсиониращите се полицаите след 10 години, когато ще е останал 1 град икономика, останалото ромско гето :D
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а така, първо на Воленчо ще хвръкне книжката.той има бело в кръвта още от 2015.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милиционерска свинщина, няма какво повече да кажа, успех със многото заплати накуп след 10 години ;)
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вижте ся.. патриотите са млади в политиката, те сами ще се откажат от промените, защото не знаят, че ще спънат старите си колеги, които държат наркоразспространението. то ако това влезе, и доходите на босовете ще спаднат, и хората ще се вкиснат, и, и, и...