Офертата за F-16 отпада, ще бъде "Грипен" или "Юрофайтър"

Условията за плащане не били приемливи, разясни Каракачанов
23 юни 2017 15:37,
231

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Офертата за закупуването на F16 за превъоръжаването на родните ВВС е отпаднала и остават другите два варианта -  изтребителите "Грипен" или "Юрофайтър". Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той обясни, че офертата за закупуване на F16 е отпаднала, защото не отговаря на условията по плащанията.

"Такива са резултатите, които ни е оставило служебното правителство", каза той.

Каракачанов обясни, че основното изискване е било разсроченото плащане. Офертата за F-16 не е била оскъпена, но е трябвало основната част от плащането да бъде в първите две години, което "икономически няма как да издържи".

"Имаме решение на предишно правителство, което ако го нарушим, ще бъдем обвинявани, че по едни или други съображения предприемаме такива действия", коментира той.

Каракачанов обясни, че когато се сключи договорът за изтребителите идеята е да се плати първата вноска и да се определи периода, в който да бъдат доставени първите от общо 8 изтребителя.

"Възможно е първите да постъпят до втората-третата година и така във времето", посочи министърът.

Във внесеното в Министерския съвет предложение Каракачанов предлага да се включи и проектът за патрулните кораби и за сухопътната бойна машина, за да вървят заедно.

"Възможно е в хода на преговорите плащанията да бъдат разсрочени за повече от 10 години, но ние сме разсрочили, за да може да включим и проекта за бронираната машина, за да може със средствата да започнем и трите проекта почти едновременно", каза вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
3
 
2
 
! Отговори
Петкан преди 6 години
Най-добрия избор е Юрофайтъра ! Но несъмнено ако се вземе един Су-35, ще е най-добре :)
183
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Офертата за F-16 не е била оскъпена, но е трябвало основната част от плащането да бъде в първите две години " : след това старите бракми няма да могат да летят
182
3
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До АнонименАМИ ДА И ДВАТА СА П---СКЪПИ 1МИГ--29 ---16 000 000 А ГРИПЕН---100 000 000 ОЧЕВАДНА КОРУПЦИЯ ЩЕЛИ СМЕ ДА ЯБОРИМ ВСИЧКИ СА ЗА ДО СТЕНАТА
181
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да видя кога в този руски сайт ще се появи съобщението за изстрелването на BulgariaSat-1. Изглежда че порусначените редактори на сайта чакат тази новина да се появи най-напред в ТАСС и чак тогава да я препечатат заедно със задължителната руска критика към събитието.
180
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резидента Радев и клозетната пачавpа за руски нyжници Каракочанов убиха окончателно бъларските ВВС и успяха да ги извадят извън НАТО по заповед на московските началници. Изборът на извън натовският Грипен е най-голямото предателство спрямо България извършено през последните 15 години.
179
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПиночетЗа това ли кой де ги барне ги сваля като круши тези нещастни недоносчета без нито една въздушна победа.
178
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купете Су 27 и Миг 29 - ще ви излезе по - евтино! И са по качествени и сигурни!
177
3
 
6
 
! Отговори
Инж. преди 6 години
Абе хора, дайте на нашите момчета ( разбира се говоря за преподаватели, студенти и въобще целия научен състав) няколко милиона лева и току виж сме разработили технология, че даже и произвели собствен изтребител ( примерно " булгарфайтер" :)). Пък после ще имаме бая материал за плюене по наз самите.
176
1
 
0
 
! Отговори
Stamat преди 6 години
A6kolsun!
175
1
 
2
 
! Отговори
l преди 6 години
bozhe kolko tapi i zombirani komentatori v tozi sait
174
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И агнето сито и вълка цял. Няма да са американски. Путин Велик. Няма да са руски все пак. . . .
173
0
 
6
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Финландците не са викинги, тапир.
172
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали са все викинги, извинявам се за грешката.
171
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да се купят от руските су-та. Много са ефектни за шоу и за паради. А като гледам на нас за друго не ни трябват. Ако сме по скромни можехме да минем и с чешките елки.
170
0
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 6 години
До АнонименНе Финландци а Шведи
169
13
 
5
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Грипен е по-слаб от Ф-16 по всички линии.Четете, а не дрънкайте глупости.
168
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Олекна ми, че няма да се хвърлят едни милиарди за техника трета ръка, която е по- добре да се даде за скрап. Еврофайтера е много сложна машина и поддръжката и е много скъпа, единственият добър избор е на Сааб- Грипен. Добро самолетче и ново, а ние с руснаците няма да воюваме, така, че е отлично решение. Друг е въпросът, че финландците не знаят какво е това да дадеш подкуп и нещата може да забоксуват сериозно. Нашите тикви без подкуп даже не се и бръснат!
167
4
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До реалноста--177;Една от версиите за Корейската война е да се изпрова МИГ--15. Двигатела му е копиран от Рлс Ройс. 1946 Атли ,премиер на Англия подарява на Руснаците такива свигатели.Руснаците в началото на ***. война имат превес защото САЩ са с витлови самолети. С вкарването на Ф-86 Сейбър във войната нещата корено се променят.
166
1
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До 173;А казвал ли ти е някой колко си неграмотен?
165
8
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До реалноста--172;По време на Корейскатая война свалените самолети са 10:1 в полза на САЩ. Сталин предизвика Корейската война . Той проповядваше че тогава е най удобно за ТСВ, защото Германия и Япония не са готови.САЩ им проведоха тогава наказателна операция. Унищожиха им 5 бази в близост до Владивосток. Унищожиха им 103 самолета.