Етноси у нас не един и два, но законът да е за всички!

Симеонов доволен, че патриотизмът на българите се е възродил
208
Етноси у нас не един и два, но законът да е за всички!
Снимка: БТА

Нашето бъдеще е в миналото, връщането към корените е едно от най-хубавите явления в последните години. Това заяви в Котел днес вицепремиерът Валери Симеонов, който бе гост на фестивала "Живият огън на традициите".

Според Симеонов, въпреки че е имало тенденция към обезродяване, патриотизмът на българите се е възродил, наблюдава се връщане към корените и към традиционните ценности.

Той допълни, цитиран от БТА, че в многообразието на различните етноси и запазването на тяхната идентичност, е бъдещето на България.

По думите му, този форум е демонстрация на обединението на етносите в страната, толерантността, взаимното уважение и преклонението пред традициите, създали невероятното многообразие на българския фолклор.

Той цитира думите на Апостола, че в България ще живеят различни етноси, подчинявайки се на единний български закон.

В живописния парк "Изворите" край възрожденския град днес бяха ситуирани четири села на различните етноси, които съжителстват в община Котел. Своите традиционни обичаи, бит, песни, танци и кухня представиха българи, каракачани, турци и роми.

Във второто издание на фестивала отново бяха показани традиционните котленски килими.

"Живият огън на традициите" бе открит снощи с концерт на НУФИ "Филип Кутев" - Котел, Теодосий Спасов и Галина Дурмушлийска. През трите дни от фестивала може да се види Базар на занаятите с демонстрации, работилници на майстори от килимарските школи в Чипровци и Котел. Тази вечер ще бъдат показани нестинарски и русалийски игри.

В последния ден организаторите са предвидили детски игри и занимания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изцяло мажоритарно гласуване и всяко събрание може да е велико с 400 депутата, за да може и най-малко 201 безработни хора, бедни и пенсионери да участват във властта и приемат народни закони за да се променя конституцията и уволняват съдебната система, прокурори и МВР когато е нужно.
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изселниците и 3 милиона бг емигранти нямат право на глас защото законът в България важи само за България.
54
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Какви етносе бе? Имаме *** за справка виж се в огледалото и други *** които твърдят че са турци те тава e!
53
4
 
4
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
Налей у бугapaшко сичко живо беха б.у.га.ри, ко стана сеа?
52
0
 
5
 
! Отговори
Паритет преди 6 години
Този на снимката по простотии взе да го докарва на *** чехлев. Да вземем да му турим и на него една обща кклетва белкем фане както на тапета а?
51
2
 
5
 
! Отговори
ТОСТ преди 6 години
На жив човек паметниик не се вдига. Да пием за господин Варели Семеонов,който заслужава паметник!!!!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евролиберал ах ти цялата дружинка сте били, не се прави че не знаеш с кого си бил.Василев, Shoop, SpaxeX, Странджата и други ваши дружки, и много добре сте си изкарали с тези хора, които защитавате.
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски, свикнаха ли лицемерните западняци, слугите им в България и предателите, финансирани от Сорос??
48
1
 
9
 
! Отговори
Гдзила преди 6 години
Е ба ти противния алкохолик! Оправи ***,след това турците,довърши оогградата вдигна пенсиите! Ааах ах как няма един катто Апостола,до сега на тоя *** да му честваме годишнина!
47
1
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Този защо не се погледне в огледалото мяза на кръстоска между монголка и пакистанец говори като див *** пък на патриат ми се прави егати джагала!
46
0
 
5
 
! Отговори
до 83 преди 6 години
Оф отпусни се малко бе какво ги мислиш тия са същите дето ти натресоха ромите с много права нека ги интегрират сега ние ще си вземем бира и пуканки и ще гледаме.
45
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немчците дoкараха Хитлер докараха и Меркел спукана му е работата на Путин.
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЕС всеки ден пристигат хиляди мигранти ЕС расте и се разширява в хазната на ЕС се търкалят звънтящи монети златни, драхми и динари, а в Русия никой не иска.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГи Кувейт вечна дружба сърп и чук и камила
42
6
 
4
 
! Отговори
до 77 преди 6 години
Изселниците са си избрали съдбата тука нямат работа да идват поече да гласуват. Hие ходим ли в Турция да гла суваме в частност българите мохамедани не нали? Aйде затваряй си човката ако си много загрижен куфарите и си отивай в Турция там никой няма да те бие и си гласувай.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС и САЩ спряха еврото на Орешарски и България заради Южен поток, но на Гърция и Турция дават евро въпреки че строят Турски поток. Северен поток-2 към Германия също се строи.
40
9
 
6
 
! Отговори
бургазлия. преди 6 години
Колко е нагъл и без очлив НАЦИОНАЛИСТ иска единение а в също време показа жестокоста си към изселничка от Турция съчетала гостуване на близки гласуване за български парламент.
39
1
 
7
 
! Отговори
Евротранспатриот преди 6 години
Европатриотизъм е патриотизъм за евро.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме на гей-парад ГЕРП да направят месец на гейовете защо само един ден сме признати .А в останалите какви сме това е дискриминация 364 дена сме дискриминирани долу тираните от ГЕРП
37
5
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 6 години
Да живее Меркел ,да живее Сopoc и Африка да живее Садик Хан . ЕС се разпада в главите на рубладжии като тебе. ЕС се глобализира свиквай защото африканците са наши братя. Да живее Обама и Кения.