Симеон II се чул с Борисов – ще бъде старейшина

Щом ставало въпрос за България, на линия бил
Обновена: 23 юни 2017 16:33 | 23 юни 2017 16:30,
31
Симеон II се чул с Борисов – ще бъде старейшина
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Симеон Сакскобургготски обяви, че се е чул по телефона с министър-председателя Бойко Борисов и е приел поканата му да участва в национален съвет от известни българи за подготовката и провеждането на европейското председателство на България.

Съветат ще бъде учреден на 11 юни от Борисов - във връзка с председателството ни на Съвета на ЕС.

Още по темата

"Когато става въпрос за България, все още съм на линия", обяви той в курорта "Албена", където откри третото издание на детския тенистурнир "Роял къп".

"Надявам се да се справим добре с европейското председателство на България. Много лесно е да се критикува сега от задната седалка. Ще дам един един пример – през 2009 г. на една среща казах, че вече трябва да се позамислим вече за 2018 г., когато България ще председателства, и ме изгледаха, сякаш бях извънземен. Сега мисля, че всички са мобилизирани, а Лиляна Павлова може да се допринесе за успешни действия" – каза Симеон.

Той отклони директния отговор на въпроса да посочи кои трябва да са темите на българското европредседателство и продължи така: "Аз мисля, че трябва да докажем с какво ние като страна може да допринесем за Европа, защото Европа за нас е безкрайно важна. Но и нашите европейски партньори трябва да разберат какво България може да допринесе. Имаме възможности и дадености. Убеден съм, че кабинетът ще направи всичко и ще положи необходимите усилия да се представим добре".

В импровизираната пресконференция царят призна, че и на стари години си пада по ски бягането.

"През зимата е по-спокойно за спорт, иначе не ми остава много време" – добави той.

"Спортът е много важен и според възможностите си, всяко управление отделя средства. Важното е спортуването на младите да се насърчава в училищата и в семействата, защото хубаво е да седи зад компютрите, но не чак толкова", смята Симеон.

Той призна, че определено не си е починал от тържеството за 80-годишнината си, защото продължавал да има гости и срещи до края на седмицата, след това имал посещения в Брюксел и Страсбург, планира почивка през август.

"Благодарен съм на всички, които дойдоха да ме поздравят, беше толкова приятно във всяко отношение. Всичко това изисква емоции и трябва човек на стари години да се пази", каза още Сакскобургготски.

Той категорично направи разликата между това, че не става дума да е доволен от празненството, а е благодарен. На въпрос на какво се дължи добрата му форма, сподели, че човек не трябва да прекалява с нищо и е нужно да се ходи пеша, може и генетика да има, но не пази диета, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Този *** що не вземе да се скрие че вече му ядохме попарата веднъж.която скрито открито струваше оклу половин милиард на ,,богатия,, бг данъкоплатец.Така че да не го постигне участва на други лица от височайшите усоби.
25
3
 
2
 
! Отговори
Laknero преди 6 години
Christianskite offshori iskat christianski sultanat...
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Герчо с тамбурата: Герчо, не знаеш сигурно, но Народният съд, който изтрепа под влияние на болшевиките и нашите комунисти цвета на българската нация, произнася всички присъди не в името на народа /както пишеше в учебниците на НРБ/ а "в името на Симеон Втори, Цар на българите". Това е. На Царя и на малкото пръстче не могат да стъпят нашите пишман-демократи и прочие некадърни хора. И ти Генчо не можеш. Хайде със здраве и не се сърди човече!
23
6
 
3
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Симоне, не ти ли тежат на съвеста хилядите смъртни присъди, издадени и изпълнени в името на теб в годините преди 9.9. 1944 година, та искаш още?
22
2
 
5
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Интересно... някой да посочи държава, която има едновременно за глава цар, президент и премиер... Ние сме прецедент в световната история! Хем с цар, хем с премиер за водач,(председател на народното събрание(който по Конституция се води глава на държавата), хем с първа дама - президентша... видяхме Мелания Тръмп, да не изостанем по - назад.Смях, смях, и само смях! Да ходиш на президентски избори, на избори за премиер... и това през няколко години... Всичко е порно - абитуриентски, избори...
21
3
 
5
 
! Отговори
Краси преди 6 години
Голям крадец, голям измамник!Но пък и мноооого на брой *** в РБ, които гласуваха за него.
20
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 9 Изобщо не си прав.Борисов и ГЕРБ са рожба на Станишко.Докато Бойко беше кмет на София Станишко му правеше мърсотиики , не му даваше пари и гледаше да го провали.И Бойко си каза : Я да ти кажа аз на теб пл..х смотан, къде зимуват раците.. И те така.
19
5
 
10
 
! Отговори
ъгхъуийнмухбът преди 6 години
Най-добрия премиер и цар. Да е жив и здрав.
18
1
 
12
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
Предстои ни председателство на ЕС. Няма ли кой да се погрижи за премиера? Вижте му шията,спрете му туршията, вижте му осанката,спрете му луканката,че пак ще се наложи Светиня му с недовиждането , да му ходи на свиждането.
17
10
 
10
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Е.г.а.ти наглата фамилия са Кобургите-направиха от България маргинална държава и пак налитат да командват!Щетите от 800-те дни-отделно!Пълна забрана да влизат в България-това е решението за д.о.лните им мераци.
16
1
 
2
 
! Отговори
Lens преди 6 години
Pensionirani izvetreli bg generali s metresite si i detroniran pensioner na 80 godini monarh....eu lideri...?! Mamma mia...europeiska monarhicheska pensionerska mafia...Abe da napravim edin referendum i da izlizame ot eu, kakto napraviha i drugite europeici predi nas......podariavame im bez pari bg pensionirani generali i bg detroniran pensioner monarh...toz europeiski souz beter arabski sultanat i halifat.
15
1
 
9
 
! Отговори
Леле,лелееее, преди 6 години
Мутрите отново кроят нещо. Пак ще има далавера. Тези двамата винаги са там,където има много пари.....Пари и прожектори.
14
3
 
16
 
! Отговори
д преди 6 години
Така е ,всеки има роля в тиквеното управление.Дядо старейшина,а Слави глупавия шут.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътнико свиден...
12
4
 
15
 
! Отговори
как не го е срам ! преди 6 години
Тоя доведе една тумба гладници /семейството му ,и сега се пазари и за тях пари да докопа -да живеят царски на гърба на Българския народ !
11
2
 
4
 
! Отговори
Хо. преди 6 години
Но той защо не живее тука в България, та нали много милее за нея кво не го кефи тука?.... хахахай. HI
10
6
 
18
 
! Отговори
:( преди 6 години
Този направи много лоши неща на България и българите, но най-лошото е, че вкара Тиквата в политиката. Заедно с Доган и агент Гоце го направиха генерал и главен секретар на МВР.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съветат ще бъде учреден на 11 юни от Борисов...Да оставим настрана съветАт. Едва четат, че искаме да пишат правилно! По-интересна е датата 11 юни в бъдеще време, която за лето 2017 е минало време...
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не си ни пипнанал горите, старче!!!
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недейте така бе, тоя заедно с Доган са създателите на проекта ГЕРБ. Именно те вкараха Биби в политиката за да провежда интересите им.