Етноси у нас не един и два, но законът да е за всички!

Симеонов доволен, че патриотизмът на българите се е възродил
208
Етноси у нас не един и два, но законът да е за всички!
Снимка: БТА

Нашето бъдеще е в миналото, връщането към корените е едно от най-хубавите явления в последните години. Това заяви в Котел днес вицепремиерът Валери Симеонов, който бе гост на фестивала "Живият огън на традициите".

Според Симеонов, въпреки че е имало тенденция към обезродяване, патриотизмът на българите се е възродил, наблюдава се връщане към корените и към традиционните ценности.

Той допълни, цитиран от БТА, че в многообразието на различните етноси и запазването на тяхната идентичност, е бъдещето на България.

По думите му, този форум е демонстрация на обединението на етносите в страната, толерантността, взаимното уважение и преклонението пред традициите, създали невероятното многообразие на българския фолклор.

Той цитира думите на Апостола, че в България ще живеят различни етноси, подчинявайки се на единний български закон.

В живописния парк "Изворите" край възрожденския град днес бяха ситуирани четири села на различните етноси, които съжителстват в община Котел. Своите традиционни обичаи, бит, песни, танци и кухня представиха българи, каракачани, турци и роми.

Във второто издание на фестивала отново бяха показани традиционните котленски килими.

"Живият огън на традициите" бе открит снощи с концерт на НУФИ "Филип Кутев" - Котел, Теодосий Спасов и Галина Дурмушлийска. През трите дни от фестивала може да се види Базар на занаятите с демонстрации, работилници на майстори от килимарските школи в Чипровци и Котел. Тази вечер ще бъдат показани нестинарски и русалийски игри.

В последния ден организаторите са предвидили детски игри и занимания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27Какъв е твоя принос? Да критикува всеки може, даже и такива като теб със IQ на зелка! Не си в състояние да са информираш ама плямпаш.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До да живее СУЛТАНАКой е този, когото наричаш Султан-Анел?Сигурно пропускам нещо и не можах да разбера какво искаш да кажеш.
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ - патриотПлатен *** - еничр!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерянаа и той с мъжете .... тихо че кон че боб че нам кво си ... да оди му го каже на слънцето на бедрум на уше му загрее вратлето резко :)))))
12
3
 
7
 
! Отговори
вход свободен преди 6 години
Довечера, в кварталната кръчма, в присъствието на пожарникаря, Валери Симеонов ще изнесе лекция на тема: "Как да биете българо-турските бабички по границите?" Ще има практически демонстрации. За всички от герб вход свободен.
11
3
 
10
 
! Отговори
изрод преди 6 години
На този фашист трябва да му се скубе миризливата перушина...?вижте го хубаво драги ми сънародници,този грозен и *** фашист ще се бори с демографската криза като внася нови българи от африканската Еритерия......е гати пропадналата държава до къде достигна че да ни управляват без мозъчни същества-фашисти
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СЪД и ЗАКОНПиши на български неграмотнико .
9
1
 
6
 
! Отговори
Antropolg преди 6 години
Valeri a ti ot koy etnos si?Kato te gledam po tzaren si ot onya etnos.
8
4
 
7
 
! Отговори
Алуууу преди 6 години
Обединените крадци-фашисти-опитомени патриоти и за два гроша продадоха бедното и изчезващото се бг стадо......*** крадливо къде са парите от кокошкарската ограда ...долен и нагъл крадец и продажник
7
1
 
19
 
! Отговори
Чае шукари преди 6 години
Тоя като му гледам боята, физиономията и начина на говорене ми е ясно от кой етнос произлиза, лъже като ром и краде като ром.Нека да обясни на народа колко милиончета глътна покрай строежа на оградата и също така да каже колко милиончета е прибрал от това, че командированите на границата полицаи ползват негов хотел.
6
5
 
9
 
! Отговори
КЪШ ВЪШ ЧУПКАТА преди 6 години
ПсевдоПатриотите-Фашистите-Обединените крадци ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на майка БЪЛГАРИЯ......този не българин е СРАМ и ПОЗОР за Европейска БЪЛГАРИЯ....къде е ДАНС,ПРОКУРАТУРАТА,ЦАЦАРОВ и ще позволим ли на фашистите да запалят чергата на родината ни БЪЛГАРИЯ.......
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3DRUGARU ROMITE SA RABOTLIVI I RABOTYAT ZA DOBROTO NA BALGARIA,A VIE NAPUSKATE RODINATA SI,ZASHTOTO NE YA OBICATE.BADESHTETO NA BALGARIA SA ROMITE--ZVETYATA NA PRIRODATA.
4
9
 
10
 
! Отговори
СЪД и ЗАКОН преди 6 години
Този *** фашист защо още е на свобода,лидерите на фашистките партии-банди на съд и затвор за денонощтното насаждане на етническа злоба и омраза в Българското общество.....а за терористичните си действия на границата срещу мирните изселници ще се плати раномили късно...прошка нема да има за такива мръсни парцали катонтози на снимката
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярваш ли си, като ги говориш ?
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SAMO G-N SIMEONOV MILEE ZA BALGARIA.
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но това не му пречеше на този нахалник да бие хора от друг етнос на границата. Много бързо стана културен.