Казармата ще скара ГЕРБ и ОП? Каракачанов: Няма да се разведем!

Не сме се отказали от нашите идеи, обяви военният министър
23 юни 2017 11:45,
183
Казармата ще скара ГЕРБ и ОП? Каракачанов: Няма да се разведем!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Наборната военна служба няма да стане повод за раздор между ГЕРБ и "Обединените патриоти", настоя военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов в отговор на Антон Кутев от БСП по време на парламентарния контрол.

Социалистът обвини министърът, че патриотите са се отметнали от намерението си за връщането на казармата и в коалиционната програма е записано само военното обучение в училищата.

"Не сме се отказали от нашите идеи, пак мога да повторя мотивите. Продължавам да смятам, че ние направихме ужасна грешка през 2007, когато отпадна наборната служба, въпреки мнението на професионалната армия. Това беше по време на Тройната коалиция", припомни Каракачанов.

Още по темата

Той не за първи път се обявява за възстановяването на наборната военна служба. Преди година бе внесен законопроект за връщането на казармата, но той срещна отпора на БСП в пленарната зала, а ГЕРБ се въздържаха.

"Вие миналата година не подкрепихте законопректа, а от ГЕРБ се въздържаха и казаха, че трябва да се развива, тъй че не се опитвайте да създавате такава излишна конфронтация, която я няма. Не очаквайте да се разведем с колегите", припомни вицепремиерът.

Той допълни и че като работиш с някого е нормално да правиш компромиси. "А вие с ДПС не сте ли правили компромиси", попита той.

Каракачанов уточни, че иска да се увеличат часовете по военно обучение, но с практика - не само уроците за славата на българската армия, а и конкретни неща – как се реагира във военна ситуация, терористични актове, оказване на първа помощ. Министърът допълни и че става въпрос за доброволна наборна служба.

Антон Кутев обаче не остана доволен от отговора на въпроса и каза, че не може да се сравнява военното обучение с наборната служба. “Колко струва това нещо на държавата и откъде ще вземете парите?", запита червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
17
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи добре, че само година и половина бях в казармата! Там беше е няма такова място! Няма да разправям за случай дето в 2 часа сутринта влизахме и излизахме 4 часа с противогази от нещо където някога е било басаин! И това не е единсвеното "умно" нещо дето сме правили там! Но да попитам всички как мислите коя стройтелна фирма ще позволи някой от строителни воиски да и отнеме поръчката за изграждането на каквото и да било и после си отговорете на въпроса за строителни войски и прочие глупости!
117
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва тъпо коп*ле как се намърда в парламента? Пуснат ли казарма, аз си бия камшика :)
116
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 135Кое "няма изцеряване"?Лошо ли е неграмотни и малограмотни хора да се научат да четат и пишат, а също и да получат професии плюс трудови навици? Неслучайно се предлага да се служи в Строителни войски три години - не само да изкара курсове за зидаромазач или плочкаджия, но и да поработи известно време, практиката цена няма!Иначе, какво? До живот абонати на социалните фондове.
115
0
 
4
 
! Отговори
значи преди 6 години
*** е нецензурно?
114
0
 
13
 
! Отговори
аве преди 6 години
целта е да ни отвличат вниманието с тролене тука докато горе си връткат далаверите - Краси сега урежда комисионните за самолетите... а в тия безпредметни спорове за соц казармата въобще няма да влизам.. а знаете ли при Аспарух как е била казармата? или пти Кормисош? ла ла
113
1
 
8
 
! Отговори
до 135 преди 6 години
Браво! голем си! А защо махнаха стр. войски, помниш ли? Тва *** изцеряване нямате! Главите ви - бетон!
112
8
 
8
 
! Отговори
Бистрете си идеите преди 6 години
в продължение на целия мандат.Но има нещо, което е неотложно! Възстановяване на Строителни войски, които да са задължителни за всеки здрав 18-годишен момък, който няма завършено основно образование! Това е неотложното. ПРЕДЛАГАМ такава военна служба отначало да е задължителна за всички без образование, които са ПОД 40-годишна възраст!Така, вместо неколкостотин хиляди безделника на соц.помощи, ще имаме ограмотени хора с професии!Всичко друго си го дискутирайте колкото щете, но това е неотложно
111
0
 
