ДПС след боя заради забрадка: Някой да каже "Стоп"

Движението остро осъди този акт на омраза в декларация
28 юни 2017 12:07,
84
ДПС след боя заради забрадка: Някой да каже "Стоп"
Мустафа Карадъйъ. Снимка: архив, Булфото

ДПС призова управляващите да вземат мерки срещу ислямофобията и проявите на омраза срещу мюсюлманите. 

Движението излезе с остра декларация след вчерашното нападение в София над дъщерите и съпругата на зам.-главния мюфтия у нас. 

"Изключително дръзко, нагло и безпардонно едни лица нападнаха беззащитни жени в европейска София. Само защото са носели забрадка. Само защото изповядват ислям", обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ. Той нарече боя "изключително тревожен".

Още по темата

"Всички нормални хора са в шок от подобна бруталност и ние, от Движение за права и свободи, остро осъждаме този акт на омраза", каза още Карадъйъ.

Той призова някой да каже "Стоп" на превръщането на представителите на мюсюлманската религия в еквивалент на проблеми и на врагове. 

Карадъйъ припомни побоя на молещи се мюсюлмани пред джамията в София през 2011 година, както и блъскането на жени на границата преди изборите. 

Поставяме остро въпроса има ли държава, която да гарантира правата и свободите на своите граждани. Забележете – в случая, в собствената им родина", каза Карадъйъ. Той даде да се разбере, че не очаква отговор, тъй като отговорните за безредиците с мюсюлманите днес са във властта.

"Включването във властта на крайни националисти, на ксенофоби и лъжепатриоти създава не просто условия за подобни прояви, но трайно насажда усещането за правилност и необходимост. И вместо да бъдат осъдени и изкоренени като тип поведение, те се превръщат в негативни стереотипи и пример за подражание", възмути се още лидерът на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари