Нинова вини Борисов в тежък грях: Обещава, а не изпълнява

Лидерката на БСП разкритикува премиера и че не уважава институциите
Обновена: 25 юни 2017 10:19 | 25 юни 2017 10:12,
140
Нинова вини Борисов в тежък грях: Обещава, а не изпълнява
Снимка: архив "Булфото"

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова влезе в нова задочна схватка с премиера Бойко Борисов. Тя го обвини в тежък политически грях – че обещава, но не изпълнява.

“Бойко Борисов обещава и след това не изпълнява – това е тежък грях в политиката", каза тя, обобщавайки най-сериозните според нея грешки на управляващите.

Сред управленските недостатъци на министър-председателя, Нинова нареди и този, че премиерът не уважава институциите и държавността. “Това е катастрофално за един премиер", каза лидерката на социалистите и допълни: Той не споделя пред парламента плановете си и ангажиментите, които поема. А България все пак е парламентарна република".

Още по темата

Корнелия Нинова коментира вчерашните критики на президента Румен Радев за липсата на борба с корупцията. В събота държавният глава призова да се създаде независим орган, който да се заеме с измамите по висшите етажи на властта.

"Политическата класа няма воля да се пребори с корупцията", категорична бе Нинова и обясни, че партията й застава зад искането на Радев.

"Трябва да намерим 15 души в държавата, които да бъдат абсолютно независими и добре платени. А самият закон лесно се пише", обяви още соцлидерката пред “Нова телевизия“.

Председателят на столетницата призна, че партиите, включително и БСП, не са "достатъчно активни по темата за съдебната реформа".

Нинова обяснин, че социалистите имат желание и воля всички, които са пристъпили закона да си получат наказанията. “Искаме това да стане с налагането на бързите и справедливи производства. Съдии трябва да се водят само от закона, а не да взимат решения по политически, икономически или други причини", каза лидерката.

Тя потвърди решението на БСП да внесе промени в избирателната система, с които да даде възможност в следващия парламент да влязат 120 депутати, избрани мажоритарно и 120 – пропорционално.

Социалистите подкрепяли и идеята за намаляване на партийните субсидии. Но не на 1 лев за всеки получен глас, както бе записано във въпросите на референдума, а на 5-6 лева от сегашните 11.

Нинова потвърди и друго решение на БСП -  да придобие от държавата правото за ползване на паметника на връх Бузлуджа за най-малко 10 години.

"Първоначално искаме да го консервираме и да спрем разрухата. След това ще съберем екип от архитекти, които да го реставрират. Ще открием и дарителска кампания за събиране на средства за реставрацията", каза още Нинова.

Тя потвърди, че до края на годината левицата ще има и собствена телевизия.

"Това е единственото обещание, което съм дала и все още не съм изпълнила", каза  лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелката откри Америка. Кой не знае как лъже Божеството от Банкя? Той е изтъкан от лъжи и най-вероятно това му качество, в комбинация с подлостта са му позволили са би се натресе от години. Кажете ми, какво е обещал и е изпълнено? Не защитавам лелката, но егото на този издъхнал Чичак е толкива голямо, че си в внушил, колко добро е направил на България и народа го обича. Омразата към него е огромна, защото нищо за българина, само го граби и краде. Колко милиарда изнесе? Над 10 и никой нищо?
19
10
 
5
 
! Отговори
ДО НИНОВА преди 6 години
Госпожо Нинова ,Питайте Парламента колко пари струва Григор Димитров (тенисиста) на Бюджета на Република България . Той ползва Пари от Данъци за да си прави Екзотични Екскурзии .
18
5
 
