БСП плътно зад полицаите: Да протестират, да не спират!

Нинова за комисия "Радев": "Борисов 3" разследва "Борисов 2"
26 юни 2017 18:30,
87
БСП плътно зад полицаите: Да протестират, да не спират!
Снимка: архив БТА

БСП застава плътно зад полицаите в намеренията им за протест. Лидерката Корнелия Нинова  изрази надежда те да не се откажат да протестират след днешните обещания на управляващите.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска незабавно да бъдат отпуснати средства за закупуване на нови униформи на работещите в МВР и обеща да отпусне пари за още бензин. Вътрешният министър Валентин Радев обясни, че няма как да се увеличат заплатите на полицаите и в същото време поиска повече аргументи за това.

Вчера най-големият полицейски синдикат взе решение за свикване на национален протест на 5 юли с искане за 15-процентен скок на възнагражденията и пари за нови униформи.

Още по темата
Нинова нарече изказванията на Борисов и Радев от днес "арогантно отношение" към полицаите.

Тя цитира пред медиите открития доклад на вътрешния министър пред КСНС при президента преди месец. В него Валентин Радев пише, че е нужно увеличение на заплатите на полицаите, за което ще са нужни 300 млн. лв.

"А днес им иска аргументи", възмути се Нинова.

В документа, цитиран от нея,  МВР-шефът отчита, че са необезпечени редица потребности на полицаите като доставки, техническо оборудване, облекло и др.

Изводът, който Радев дава в доклада си е, че ограниченият бюджет на МВР ще доведе до демотивация на служителите.

Нинова цитира думите на Борисов, че заради това, че изплаща стари дългове за КТБ, "Белене" и американските централи няма пари за увеличение на полицейските заплати. "Къде му отиде излишъкът от 2-3 милиарда?", попита лидерката на социалистите.

"600 лева заплата, униформа от пет години, кубинки сами си купуват... какво искаме от тази система", обобщи Нинова ситуацията в полицията.

Тя коментира и искането на ГЕРБ за анкетна комисия, която да разследва президента Румен Радев за лобизъм около купуването на нови изтребители.

Вчера зам.-шефът на управляващата партия Цветан Цветанов поиска създаването на новия орган с намек, че държавният глава е участвал във взимане на решението за закупуването на шведските самолети "Грипен" заради корупция.

Нинова припомни, че преди седмица премиерът Бойко Борисов е обявил пред шведския си колега в Брюксел, че започват преговори за купуване на "Грипен".

"Вчера, седмица по-късно, ГЕРБ обявяват, че искат комисия с намек за корупция. Какво се случи за тази една седмица? За нас е само едно – изказването на президента Радев, че политическата класа няма воля за борба с корупцията и поема инициативата. Подкрепен от нас, заставаме зад него в тази битка", обясни Нинова.

Според нея управляващите се страхуват от възможността това да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То да вършеха някаква работа че да протестират, те по-цял ден се чудят къде да се скатаят че да им мине времето по бързо, иначе големи претенций.
11
14
 
20
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Крадлата...упс...приватизаторката...е порулист - par exellence!!!Тази и с дявола ще се сноши...ъъъ...събере...да се докопа до власт!Милиционерите винаги са били стожер на червенягите!
10
7
 
12
 
! Отговори
Добър ден преди 6 години
Госпожо Нинова може ли да споделите дали ГЕРБ ви платиха няколко милиона за да си затворите очите за изборните манипулации - бюлетини,протоколи,Информационно обслужване,ЦИК,РИК,СИК но за сметка на това ще имитирате опозиция подобно на Миков и ще играете доброто ченге?
9
9
 
19
 
! Отговори
Славчо преди 6 години
Браво другари и другарки подкрепяйте. На чужд гръб и 100 тояи са малко!
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е заплатата на миньорите дето простестираха ама йок защото нямат пищови те и кирките вършат работа
7
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че преди изборите Герб и точно сегашният МВР шеф, заявяваха, че с идаването на власт ще увеличат заплатите с 20%,били направени разчети. Този сегашен МВР министър спореше с Красимир Янков от бсп. В случая Герб лъжат. И тук въпросът е принципен, защото много бързо забравят какво са обещали. Спомняте ли си каква минимална пенсия обещаваха, патриотите също? Лъжи, лъжи, лъжи....
6
13
 
17
 
! Отговори
Кури Сланинова преди 6 години
Тъпата и недоклаатена свинка *** пак се оссра. Това обаче няма да и помогне и ще губи всички избори до откат, защото хората не обичат агресивни, недооклатени свинки.
5
4
 
14
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Всички полицаи да протестират.....и митничарите да протестират - че Кире-контрабандиста има работа с куфарчета с $ - да не го притесняват!
4
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
таа гледа само да има сеир.ами на пенсионираните и стоящи още в полицията....ще увеличат ли
3
9
 
18
 
! Отговори
maxobg преди 6 години
не е важно как,вжното е да се пречи на Бойко и правителството!!нищо ,че в БГ е пълен хаос !!
2
10
 
21
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Корнелия яхна полицайте.Сега всичко ще се политизира и работата ОтечИ
1
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР протестират срещу себе си защото МВР пази престъпниците от ГЕРБ.