Радев отвръща на удара: Цветанов да обвинява Швеция в корупция?!

Политиката не била място за скечове с "доброто и лошото ченге"
Обновена: 27 юни 2017 23:08 | 27 юни 2017 18:50, Камелия Цветанова
187
Радев отвръща на удара: Цветанов да обвинява Швеция в корупция?!
Снимка: Reuters, архив

Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа "доброто и лошото ченге", каза в Горна Оряховица президентът Румен Радев, цитиран от БТА.

"Доживяхме Цветан Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция, защото нали знаете, че за корупцията трябват две страни, но да оставим настрани този европейски виц", заяви Радев в отговор на въпрос за "въвличането" на президентската институция в политически диалог с партията ГЕРБ във връзка с превъоръжаването на Военновъздушните сили.

Още по темата

Президентът посочи, че не става дума за диалог, и изрази надежда премиерът Бойко Борисов ясно да каже подкрепя ли декларациите на своя заместник.

"Когато говорим за корупция, очаквам да разбера дали г-н Борисов е прочел папката, завещана му от премиера Герджиков", добави Радев.

По повод на създаването на анкетна комисия в Народното събрание за превъоръжаването на Военновъздушните сили по инициатива на ПГ на ГЕРБ, Радев коментира, че няма как президентът да бъде викан в парламента.
Той заяви, че комисията, ако иска може да провери решенията, подписите и графиците, които правителството "Борисов-2" е разработило, утвърдило и разписало, а предишното 43-то Народно събрание е приело, и за които има много ясен график.

Президентът посочи, че очаква детайлен анализ и доклад за средствата за всички видове въоръжени сили и е получил уверение, че правителството работи усилено по подготовката на документите, които е трябвало да бъдат подготвени до 20 юни, съгласно решенията на КСНС.

Румен Радев смята, че полицаите имат съвсем основателни искания и от дълги години проблемите им са пренебрегвани. От тяхната социална сигурност, оборудване, условия за подготовка зависи сигурността на всеки един от нас, каза той и отбеляза, че очаква ефективни решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абсолютно прав е цветанов да има съмнения за опит за корупция от страна на сааб и швеция като се има предвид историята им с корупционни скандали със същия този самолет ко се прави радев на дръж ми шапката сякаш само в българия има корупция
124
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грипена е по-слаб от руските еквиваленти, затова Радев го препоръчва, защото РАДЕВ ИСКА СЛАБА БЪЛГАРИЯ.
123
18
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 6 години
Каква държава ?!? Това е частна фирма - СААБ. Произвежда този изтребител от 1988 година. Нищо общо няма държавата Швеция. И този така наречен уж хубав изтребител , с трийсет годишна технология, се експлоатира само в три държави извън Швеция - , Чехия, Унгария и ЮАР. Доста пари са дадени над масата за да избере някой да купува стара трийсетгодишно технология.
122
4
 
25
 
! Отговори
Калина преди 6 години
"...Политиката не биля място..."Днес бг, хайде поне веднъж напишете нещо грамотно!Харесвам, че Радев най-накрая събра смелост да се опълчи срещу държавата ГЕРБ.
121
8
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Румен Радев е един от достойните българи лично аз гласувах за него на президенските избори Много е по интелигентен от Росен Плевнлив много е по умен от него бих казала За първи път в нашата история имаме такъв интелигентен президент
120
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
самолет мусака не прави. и 40 милиона да струва не може мусака. самолет не се яде, самолет не храни ? защо самолет ?
119
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от толкова много новини, предавания, изявления и т.н. така и не стана ясно защо са ни тези самолети ? защо трябва 200 мил ей така да отиват в небето ? за 5 самолета на кръст ... на война ли отиваме, че съм пропуснал май ? не им стигнаха служебните коли сега 20 пилота дали имаме или не ще се учат на машини за по 200 мил ? ще нападаме Северна Корея ли ? за нефт ли ще ходим ? някой да обясни някъде по тв по сайт, моля ви
118
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генералпрезидента става от ден на ден все по-заядлив и злобен, а злобата е лош съветник и абсолютно противопоказна за всеки един Президент.
117
5
 
38
 
! Отговори
Червенков преди 6 години
Борисов е българския Ким Чен Ун за герберопитеците. Севернокорейците ряпа да ядат.
116
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рабфаковецът от ДС, беше размазан от Президента . Ясно и точно . Очеизвадно е, че БКП= ГЕРБ започват да исти.ря.сват защото загубиха един от лостовете си на влияние ,а и другите са пропукани ,сиреч се сриват .Машината за демагогия и лъжи БКП=ГЕРБ , започва да скърца и трещи .
115
3
 
31
 
! Отговори
Цветан преди 6 години
Аз много разбирам от самолети и знам че те са прости изобретения и затова на нас ни трябва *** самолет та да се радват простите които се разбират с нашия лидер господин Бойко Борисов
114
24
 
8
 
! Отговори
Лора Панчукова преди 6 години
Грипена е комунистически а не американски самолет и затова Радев го е избрал по заповед на Кремъл
113
27
 
5
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 6 години
само ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ НАД ВСИЧКО ДОЛУ ЦСКА
112
2
 
34
 
! Отговори
БорисоФ преди 6 години
"очаквам да разбера дали г-н Борисов е прочел папката, завещана му от премиера Герджиков"Не остана време да чета, но папката с листовете ги ползвах и ми олекна, щях да се омажа целия. Какво съм ял, не знам...
111
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комисионите са взети от Бойко и Цветанов за Ф-16 и затова е този истеричен вой от тях бе *** зомбиран. Ти имаш ли процент от сделката та така фанатизирано като Матросов ги бланиш, а?
110
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става за рекламно лице, спор няма! А предишния направо беше играч на гръцкия имотен пазар. Дори май скоро осребри един от палатите си!
109
41
 
7
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 6 години
Изборът на военен за най-висшата държавна длъжност в България ще се окаже един злощастен експеримент. Нелепо е когато едни случайни хора си мислят, че света се върти около тях.
108
30
 
2
 
! Отговори
Захариева Екатеринин преди 6 години
Украинските полкове освободиха България от турско присъствие а комунистическата Руска империя ги изпрати първи та да умрат и ние затова сме им благодарни та затова им казваме Слава Украиня героям слава и на македонси език е същото
107
32
 
8
 
! Отговори
факт преди 6 години
Радев го хванаха в крачка и не можа да намаже от тлъстата комисионна. Той и Нинова бяха изпаднали в глупавата самозаблуда, че БСП ще спечели изборите и вече могат да крадат наедро, но нещо не им се получи и сега се чудят как да лъжат, че не подготвяли далавери.
106
25
 
4
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 6 години
Швеция са комунисти и мразят САЩ. Бойко обича САЩ и аз също обичам САЩ и Цветанов обичам. Ю ЕС ЕЙЙЙ