12
 
! Отговори
КАК ЗВУЧИ, А преди 6 години
НЕ, ВИЦЪТ НА ДЕНЯ Е, ЧЕ БОЙКО КАКВОТО ОБЕЩАЕ, ГО ИЗПЪЛНЯВА И НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ КРАДЕ И РАБОТИ В ПОЛЗА НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА И ОНИЯ 26 700 ЛВ СПЕСТЯВАНИЯ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ МУ ПАРИ, СПЕЧЕЛЕНИ С ЧЕСТЕН ТРУД. И ОЩЕ БОКО ПЕЧЕЛИ ПАРИТЕ СИ С ЧЕСТЕН ТРУД.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано се появи български генерал като Пиночет. И да наредят по стадионите пред наказателните роти всички отпадъци - леви и десни, които за три десетилетия довършиха България. Но едва ли. То и военните ни вече пълни полови органи. Женски при това.
16
12
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
До Киро кофражиста1. Мен отвличанията не ме засягаха. Отвличаха само милионери и техни близки. Аз не съм такъв, а и ВСИЧКИ милионери в България са забогатели по нечестен начин. 2. Качеството на построеното от ГЕРБ е пословично. Днес строим - утре ремонтираме. Факт !3. Доган си пие кайвето и яде рахат локум с баклава по случай Шекер Байрам. Бизнесът му върви. ДПС управлява навсякъде по места ЗАЕДНО С ГЕРБ.4. Не сме усетили увеличение в приходите. Пенсии и заплати си стоят с години все едни.
15
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая става само да плаши децата вече или да пъди гаргите от бостаните.
14
12
 
15
 
! Отговори
ЕХ, МУТРАГЕНЬО преди 6 години
ТИКВАТА НЕ УВАЖАВА НИКОГО. ЗАЩОТО ТОЙ Е НАЙ-ВЕЛИКИЯ. В СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ ОБАЧЕ. СЛЕД КАТО ИМА НАГЛОСТТА ДА ЗАЯВЯВА ОТКРИТО:"ИЗПУСНАХА МЕ". КАКВО ДА ОЧАКВАШ ОТ ТАКЪВ. ЗА НЕГО ВЛАСТТА Е ПР АР АКЦИИ. ВАЖНОТО Е КАКВО КАЗВА, А НЕ КАКВО ПРАВИ. КАТО ЕДИН ПОП:"НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ, СЛУШАЙ КАКВО ТИ ПРИКАЗВАМ".
13
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига с тоя ТЕАТЪР-едно сте си с Баце !
12
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Еврика!Откри Америка.Има напредък, Нинова, но освен изтъркани клишета "Тя го обвини в тежък политически грях популизъм", но защо "задочна схватка" с Тиквоний?Давай по-смело и в очите! Болшинството сме зад теб.
11
9
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Изпълнява ! Изпълнва, другарко Нинова !Зависи на кого и какво е обещал.Като обещае на народа ... забравя.Виж, когато обещае на своите господари от така наречения "световен елит", тогава Бойко никога не забравя и изпълнява всички свои обещания.Няма друг еничарин, който за има-няма 8 години да е "редуцирал" народа си с близо 25%.Новите попълнения бежанци и роми не ги броим тук. Те покриват голяма част от обезлюдаването вследствие на ГЕНОЦИДА, но качествения състав е съвсем друг.
10
5
 
6
 
! Отговори
Берия преди 6 години
Никакво уважение към властимеющите и кандидатите за власт. Требе се насади уважение към политикарите сред електората че отиваме към анархия.
9
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗПЪЛНЯВА БОЙКО. ОБЕЩА ЧЕ ЩЕ СМАЧКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ И ГО ИЗПЪЛНИ.
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви 5-6 лева? Обещаваме, че партиите нито лев повече няма да получат! Долу ГЕРБ и БСП!
7
17
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Права е другарката ***, "обещанията" са запазена марка най-вече на подопечната и партия. Така че ББ наистина е извършил тежък грях, като си е позволил да навлезе тази нейни води, предполагащи обещания за светло бъдеще ... и до последна капка кръв. Що се отнася до така наречената Корупция, тя май започна с куфарчетата на Луканов, с приватизационните бонове на Виденов, с предложението на партията и за избор на Пеевски за Шеф на ДАНС и так далее .... !!!
6
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за ипийчмънт и нови президентски избори.
5
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая що не е в затвора?
4
9
 
11
 
! Отговори
Бузлуджа преди 6 години
Не мога да разбера къде спаха 6 години. Още от 2011 им го предлагат. Защо го придобиха едва сега и то за 10 години. Някакви задкулисни игри предполагам.
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя е тази бабичка.
2
6
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Защо напъват за мажоритарна система? С какво тази система ще им даде предимство пред политическия им опонент?
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 6 години Ви го даваше, тогава категорично отказахте, какво се случи, че сега го искате? Червените олигарси решиха да го оправят. И комунистите обещаваха сполука, светли бъднини, които още ги чакаме!