За дрогираните зад волана: Нов управленски опит да няма измъкване!

Различните определения - в закона и в Кодекса, често им позволява да се разминат
22 юни 2017 10:37,
36
За дрогираните зад волана: Нов управленски опит да няма измъкване!
Снимка: Flickr.com

Нови промени в Закона за движение по пътищата ще опитат да улеснят наказанията за дрогираните шофьори на пътя.  

Депутати от Обединени патриоти се внесли изменения, с които уеднаквяват текстове в закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс, отнасящи се до употребата на наркотици от водачите.

Така народните представители се надяват да отстранят едни от най-честите причини за измъкване на дрогираните зад волана.  

С промените патриотите заменят навсякъде в закона израза "под въздействие на" със "след употреба на", както е записано в Наказателния кодекс.  

Причината е, че различните определения - в закона и в Кодекса, са причини за честото измъкване на дрогираните шофьори без наказания.

Така, ако поправките на патриотите бъдат приети, в Закона ще пише, че водачите не трябва да шофират след употреба на наркотици, че собственици на автомобили не трябва да преотстъпват колата си на такива шофьори, както и че полицаите трябва да посещават произшествия, в които има съмнение, че са участвали шофьори, употребили наркотици. 

Дрогираните шофьори се превръщат във все по-голяма опасност на пътя, свидетелстват данните на КАТ през последните години. Заради риска от тях преди седмици премиерът Бойко Борисов поиска законодателни промени, с които да бъдат наказвани по-сурово.

От ГЕРБ вече внесоха изменения, които се отнасят за начина, по който се взима кръвната проба на прегрешилите шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
9
 
! Отговори
niki преди 6 години
Хм, странно. Ако като *** съм пушил коз и с тези промени излиза, че който някога е опитвал какъвто и да е опиат е виновен според закона. Тия закони ги пишат нашмъркани депутати....
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И проблемите на страната не са заради наркотиците, тези мерки с нищо няма да подобрят нещата, основата на проблема е на съвсем друго място, даже ще ги усложнят, то наркотиците остана единствената утеха на хората, ако не взимат наркотици докато са тук ще избягат в чужбина, никой нормален не издържа в прасешка ферма дълго време!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз си купих колело и колата ми стои в гаража от 4 месеца.и джойнт си пуша и на работа си ходя..30 мин отиване и връщане, много е здравословно, а и полезно за околната среда ;)
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10 години държавата ще е на трупчета :)
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех и с некрадливата политическа класа, която не спря да развива страната и да даде шанс на българския бизнес да диша нормално и да понатрупа капитал, който да инвестира в разширяване на дейностите си, добре че повечето фирми в малки и средния бизнес не са пред фалит и до 5 години ще са супер развити, кадрите се бият кой пръв да започне работа, особено в провинцията, ще ви стискам палци да има пари за пенсии!
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да пушиш джойнт, значи. Иначе 20 годишната таратайка ще ти стои на трупчета!
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мерси, весело изкарване с ромите и афганистанците :) Дано да постигнете европейската страна, за която всички мечтaеm 30 години :D
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7: Лек път и да не пишеш повече в българските форуми а в тези на новата ти "родина".
6
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво излиза сега, че ако съм пушил един джойнт на купона в събота и след една седмица ме проверят за наркотици ще ми вземат книжката без да въобще да съм дрогиран в момента, така ли? Ако това ми се случи си събирам за втори път багажа и се изнасям завинаги от мутренската ***, на която и предстои да загине така или иначе, един град икономика, и въобще не е заради наркотицитие!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиян, дрогиран или без книжка, ако е зад волана да се съди за "подготовка на предумишлено убийство"
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата опасност обаче остават дрогираните политици в парламента.... Искаме тестове за наркотици в народното събрание!!! Ама нема...
3
4
 
9
 
! Отговори
Джо преди 6 години
Па то и след една година е 'след'
2
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма глупост. Повечето дроги и вещества вкл.кафето, никотина и алкохола стоят по 4-5 дни в кръвтта. Канабиса до 20 дни.. Искате да ми кажете, че след като си пушил един джойнт не трябва да караш 2 седм? А кокаина? Тогава правете проверки и на депутатите, всички ще останат без книжки.
1
3
 
17
 
! Отговори
марихуана преди 6 години
Просто да спрат корупцията