Нинова вини Борисов в тежък грях: Обещава, а не изпълнява

Лидерката на БСП разкритикува премиера и че не уважава институциите
Обновена: 25 юни 2017 10:19 | 25 юни 2017 10:12,
140
Нинова вини Борисов в тежък грях: Обещава, а не изпълнява
Снимка: архив "Булфото"

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова влезе в нова задочна схватка с премиера Бойко Борисов. Тя го обвини в тежък политически грях – че обещава, но не изпълнява.

“Бойко Борисов обещава и след това не изпълнява – това е тежък грях в политиката", каза тя, обобщавайки най-сериозните според нея грешки на управляващите.

Сред управленските недостатъци на министър-председателя, Нинова нареди и този, че премиерът не уважава институциите и държавността. “Това е катастрофално за един премиер", каза лидерката на социалистите и допълни: Той не споделя пред парламента плановете си и ангажиментите, които поема. А България все пак е парламентарна република".

Още по темата

Корнелия Нинова коментира вчерашните критики на президента Румен Радев за липсата на борба с корупцията. В събота държавният глава призова да се създаде независим орган, който да се заеме с измамите по висшите етажи на властта.

"Политическата класа няма воля да се пребори с корупцията", категорична бе Нинова и обясни, че партията й застава зад искането на Радев.

"Трябва да намерим 15 души в държавата, които да бъдат абсолютно независими и добре платени. А самият закон лесно се пише", обяви още соцлидерката пред “Нова телевизия“.

Председателят на столетницата призна, че партиите, включително и БСП, не са "достатъчно активни по темата за съдебната реформа".

Нинова обяснин, че социалистите имат желание и воля всички, които са пристъпили закона да си получат наказанията. “Искаме това да стане с налагането на бързите и справедливи производства. Съдии трябва да се водят само от закона, а не да взимат решения по политически, икономически или други причини", каза лидерката.

Тя потвърди решението на БСП да внесе промени в избирателната система, с които да даде възможност в следващия парламент да влязат 120 депутати, избрани мажоритарно и 120 – пропорционално.

Социалистите подкрепяли и идеята за намаляване на партийните субсидии. Но не на 1 лев за всеки получен глас, както бе записано във въпросите на референдума, а на 5-6 лева от сегашните 11.

Нинова потвърди и друго решение на БСП -  да придобие от държавата правото за ползване на паметника на връх Бузлуджа за най-малко 10 години.

"Първоначално искаме да го консервираме и да спрем разрухата. След това ще съберем екип от архитекти, които да го реставрират. Ще открием и дарителска кампания за събиране на средства за реставрацията", каза още Нинова.

Тя потвърди, че до края на годината левицата ще има и собствена телевизия.

"Това е единственото обещание, което съм дала и все още не съм изпълнила", каза  лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари