Пари за липсващи униформи... ГЕРБ с нова оферта към полицаите

Управляващите внесоха промени, с които ще компенсират служителите
27 юни 2017 18:00,
43
Пари за липсващи униформи... ГЕРБ с нова оферта към полицаите
Снимка: архив Булфото

Полицаите, които сами са купували униформите си, ще получат левовата им равностойност. Това предвиждат промени в закона за МВР, внесени от ГЕРБ днес.

Измененията са поредният опит на управляващите да успокоят полицаите след решението им за национален протест на 5 юли.

Исканията на полицаите са за нови униформи и увеличение на заплатите с най-малко 15%. Вчера премиерът Бойко Борисов обеща пари за нови униформи и средства за гориво. Управляващите обаче дадоха да се разбере, че увеличение на възнагражденията не може да има.

Още по темата

Днес полицейските синдикати потвърдиха готовността си за протест на 5 юли, а ГЕРБ излязоха с новата оферта.

"Полицаите, които е следвало да получават униформено облекло, но такова не им е било осигурено, ще получат левовата му равностойност", предвиждат измененията, които управляващите предлагат. Вносители са Цветан Цветанов и депутати от ГЕРБ.

Промените са съгласувани лично с министър-председателя Бойко Борисов и вътрешния министър Валентин Радев след вчерашното национално съвещание на МВР, съобщиха от пресцентъра на управляващата партия.

Новите текстове ще дадат възможност държавата да компенсира униформените служители на МВР заради невъзможността да им бъдат осигурени униформи.

В мотивите към измененията се казва, че полицаите не са получавали униформи заради липса на пари и проблеми, свързани с процедурите по обществените поръчки. Управляващите признават и пропуск в сегашния закон за МВР, който не предвижда възможност за компенсация, когато униформи не се раздадат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.