4
 
! Отговори
Abint преди 6 години
Nema koi da vi izdarja bg armia i izstrebiteli...da gi prastate setne askerchetata da praviat teror v afganiostan, irak, libia...egipet...bootmachtite ...Ami pone vseki bulgarin da si kupi sobstveno orajie pistolet, pushka i pone adna motoretka, trabant, zazka, e-bike, nekvo prevozno faiton, taliga bez da plasta dds...ta da ima s kvo da sa dviji bg asker i da si sa pazi sam...5-6 bg piloti i izstrebiteli samo machtite na dinev yacht ne mogat da opaziat....kakvo ostava za askovskite uzundjii...
110
1
 
7
 
! Отговори
Joko преди 6 години
тази физиономия ми прилича на един самодоволен "шерден". Доброволна наборна... ба си тъпотията, при това изречена от човечец от виШия ешалон на властта.
109
1
 
32
 
! Отговори
казарма йок преди 6 години
Казармата е за диктаторските държави за да използват безплатни войници да им пазят г.ъзовете и да им защитават децата и внуците !В демократичните държави има платена армия ,а не задължителна наборна казарма !
108
1
 
16
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До ШвейкДа си търсят друга възможност за евтин труд незаплатен.Войника през комунизма работеше за 5лв. на месец !!!Това е робски труд. Който иска да е наборник може но да се заплаща.
107
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мъж л.айно на дъждИ най-тъжното е ,че сте се заклели да служите на българският народ не само докато сте в казармата ,а и след уволнението ,тоест цял живот ! Но както казваш ,в казармата не сте станали мъже ,а к.урви ! Защо не нападнете един полицейски участъ да вземете оръжието и да поведете борба срещу изедниците на народа ,ноли сте мъже ходили в казарма ?! То на приказки всеки е мъж ,ама на практика почти никой пък ако ще и в 10 казарми да е ходил
106
0
 
17
 
! Отговори
мъж л.айно на дъжд преди 6 години
Ходил съм в казармата ,ама си свивам опашката и не се противопоставям на мутрите които пият кръвта на народа , а уж клетва дадох да служа на народа ! В казармата май не станах мъж ,а станах прос.титутка ! Други подобия на мене колкото искаш , с лопата да ги ринеш !
105
0
 
11
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
ПРЕДСТАВЯМ СИ КАК 130 КГ *** ЩЕ ВОДИ ЗАНЯТИЕ ПО ФИЗИЧЕСКА ПОДГОТОВКА. ПЪРВО ГОСПОДИ МИНИСТЪР СИ ИЗЧИСТЕТЕ КОЧИНКАТА, СЛЕД ТОВА ЗАПУШЕТЕ ПРОБОЙНИТЕ, ЧЕ МНОГО ПАРА ИЗТИЧА НА ВЯТЪРА И ТОГАВА МИСЛЕТЕ ЗА КАКВОТО И ДА Е НОВО В АРМИЯТА. В МОМЕНТА В АРМИЯТА ИМА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 3000 ДО 5000 ПОДГОТВЕНИ КАДРИ ОСТАНАЛОТО Е ЗА ПЪЛНЕЖ. НА ДОКУМЕНТИ СМЕ СИЛНИ , НО НА ЯВЕ ВСИЧКО Е ЯЛОВО.
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все по-дебел и по-дебел...Като агент Сава - вечният коалиционен партньор на всяка власт.МВРО, ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, НФСБ, АБВ, ДСБ, СДС... - продуктите на нашите другаре от БКП и верните им кучета от ДС.
103
0
 
2
 
! Отговори
Абсурд преди 6 години
До 112От това по-ясно както си го казал няма
102
1
 
6
 
! Отговори
27м.Елхово до преди 6 години
БизнесменаПхахаха...само едно "позна" ...27 месеца - чиста загуба!Иначе...за другото - греда!И пак - у нас ...предприемач...и бизнесмен...трябва да ги прибавят към списъка с псувни!
101
2
 
15
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Като виждам каква "продукция от мъже" е дала казармата някога, хайде да е без мен. Страхливо поколение, останало с по три зъба в устата, носещо дрехи от преди 5 години, работещо като роб за подаяния. Вие ли сте мъже бе?!
100
0
 
6
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Радва се човекът, че най-сетне седна в министерско кресло, но още не си дава сметка, че ГЕРБ го употребява.
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 113 По тихо вече си ясен, че нищо не си постигнал. Един обикновен кашик работил безплатно за държавата 2-3 години. Толкова. Да викаш на всеки предприемач мутра ...показва само в колко дълбоко село живееш и колко ти е малък акъла.