БСП за Бетина Жотева: Няма място в СЕМ!

Потъпква свободата на словото, твърдят от Столетницата
23 юни 2017 13:15,
60
БСП за Бетина Жотева: Няма място в СЕМ!
Архив: Булфото

Левицата остро осъди заплахите на члена на СЕМ Бетина Жотева към журналистката Къдринка Къдринова. В декларация от БСП настояха, че тя няма място в Съвета за електронни медии, тъй като потъпква свободата на словото.

"Член на СЕМ е проявил недопустимо отношение към уважаван член на журналистическата гилдия. Парламентарната гурпа е длъжна да заяви отношение по този въпрос", настоя Иво Христов от левицата.

Още по темата

"Нарушени са законовите регламенти и етичните правила от член на СЕМ, който е и журналист. За 25 години сме извоювали поне свободата на словото. Член на СЕМ си позволява не само да не го защитава, а да го потъпква по арогантен начин. Подобно поведение е несъвместимо с мястото в тази институция", заяви още соцдепутатът.

Скандалът между Жотева и Къдринова започнал по време на дискусия за бъдещето на радио "България", БНР. В записа, разпространен от Къдринова, се чуват думите на Жотева към нея: "Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става".

Членът на СЕМ продължава разговора: "Подозирам, че ме вкарвате в някаква интрига", а Къдринова отговаря: "В нищо не ви вкарвам. Съобщих информация, която имам от първо лице".

При което Жотева продължава: "Много внимателно, ама много внимателно. Значи, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал. Те поне знаят", казала тя като посочила служителите на СЕМ. Къдринова я попитала дали това е заплаха, а Жотева отвърнала: "Абсолютно. Пред всички!".

Пред Bulgaria ON AIR Жотева обясни, че реакцията ѝ е била наистина емоционална, но изцяло в отговор на неправилното обвинение и случаят е "гигантска неправда".

"Въпросът, който ѝ зададох, беше по информация от достоверен източник. Попитах информацията ми дали е вярна. След като приключих със задаването на въпроса си седнах на мястото и тъй като то беше зад нейното, тя се обърна към мен и ме заплаши", обясни от своя страна Къдринова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
18
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Нищо не са правили, просто само малко са си играли на чичо Доктор.
22
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Положението и беше зле, но в сутрешния блок направо се закопа.
21
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бетинчето Чампоева навремето не можеше да прочете новините по БНТ и клатеше глава като кокошка. На няколоко пъти я слушах - наистина куха лейка.Какво прави като говорител на външно, какво прави в СЕМ - не зная. Тази трябва да я наритат и никой за нищо да не я пита.Това е един неграмотен плазмодий, който се е намврял по върховете.На всичкото отгоре е и отмъстителна
20
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че е посредствена и че е протеже на плевнелиев - добре. Че върви с краката нагоре, добре. Но това, че навира наглото си бездарие навсякъде - виж, това вече прелива чашата!
19
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бетина Чампоева, в последствие Жотева - една посредствена журналистка с болно самочувствие,която с нищо не е доказала професионализъм, изкачила се по верховете с лакти и връзки с управляващите.Самата тя признава,че държи всички в СЕМ под страх.Това е "елита" на българската бурналистика.Жалко!
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая бабетина грозновата без обноски голяма любовница ще се окаже. Да не поверваш.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това сериозно ли е за Петър Москов????????
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До преди 2-3 години в You Tube стоеше клип от въпросната случка, заснета от свидетел паркирал до тях на Паркинга на Каса Бояна. Действащите лица бяха бившият министър Петър Москов и въпросната госпожа. Само че след това клипът бе свален.
15
1
 
32
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До 67824Беше любовница и на Асен Агов
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едната се изнервила поради жегата и викнала от височайшия си пост на другата да си затваря устата, и сега Бети се държи като Бенатова кога рокерите и отмъкнаха микрофона, защото пазеше костенурките на царВиски. най-малко месец ще гледаме тая сапунка при червосания като леля си Витор
13
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастка пачав-ра с излъчване на злобна селска лелка.Интересно как е стигнала до такъв висок пост.Но в БГ всичко е възможно, особено ако си предан на собственика на ГЕРБ.
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като знам че е протеже на Чехлю и Митов, друго въобще не ми е необходимо да знам.
11
1
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Гледах сутринта изказването и по НОВА.Едва се владееше, говореше злобно, неаргументирано.Излъчваше посредственост, безсилие, високомерие. Жалко, че на такива важни постове са се набутали толкова духовно бедни душици!!!
10
36
 
5
 
! Отговори
ррр преди 6 години
Щом квичът червените *** ми харесва
9
0
 
13
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
https://youtube/watch?v=cL0kuzgk-oE Ефир 2 Бетина Жотева Видео гледайте от 6:31 Водеща на новините на Ефир 2
8
0
 
28
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До БобоЧампоева, малко си я спомняме под това име. Колко чаршафи намачка едно време, а и да не забравяме, че е била комсомолски секретар ;)
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето ми беше съученичка в гимназията в Перник. Тогава не беше още Бетина Жотева, казваше се Елизабета Чампоева. По-късно се прекръсти. Така както и любовникът и Георги Парушев се прекръсти на Жорж Ганчев. Не беше стока още като ученичка - проклет характер, нарцистична и интригантка.
6
1
 
25
 
! Отговори
Бобо преди 6 години
Бетина Чемпоева,много страшна била...
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оставка! веднага!
4
24
 
2
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Къдринка да си опича акъла навреме и да спре с тези акции, че после ще се чуди откъде ѝ е дошло. Г-жа Жотева не е кой да е човек, от партията е, освен това е член на СЕМ, тя е на нива над Къдринка.