Приятели на Русия, Китай и САЩ… Депутатите в 44-ия парламент

Русофилите са с рекордно мнозинство - почти половината от всички в НС
25 юни 2017 07:30,
233
Приятели на Русия, Китай и САЩ… Депутатите в 44-ия парламент
Снимка: архив "Булфото"

Русофилите в Народното събрание формират рекордно мнозинство, каквото не е наблюдавано в началото на нито един от последните парламенти.

Почти половината от избраниците, 114 от всичките 240, са се записали в групата за приятелство с Русия. Втората по големина група за приятелство, формирана на базата на депутатските предпочитания, е тази за приятелство с Китай, следвана от групата за приятелство със САЩ.

Списъците с избора на избраниците са публикувани в края на миналата седмица.

Русофилите в парламента са от всички партии и традиционно са най-многобройни.

Още по темата
В 43-ото НС "приятели" на Русия са били 76 депутати. В 42-ия парламент, по време на кабинета "Орешарски", през русофилската група са преминали 137 души. Това обаче не е първоначалният им брой, а включва и тези, които са влезли на мястото на напуснали, пише “Труд“.

Ръководството на най-голямата група за приятелство с Русия за първи път няма да бъде от един председател, а от двама. ГЕРБ и БСП очевидно са се разбрали да си поделят шефското място и в този мандат на парламента то ще се раздели между Красимир Велчев от партията на Бойко Борисов и Антон Кутев от формацията на Корнелия Нинова.

В миналия мандат на парламента БСП и ГЕРБ се скараха кой да бъде начело на групата и социалистите се оттеглиха от нея.

Групи за приятелство в парламента има с държави от всички континенти. Те са неформални структури, а членството в тях става по желание. Всеки депутат може да се запише в която иска и в колкото пожелае. Това води до парадокси, като този на Георги Терзийски в 41-ото НС, който се бе записал в групи за приятелство с 29 държави на 6 континента.

Члеовете на групите нямат особени права, но председателите и заместниците им посрещат в парламента делегации от съответните държави, понякога пътуват заедно с премиера или президента при официални посещения, имат и самостоятелни визити, когато бъдат поканени.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не са се присъединили към нито една група за приятелство. В предишния парламент Нинова се беше писала "приятел" на Русия и на САЩ.

Волен Сидеров освен за Русия е в групите за православните Румъния, Сърбия и Гърция, както и за Китай.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се е насочил към световни сили – Великобритания, Германия, Китай, САЩ, Турция, Франция и Русия.

Председателката на групата на "Воля" Гергана Стефанова е избрала Испания, Китай, Македония, Япония и Уганда. Марешки освен Русия е изразил предпочитания към Казахстан, Катар, Сирия и Туркменистан.

Депутатите са съставили групи за приятелство с общо 82 държави.

Втората по големина група за приятелство в 44-ото НС е тази за Китай – 70 депутати с председател Димитър Бойчев от ГЕРБ и заместник Жельо Бойчев от БСП. С 62-ма "приятели" в парламента са САЩ, водени от Джема Грозданова от ГЕРБ със заместник Крум Зарков от БСП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлантиците са арабофили и славянофоби и българофоби.
17
11
 
2
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
До Русия е велика 14 Русия е велика! Вярно.Ама САЩ са още по велики! Още по вярно.Хи , хи...!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16 ГошуРано си се дрогирал бе другарю прайдващ ?
15
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 20 Браво приятел! И аз се запитах същото.И после се чудим защо сме на това дередже.
14
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин им тури президент в краварника и ревнаха, България с Русия винаги е била добре БГ без Русия . страна от третия свят.
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме на гей парад 1 ден сме добре а останалите 364 дни сме дискриминирани полицията не ни пази и се страхуваме БХК да се самосезира Долу Путин да живее БХК и гей-парадите.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сите с наведени глави нанякъде, един приятел на България има ли там ? Закривайте тоя парламент и да идва Слави Страхуват се оглеждат се накъде да избягат надушват смърта си продажниците.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сред толкова русо-, американо- и китай-фили се питам само, къде са БЪЛГАРОФИЛИТЕ?
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГошуТъпичък си малкия Хем мразиш Путин а хвалиш СOPOC нека един път завинаги да ти стане ясно СOPOC получава огромни суми от Путин за да мъти водата в ЕС така Путин си качва рейтинга нима мислиш че cOPOC може да преживее и 2г без могъщото влияние на Кремъл зад гърба си. Няма никакво значение дали хвалиш или плюеш Сopoc и в дваа случая работиш за Кремъл безплатно Путин винаги побеждава Крим е руски свиквай.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исакме на гей-парад със БСП напред със укропа Спинишеф начело ще освободим Крим от лапите на Путин.
8
2
 
11
 
! Отговори
бдинец преди 6 години
Големи натегации на Големите сили,бре,бре,бреии,а група за приятелство с българския народ,няма!Всъщност тези дупетати са агенти и проводници на чужди интереси в България.Ако имаме истинско разузнаване,ще ги хванат с какво точно се,, занимават" в тези групи и как осребряват продажната си политика.А всъщност ,защо няма групи за приятелство,например с Индия,Бразилия,Япония,Индонезия,все голями страни,но явно от там ,няма спонсориране.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ- ЮАР, Конго, СА, Кения, Сомалия, Берлин вечна дружба. Да живее Меркел и евроатЛантизма да живеят нашите англо-саксонски братя. Долу Путин.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За целите на "приятелството" им е писал Ботев още преди идеята за депутатството у нас - " само ,знайте , за парата". Един път са евроатлантици , после стават либерали , ,пак се връщат на "ползите" от комунизма , ако се налага и верноподаници на султана стават , това Алеко го е описал вече при реално депутатство , та се чудя как комисията по образование още ги търпи тези "ненужни" за младото поколение творби?
5
13
 
8
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Руските НПО-та са повече от американските, само че никой не говори за това, излезе и статистика по въпроса. Защото *** плаща яко да се тръби за американските НПО-та и Сорос. Вездесъщият Сорос, дето едва ли не зависи всичко на тоя свят от него и дето плаща на всички :)))) Ха-ха-ха....И на мен ми плаща, да знаете. Някъде към 10 000 $ на месец вземам, за да плюя цар Путляр :)))) Ако някой иска да взима колкото мен, да се свърже със Сорос, лесно и доходоносно е :))))))))))))))))))))))
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те наште ще се запишат и в приятелство със сатаната стига да се дават пари!
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само приятели на България няма в този парламент.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, не ги гледай какво говорят, гледай ги какво правят
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТИГА ГЛУПОСТИ