Борисов "пуска" милионите към МВР: За бензин и униформи!

Премиерът се скара на Икономическа полиция, че не разкрива престъпления
26 юни 2017 12:55,
100

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов нареди да се дадат пари за бензин и летни униформи на полицаите. Той поиска да се дадат 5 млн. лева за гориво и 10 млн. лв. за облекла в МВР.

Министър-председателят каза това по време на Националното съвещание на ръководството на МВР. Заседанието бе свикано след вчерашното решение на полицаите да излязат на национален протест на 5 юли с искане за увеличение на заплатите и полицейски униформи.

В изказването си пред съвещанието Борисов обясни, че би искал да вдигне заплатите на работещите в МВР, но му се налага да дава пари за чужди грехове като "Белене", американските централи, КТБ и др.

Още по темата

В същото време премиерът разкритикува полицията за раздутата администрация и опашките пред гишетата. Той отправи критики и към Икономическа полиция за "хиляди стопански престъпления".

"Вие сте не само хората, които защитават правата, живота, свободата, спокойствието на гражданите, а сте и хората, които трябва да не допускате това, което главният прокурор каза за икономическа полиция, тези хиляди стопански престъпления, които стават", каза Борисов. По-рано обвинител №1 обясни, че Икономическа полиция е в летаргия и в състояние на "пълно заспиване".

"Искам да повиша и вашите заплати, искам на военните да повиша. Само че ме задължиха да купувам "Грипени"-и на последното заседание на МС, 800 млн. лв. за фрегати. Кой по-първо да стачкува? Явно сме призвани само да събираме пари и да се разплащаме за чуждите грехове. По-добре от нас, никой не го прави, защото досега никой не плаща", каза Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът беше категоричен, че няма да прави компромис с административната тежест и прати полицейските директори да проверяват по едно гише произволно.

Борисов обяви и че ще се назначат още полицаи за борба с битовата престъпност и няма да има лимит за бензина, който харчат.

"Стигнах до извода, че не трябва да има лимит. Разбира се, да не се мине до другата крайност да почнете да крадете бензина и нафтата. Средно 123 км минава на ден един патрул. Колкото пари допълнително изразходите, както направих с ин-витрото, директорите носят отговорност за маршрутите, ще ви го платя отгоре", обеща министър-председателят и допълни:

"Думата нямаме пари за бензин или нафта, не искам да я чувам. Най-голямата сметка, която направих са още 4-5 млн. лв. на година".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
39
 
! Отговори
Бойко БОРИСОВ преди 6 години
"Искам да повиша и вашите заплати, искам на военните да повиша. Само че ме задължиха да купувам "Грипени"-и на последното заседание на МС, 800 млн. лв. за фрегати. Само че разните пенсионери, учители, военни, майки с деца, археолози, миньори, Орешарски, комунисти, хан Аспарух и баща му ми пречат.
6
3
 
7
 
! Отговори
Kanal преди 6 години
Laje. Imahme referendum za majoritarni izbori, a ne izpalniavat voliata na bg narod suveren. pak sa ni darjavni fureri i sultani partizanski bg mafioti...Ne sme imali referendum za fregati, ne sme imali referendum za bombardirovachi, ne sme imali referendum za eu, ne sme imali referendum za nato...kak taka ste harchi bg narodni pari bez referendumi?! Koi go e zadaljil?! Na kogo sluji?! Ednolichna sultanska offshorna mafia?!
5
0
 
38
 
! Отговори
Phoebe преди 6 години
Да не би да ги дава от собствевия си джоб,че ги 'пуска'?А и пари за каквото и да е се дават за видими резултати.Издевателствата над възрастните хора по селата не съм чула да са спряли и да има задържани.
4
8
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Бат Бойко пак не е разбрал защо стачкуват в МВР. Защото пари няма за заплати и се работи по 200-250 часа в седмица за да имат що годе нормални заплати, пак после имали много невзети отпуски. Да вземе пример от Румъния заплатите им са двойни.
3
0
 
42
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Милионите са, за да бъде пазен ГЕРБ от "народната любов". Все пак, техните гласоподаватели са само около 1,5 млн. от 6 млн. население. Който дава парите, той поръчва музиката, затова Борисов "се кара". Ако Икономическа полиция, трябва да разкрива престъпления, то трябва да започне с Борисов, защото всички го знаем какъв е. Една Мутра.
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Искам да повиша и вашите заплати, искам на военните да повиша. Само че ме задължиха да купувам "Грипени"-и на последното заседание на МС, 800 млн. лв. за фрегати."Ама ако бяха избрали Ф-16 нямаше да ревеш нали? Началниците щяха да са доволни и тогава виновни щяха да са пенсионерите, децата, майките, абе като цяло мат'ряла дето ти е изял бюджета за нови заплати.
1
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Орешарски чрез мюрето си в МВР Цветлин Йовчев беше намалил заплатите и ги беше накарал да си купуват сами униформи.Браво, г-н премиер!