ДПС след боя заради забрадка: Някой да каже "Стоп"

Движението остро осъди този акт на омраза в декларация
84
ДПС след боя заради забрадка: Някой да каже "Стоп"
Мустафа Карадъйъ. Снимка: архив, Булфото

ДПС призова управляващите да вземат мерки срещу ислямофобията и проявите на омраза срещу мюсюлманите. 

Движението излезе с остра декларация след вчерашното нападение в София над дъщерите и съпругата на зам.-главния мюфтия у нас. 

"Изключително дръзко, нагло и безпардонно едни лица нападнаха беззащитни жени в европейска София. Само защото са носели забрадка. Само защото изповядват ислям", обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ. Той нарече боя "изключително тревожен".

Още по темата

"Всички нормални хора са в шок от подобна бруталност и ние, от Движение за права и свободи, остро осъждаме този акт на омраза", каза още Карадъйъ.

Той призова някой да каже "Стоп" на превръщането на представителите на мюсюлманската религия в еквивалент на проблеми и на врагове. 

Карадъйъ припомни побоя на молещи се мюсюлмани пред джамията в София през 2011 година, както и блъскането на жени на границата преди изборите. 

Поставяме остро въпроса има ли държава, която да гарантира правата и свободите на своите граждани. Забележете – в случая, в собствената им родина", каза Карадъйъ. Той даде да се разбере, че не очаква отговор, тъй като отговорните за безредиците с мюсюлманите днес са във властта.

"Включването във властта на крайни националисти, на ксенофоби и лъжепатриоти създава не просто условия за подобни прояви, но трайно насажда усещането за правилност и необходимост. И вместо да бъдат осъдени и изкоренени като тип поведение, те се превръщат в негативни стереотипи и пример за подражание", възмути се още лидерът на ДПС.
 


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Турче преди 1 година
Заради ДържавнатаПропагантнаСлужба,да си турчин е срам и позор!!!!!
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мюмюна, който не може да говори на български се е объркал!
Вашата родина не е България, а турция тук сте едни натрапници които кой знае защо не са били изгонени след освобождението от Турско Робство! Голяма грешка, ОГРОМНА, НЕПРОСТИМА!!!
Пингвините, НАРОЧНО ходят така, за да демонстрират и ДРАЗНЯТ неверниците - които сме ние - нормалните и непромити с *** ценности хора!!! Като искате да ви уважават хората примитивната религия, ще се постараете да измиете срамния образ, който имате!!!
39
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стоп. Аре сега се пръждосвайте към Анадола, тук нямате работа.
38
5
 
20
 
! Отговори
мне преди 1 година
Не одобрявам побоя, обаче в "Европейска София", защо се разхождат със забрадки? Ако искат забрадки, бурки и прочие, да си ходят в Анадола!
37
0
 
2
 
! Отговори
Свобода на словото преди 1 година
Ходете до Ллиддълл със слънчеви очила или с маска на Дарт Вейдър или Анонимните и с пръст няма да ви докоснат.
36
0
 
7
 
! Отговори
ПЕСЪЧИНКА преди 1 година
КОИ СПОРЕД ВАС ПИШЕЩИ ТУК ПОДКЛАЦДА ЕТНИЧЕСКИ КОНФЛИКТ В БЪЛГАРИЯ?КОИ БЪЛГАРИН СЛОГУВА НА ИСЛЯМА?СПОРЕД МЕН САМО ВЪРХУШКАТА НА Д.П.С. И Д.О.СТ. ДВЕ НЕЗАКОННИ ПАРТИИ ПОДКЛАЖДАТ КОНФЛИКТ.АКО НЕ СА ТЕ БЪЛГАРИ И МЮСУЛМАНИ СИ ЖИВЕЯТ МИРНО И ДРУЖНО.
35
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба Гина, майката на Апостола, седи и го чака до портата, изобразена със забрадка.

Намерете тия хибридни *** и ги вкарайте в затвора задълго.
34
9
 
11
 
! Отговори
упс... преди 1 година
Хората в Бг забравиха традициите си!

Аз съм източно православен християнин.

Според нашите традиции жената трябва да покрива главата си със забрадка.
Хайде сега, спомнете си за майките и бабите си до към края на 70-те години, - особенно по селцата и малките градове - 90% от тях носеха забрадки.

Аз също не одобрявам "опакованите" жени от главата до краката, но не бъркайте "забрадката" с "фереджето или бурката" - отличителен белег, че жената е мюсулманка!

Лично аз, нямам нищо против забрадката!
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опаковани са били поради което да им се подиграли и набили. Отново са излизат така, други ще ги набият. Да си знаят.
32
4
 
8
 
! Отговори
Medi doganov преди 1 година
Kogato izmrete vsichki ot dps togava shte ima pravova durjava
31
0
 
20
 
! Отговори
Гюнтер преди 1 година
Не,човеко не говорещ добре български,няма държава.И най голямото доказателство сте вие и производните ви партийки.За да няма държава ,вашия принос е огромен.Всеки ден трябва да благодарите на създателите си от ДС НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ че ви има и че се оядохте и направи онзи ром тарикат дОхан султан.И ти,научи български бе.....
30
0
 
25
 
! Отговори
цветанов преди 1 година
от клиповете се вижда че не са забрадени а зачохлени от всякъде а имаше закон за това - какво демонстрират жените на заместник главен мюфтия
29
3
 
26
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Ми да не носят забрадки и няма да има проблем. Тук не е прието,да се съобразяват с нашите порядки и няма да има проблем. Ако не им изнася да си ходят от тук.
28
1
 
25
 
! Отговори
Казвам преди 1 година
Стоп на етническите партии!
27
4
 
26
 
! Отговори
Пак Аз преди 1 година
България, няма нужда от малцинствата, малцинствата имат нужда от България. Като не им отърва да си ходят...
26
3
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Като започнат да разделят Исляма от Турският език, пак ще говорим.
25
7
 
34
 
! Отговори
Ангел преди 1 година
Я ми кажете ако отидете в Саудитска Арабия и ако се държите и обличате както тук какво ще ви се случи според вас !!!!!Там може да се живее по техните правила в Европа неможе по нашите .Смърт за Исляма!!!!
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите казваме СТОП на дУпИсЕ и ГАдост.Събирайте си шайките и към Анадола.Местан,Доган,Дал,ХаРсъзов и всички турски лакей ВЪН.
23
5
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 1 година
На ДПС мога да кажа че всеки Ислямист в Европа трябва да се съобразява с Европейските ценности и начин на живот.Тук се живее по нашите правила.Ако искат да живеят по техните да си ходят в Анадола!!!
22
0
 
13
 
! Отговори
Самун преди 1 година
Айде ДПСто пак изска да ивлича ползи от тази позорна случка. Навсякъде по света стават такива неща. Тия, които са пребили жените са жалки подобия на човеци. Но Карадайъ да не ми се прави на много загрижен политик. Прозира долнящината и лицемерността му.