Пари за липсващи униформи... ГЕРБ с нова оферта към полицаите

Управляващите внесоха промени, с които ще компенсират служителите
27 юни 2017 18:00,
43
Пари за липсващи униформи... ГЕРБ с нова оферта към полицаите
Снимка: архив Булфото

Полицаите, които сами са купували униформите си, ще получат левовата им равностойност. Това предвиждат промени в закона за МВР, внесени от ГЕРБ днес.

Измененията са поредният опит на управляващите да успокоят полицаите след решението им за национален протест на 5 юли.

Исканията на полицаите са за нови униформи и увеличение на заплатите с най-малко 15%. Вчера премиерът Бойко Борисов обеща пари за нови униформи и средства за гориво. Управляващите обаче дадоха да се разбере, че увеличение на възнагражденията не може да има.

Още по темата

Днес полицейските синдикати потвърдиха готовността си за протест на 5 юли, а ГЕРБ излязоха с новата оферта.

"Полицаите, които е следвало да получават униформено облекло, но такова не им е било осигурено, ще получат левовата му равностойност", предвиждат измененията, които управляващите предлагат. Вносители са Цветан Цветанов и депутати от ГЕРБ.

Промените са съгласувани лично с министър-председателя Бойко Борисов и вътрешния министър Валентин Радев след вчерашното национално съвещание на МВР, съобщиха от пресцентъра на управляващата партия.

Новите текстове ще дадат възможност държавата да компенсира униформените служители на МВР заради невъзможността да им бъдат осигурени униформи.

В мотивите към измененията се казва, че полицаите не са получавали униформи заради липса на пари и проблеми, свързани с процедурите по обществените поръчки. Управляващите признават и пропуск в сегашния закон за МВР, който не предвижда възможност за компенсация, когато униформи не се раздадат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Где са опорните точки за големите заплати, придобивки, как трудно се започвало работа в МВР- хайде сега МВР приема всичко де шавъ и мърдъ, оти умните и можещите си заминаха- там в Европа се предлага по добро заплащане и вече наистина ще си получим каквото сме си отгледали- ниско грамотно, нагло, агресивно. Без пари- толкова. По ТВ тата видяхме как полицаи си купуват дрехи и обувки защото дадените им са овързани с тиксо. На мен ми стана тъжно за това което ни чака.
34
1
 
6
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Цветанов разсипа тотално Милицията и само с нея се занимава.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държава на анархия,мафия,престапления и злоупотреба.Краят е фалит на физически лица и фалит на държавата.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету да отива при баба Меркел за нов заем.
31
0
 
0
 
! Отговори
Много крадат Много преди 6 години
Засега по река ДУнав най жестоко вредните обекти са тн"Пречиствателни станции".Риска е огромен населението в градове с вече изградени такива бяга вкл от Свищов и Белене.Преди тях нямаше проблеми с каналните води действащата система ги пречистваше тотално
30
0
 
8
 
! Отговори
ДГД преди 6 години
До Жалък хленчНе лъжи,на униформените не се дава разликата,ако няма дрехи в склада.Само цивилните си получаваха паричките от фин.служба.
29
0
 
2
 
! Отговори
много крадат преди 6 години
Всичките печалби д а ограбят от морето не могат да платят само нагло престъпните обекти по оперативна програмка "Околна средичка"
28
0
 
9
 
! Отговори
Баце преди 6 години
И това ли открадоха ГЕРБ. Тц-тц . Мръшляци защо ги търпите ?
27
0
 
10
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Що ли така се разбързаха?? ?????
26
4
 
2
 
! Отговори
Жалък хленч преди 6 години
Че то и сега се получава левовата равностойност, ама нали трябва да се хвърля прахоляк.... Най добре беше до 1990 година.Вземаш каквото ти е нужно и останалото от лимита получаваш от финансова служба без проблем. Сетне като казаха няма пари и разрешаваха само до 100 лева, останалото задължително чорапи.А сега когато напускаш системата само с едно заявление от 5-6 реда до началството и ти изплащат всичко за неполучени дрехи и неизползвани отпуски.Като го прибавиш към 20-те заплати става добре.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26Завистта ти разяжда мозъка!!!Така не бива. Притеснявай се за високата ти сметка за ток, за скъпите лекарства, за такива неща ...
24
1
 
0
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
До Анонимен 25Май кукумицина си ти!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Пий си хапчетата по- редовно, че от тази топлина може и зелени човечета да видиш :)
22
9
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Аз познавам пенсионери бащи или тъстове на полицаи, които през зимата се обличат от горе до доли с чисто нови дрехи и обувки на полицой. А нямали дрехи.Ми ето къде са дрехите.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се намерят пари за униформи и за заплати на полицаите.След като свърши летния сезон, ще има хора отново по улиците, а ще трябва и някой да пази депутатите и лешоядите от това правителство.Така че полицаите да бъдат спокойни, до 2 месеца, всички желания ще им бъдат изпълени.А ние обикновените хора като си нямаме, нито управляващи нито полицаи да ни пазят.Какво правим ? Кога ще влезем в този парламент и да ги изкараме всички до стената, Бойковци, Пеевци и този отвратителния от снимката.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
POLIZAITE DA BADAT PARICNO OBEZSHTETENI ZA IZNOSVANETO NA GENITE IM.
19
1
 
16
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Напомням, че разходите за МВР ще са доста по големи. Нали във всяко село вече ще има полицай. Предизборно обещание на ГЕРБ, а те държат на думата си. Малък разход, но все пак да напомня че Бойко вече сигурно си поръчал бронирана Лада. А както знаем, той каквото каже, на две не става. Поне до обяд....
18
0
 
10
 
! Отговори
Арести за цветанов и преди 6 години
Армият а няма годни обувки з а ходене в мокро време,полицията нема униформи а терористите около цветанов харчат хиляди милиони ограбени от народа за тежко терористична нагло престъпна НЕЗАКОННА педофилска техника з а видео терор и облъчване.Не остана здраво дете от тези педофили и терористи на власт.МВР да блокира техниката за видео наблюдение на всякъде.Спазвайте ОСНОВНИЯ ЗАКОН чл.32.Милиони деца са обсебени и увредени от педофили през камерите на цветанов и борисов
17
1
 
18
 
! Отговори
don преди 6 години
ТОЗ ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРАИСКА ДА ПОДКУПИ ПОЛИЦАЙТЕ , ЧЕ КАТО ГО ВКАРАТ ДА МУ БЪДЕ ПОЛ ЛЕК ЖИВОТАКОЙ КОМАНДВА МВР - МИНИСТЪРА ИЛИ ЦВЕТАНОВЦЕЦО НА ВСЯКО ГЪРНЕ МЮРДИЯВЪН ОТ ГЕРБ
16
0
 
11
 
! Отговори
крадат милиарди преди 6 години
МВР да арестуват виновните лица за нагло престъпни схеми з а ограбване на народа вкл през оперативни програми към доказано престъпни министерства и ведомства.Само по нагло престъпни схеми с фалшифицирани контракти по обекти около Гълъбово и ореш са ограбени над 7 000 000 000 $ .Или около 10 годишни бюджета на МВР.НА практика терористи около Цветанов и Борисов са ограбили на 100% МВР до 2029 година включително без лихвите..Само лихвите по тези два обекта са за над 1 000 000 000 живи лева годиш