Обещанията на властта не спряха полицаите: Протестите остават

Патрулките са опасни за движение, твърдят синдикатите
27 юни 2017 14:23,
106
Обещанията на властта не спряха полицаите: Протестите остават
Снимка: архив Булфото

Обещанията на премиера Бойко Борисов за повече пари за МВР не успокои полицаите. Синдикатите обявиха, че насроченият за 5 юли национален протест остава - въпреки опитите на властта да удовлетвори исканията им.

Вчера министър-председателят нареди да се отпуснат 10 млн. лв. за летни униформи на полицаите и се ангажира да се осигурят още 5 млн. лв. за гориво.

Според синдикалистите обаче това не е достатъчно, защото освен исканията им за облекла, те настояват и за увеличение на полицейските заплати.

"Повишение на заплатите с минимум 15% е основно искане на полицаите, насрочнеият протест за 5 юли не се отменя", обяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Благой Ванкин, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Ванкин изрази надежда, че за 8-те дни, които остават до протеста, управляващите ще проявят разум и ще предприемат нужните действия за подобряване на условията на служителите.

Синдикалистът коментира и обещанията на премиера.

"5 млн. за гориво е добре, но на какво да го сипваме този бензин и кой ще се вози в тези коли, като няма хора. В момента недокомплектът е около 6000 човека", каза той.

Ванкин обясни, че масовите патрулки са изминали вече 300 000 - 400 000 километра, опасни са за движение по пътищата и носят риск както за служителите, така и за гражданите.

"10 -те млн. лева не покриват дори малка част от униформите, които се полагат на служителите и които са купували със собствени средства в продължение на шест години. Въпросът е, че те не могат физически да осъществят този замисъл да ми купят униформа за лятото", каза още синдикалистът.

Той беше категоричен, че в момента основното искане е за увеличаване на заплатите на всички в МВР.

"На всички - от чистачка до министър. Дори на министъра искам увеличение на заплатата", настоя Благой Ванкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34Айде стига вече сте давали изтъркания пример с тъпите даскали.Като са им малки заплатите на учителите, да излизат да протестират и те. Само, че не е имало учителски протест близките 10 години.700 лева стартова заплата за *** даскал, служебен телефон, ваучери за храна, пари за дрехи, детеви добавки и отделно 13-та заплата от излишъци предколедно....Искате с трици да ловите маймуни, ами няма да ви се получи и все по дебилизирани *** ще останат в МВР, защото читавото бяга
39
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ROSENКогато питаш уточнявай, "полицаи" или служители на МВР! Ако те нтересува, влез в сайта на министерството и виж бройката на хората по служби!И между другото там са обявени и конкурсите, ако искаш кандидатствай да работиш "айляк" и да взимаш много висока заплата!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"POLIZAITE SA HORA S VISOK GRAGDANSKI MORAL,VISOKOOBRAZOVANI,CISTI I NEPODKUPNI.EDNSTVENIAT IM SMISAL NA GIVOTA E ISTINSKA I VYARNA SLUGBA NA NARODA."Имаш силно развито чувство за хумор! Браво! Смях се от сърце! Страшен виц!
37
7
 
6
 
! Отговори
Нели преди 6 години
Ежедневно стават катастрофи, убийства, нелепи инциденти, завършващи фатално, но кой от вас се замисля какво е да видиш размазан череп,откъснати крайници или изтекъл мозък? А ако жертвата е дете? На повечето ви прималява сигурно само като се порежете и то от некадърност, докато готвите. Мнозина от полицаите са дежурни свидетели на тези гледки, не защото не могат да станат дограмаджии или търговски представители,примерно. А защото и за мръсната и отвратителна работа трябват хора. -->
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
POLIZAITE SA HORA S VISOK GRAGDANSKI MORAL,VISOKOOBRAZOVANI,CISTI I NEPODKUPNI.EDNSTVENIAT IM SMISAL NA GIVOTA E ISTINSKA I VYARNA SLUGBA NA NARODA.
35
2
 
16
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
На базата на какво стачкуват на това че са лишпери с големи заплати и привилегии ли.Какво е КПД им на работата.15% полезни 85% минус .Заплащането им е 80% към 15% спрямо работещите хора .Който им плащат всичко.ТОВА Е само по себе си престъпление срещу хората и държавата..Защо не стачкуваха когато БСП,ДПС СДС Орешарски , и царя бяха на власт само при Борисов........изводите сами си направете
34
0
 
