Борисов "пуска" милионите към МВР: За бензин и униформи!

Премиерът се скара на Икономическа полиция, че не разкрива престъпления
26 юни 2017 12:55,
100

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов нареди да се дадат пари за бензин и летни униформи на полицаите. Той поиска да се дадат 5 млн. лева за гориво и 10 млн. лв. за облекла в МВР.

Министър-председателят каза това по време на Националното съвещание на ръководството на МВР. Заседанието бе свикано след вчерашното решение на полицаите да излязат на национален протест на 5 юли с искане за увеличение на заплатите и полицейски униформи.

В изказването си пред съвещанието Борисов обясни, че би искал да вдигне заплатите на работещите в МВР, но му се налага да дава пари за чужди грехове като "Белене", американските централи, КТБ и др.

Още по темата

В същото време премиерът разкритикува полицията за раздутата администрация и опашките пред гишетата. Той отправи критики и към Икономическа полиция за "хиляди стопански престъпления".

"Вие сте не само хората, които защитават правата, живота, свободата, спокойствието на гражданите, а сте и хората, които трябва да не допускате това, което главният прокурор каза за икономическа полиция, тези хиляди стопански престъпления, които стават", каза Борисов. По-рано обвинител №1 обясни, че Икономическа полиция е в летаргия и в състояние на "пълно заспиване".

"Искам да повиша и вашите заплати, искам на военните да повиша. Само че ме задължиха да купувам "Грипени"-и на последното заседание на МС, 800 млн. лв. за фрегати. Кой по-първо да стачкува? Явно сме призвани само да събираме пари и да се разплащаме за чуждите грехове. По-добре от нас, никой не го прави, защото досега никой не плаща", каза Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът беше категоричен, че няма да прави компромис с административната тежест и прати полицейските директори да проверяват по едно гише произволно.

Борисов обяви и че ще се назначат още полицаи за борба с битовата престъпност и няма да има лимит за бензина, който харчат.

"Стигнах до извода, че не трябва да има лимит. Разбира се, да не се мине до другата крайност да почнете да крадете бензина и нафтата. Средно 123 км минава на ден един патрул. Колкото пари допълнително изразходите, както направих с ин-витрото, директорите носят отговорност за маршрутите, ще ви го платя отгоре", обеща министър-председателят и допълни:

"Думата нямаме пари за бензин или нафта, не искам да я чувам. Най-голямата сметка, която направих са още 4-5 млн. лв. на година".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Борисов откъде точно ги има тези милиони. Може би от КТБ, която фалира ха с ортаците му Цацаров и Дебелян.
46
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да повиша и вашите заплати, искам на военните да повиша. Само че ме задължиха да купувам "Грипеникой те е задължил бе кaскет, нали се хвалиш, че ще купуваш техника за военните?Уволни половината некадърна сгaн от МВР и удвои заплатите на останалите. За какво са ти лежащите по храсталаците тюфлeци?
45
3
 
28
 
! Отговори
aman преди 6 години
От 2009 г. управлява - почти целия прериод на ЕС. Как не се изтърка да говори глупости - какво КТБ, като там държавата даден заем на фонда за гарантиране на влоговете, а не е плащала държавата. Държавата е в тотална разруха, а Бойко е просто много т*п и упорит и иска да я довърши тотално. От 2009 г. насам не е напавил нито една реформа, а само Орешаркси, Станишев, Костов .... не разбра, че не става за тази работа. Само с приказките ще си остане и 200 км магистрала, която е за ремонт вече.
44
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за нещасни роми кога пари? Те не могат да работя(особеност на етноса)
43
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Лукойл кога ще започне да плаща данъци? Или срещу приятели не рита премиера?
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за учители и възпитатели кога пари?
41
3
 
11
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Така щедро и като го подгони страха "пуска" средства "богопомазания" все 1 са негови.Така тихомълком въпреки забраната на съда пак от страх пред "началника" Ердоган нареди на МВР да върнат 7-е турски бегълци, а преди тях още 1 ! Спомнете си тeзи случаи преди известно време!
40
5
 
17
 
! Отговори
Мосю Густав преди 6 години
Е, с новите униформи ще изглеждат по-малко дебели...
39
1
 
19
 
! Отговори
Отекчен преди 6 години
България е парламентарна република и изказвания от типа +Само че ме задължиха..." не се отнасят за нас.В 1л. ед. ч. се говори от името на монархия, а когато човек управлявал 3 мандата и не си признава кадровите грешки е време да си каже истината,че не може да бъде начело на държавата.Слабо управление - слаба държава и страхливи политици!
38
13
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Политици - с лопата да ги ринеш... - държавници - само един - е, как да се оправим...
37
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 години валутен борд и държавата беше източнеа от западни банки.
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В МВР работят 15000 полицаи. Всичко друго е просто друго. Съществува например Институт за специална техника ?!? Там сигурно произвеждат джаджи за филма "Остин Пауар" МВР-болница, кому е нужда ? Вероятно служителите на МВР са медико-физиологични феномени. Почивни бази, Институт за компютърни технологии - със "специалисти" за 800 лв. заплата. и т.н.т.
35
5
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
ББ е една лукова глава която и идея си няма как да управлява. Това което направиха полицаите е необосновано извиване на ръце. Крайно време е голяма част от тези хора да бъдат уволнени и ако трябва да бъдат съден за бездействие и т.н. ББ ако продължава така да се поддава на всяка една заплаха няма да го докара до никъде.
34
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 години ГЕРБ и 30 годиниа демокрация но няма икономика и се натрупа външен дълг.
33
1
 
16
 
! Отговори
А медиите ужас преди 6 години
Това не е демокрация ,а Хибриден режим-нещо между диктатура и демокрация,висшият ешалон живее в демокрация,полицаите в див комунизъм,а останалите в диктатура наложена от един луд политик,но поради факта че слугуваме безпрекословно на ЕС ни да дават относително добри резултати в световните класации!
32
3
 
0
 
! Отговори
Furi преди 6 години
Samo chalgadjiikite ste opraviiat reda v mvr i v rbg.Naprimer autorkata na "100 patrona ste ti..." mvr top sheff :), ....izpalnitelkata na "Sahara" voenen ministar...;)...zdraven ministar primata ot "Detelini"...sporten ministar slaveicheto ot "Gush gush",...socialen ministar vokalistat ot "Habibi", ...shef na vevese pevicata na "Oblache le bialo"...obrazovatelen ministar pevecat na "Is this love"...kulturen ministar pevicata na "Stara caravana"...ekoministar pevecat na "ia elate pilenca"...
31
1
 
12
 
! Отговори
българина преди 6 години
Г да, срещу 500 евро на месец искате полицията да прояви морал и ценности. Полицейската работа е само това, лични качества и съвест. Това не ти е производство с дневна производствена норма. Или го има или го няма. Полицейската работа не се измерва директо и видимо, но се чувства по джоба ни индиректно, караме деца на училище да не откраднат, слагаме сот да не влязат, слагаме контра гайка на джантата, решетки на прозорците. 500 евро ще ги изкара от двама нарушители до обяд!
30
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какви чужди грехове говори пак този човек, та това им е трети мандат... Никой не е управлявал колкото тях, а само те се оплакват, че другите са им виновни. Костов ли им е виновен, Станишев ли, кой...
29
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво боко мачкай червените боклу... и гнид..
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България ще се оправи, когато от сцена се махнат всички от втория ешанон учили по партийна линия и работили по времето на социализма. До тогава ще се фалирали всички некадърни назначени капиталисти.