4
 
! Отговори
Тони преди 6 години
До АнонименСъгласявам се веднага
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тия сега за кво протестират? Взимат по-високи заплати от учителите, а въобще не си напрягат мозъчните гънки. По цял ден нищо полезно не правят. Разходки с петролката и ръката извън прозореца, че да могат хората да видят новия Ролекс. Не случайно всеки втори иска да става полицай! Ако беше толкова лошо, нямаше толкова от хората да искат да стават плицаи, ами щяха да искат да стават учители. А за учители не останаха. Куцо и сляпо взе да става учител, защото я прецакаха тая професия.
32
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименДобре бе пич, отиди стани спасител, полицай или пожарникар и си оправи живота!Ще те питам, когато посъбираш малко човешки чаркове и карантии/извинявам се за израза/, гърмят покрай тебе газови бутилки или сваляш хора по стълба от 40м. височина, дали ще разсъждаваш така? Пенсионирах се, като "пожарникар" с над 30г. стаж, хванах се на работа и в момента с пенсия и заплата взимам с 350лв. повече отколкото като "Н-к Дежурна смяна" в голям град!P.S. Служителите на ЦСМП са най-онеправдани!
31
5
 
7
 
! Отговори
pinko преди 6 години
Подкрепям всеки, който протестира само и само шайката ГЕРБ да се маха!
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има хора вършещи рабора и такива, които не вършат. Проблема е, че в мвр кадърността отстъпва и не се толерира. Началник на РУ, Директор на ОД на доста места са наши хора - назначени по партийна линия. Повишението не трябва да е за всички еднакво! От чистачка, до чистачка разлика огромна. Така е й с министри, полицаи, началници и др служители в мвр. Вдигнеш ли на всички заплатите еднакво файдата ще е никаква. Нали все още има оценяване на служителите? Нека да е според него.
29
1
 
3
 
! Отговори
Янчо преди 6 години
Куцо и сакато стачкува за щяло и нещяло! То от толкова много стачки не остана време за работа! Ама добре, че са заслужили и повишаване на заплатите!
28
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PO 5 000 LV. NA REDOVI POLIZAI.VAV FRANZIA --10 000 EVRO NA MESEZ.V GERMANIA 15 000 EVRO.PRI IZLIZANE V PENSIA 150 000 EVRO.PENSIA 8 000 NA MESEZ.
27
0
 
4
 
! Отговори
ROSEN преди 6 години
До 1Сега провери колко са в Гърция.
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък ще стачкувам докато видя полицейски автомобил с включени фарове! И с винетка на стъклото!
25
1
 
15
 
! Отговори
точка преди 6 години
Полоцията пази единствено политиците,спокойствието на бандюгите и безчинствата на ромите.Много от тях участват в престъпни схеми.Всеки ден четем за престъпления с участието на бивши или настоящи полицаи.Да си прочистят къщичката на МВР от подобни и тогава ще има за увеличение на заплатите им.
24
0
 
3
 
! Отговори
Терористи снимат преди 6 години
Само за НЕЗАКОННА ТЕЖКО ТЕРОРИСТИчНА АНТИ ЧОВЕШКА техника са ограбени хиляди милиони живи левове от народа.Там нормата на коруция не е 30 -40 % както при другите нагло престъпни обекти а по Висока..ВИдео терор техниката е ЗАБРАНЕНА От чл 32 на КОнституцията..Тежко увреждани ежедневно с а милиони деца и учители в детски ясли,градини и училища..
23
4
 
5
 
! Отговори
крадат милиарди преди 6 години
Na snimkata има информация че откакто Борисов след нагло манипулирани избори е подставен отново начело са ограбени над 15 000 000 000 живи лева/долари."Нагли терористи менкащи на власт нарочно създадени групировки маскирани като партии ограбват завинаги зверски БЪлгарите в БЪлгария" подават проверяващиМВР не се ангажира за борба с най жестоката престъпност тази през доказано престъпни министерства и ведомства. Елементарна за разкриване и залавяне..
22
4
 
10
 
! Отговори
... преди 6 години
Вършете си работата и ще имате пари .. не да ми спирате джамбази за 200 лева рушвет .... даже едни налапаха в евро
21
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямали били бензин, сега, когато има, за какво им бил. Всъщност този измислен синдикалист излиза, че е подстрекател, маша на нинова, също подстрекател на безредици. Защо се допуска такова поведение? Най-добре ще бъде да се въведе извънредно положение и обявяване подстрекателите извън закона!