ДПС-то пита: Какви са приоритетите за еврошефството ни?

Те се присъединиха към позицията на БСП за скандала около НДК
6
ДПС-то пита: Какви са приоритетите за еврошефството ни?
Снимка: архив, Булфото

Скандалът около НДК раздели и депутатите. БСП се закани, че ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров, а и ще поиска формирането на анкетна комисия, която да разследва има ли корупционни практики около ремонта на двореца и да отговори на въпроса дали европредседателството ни е пред провал.

Още по темата
Социалистите могат да разчитат на подкрепата и на ДПС, защото депутатите от движението също подозират, че има доста нередни неща около НДК.

Според Йордан Цонев е нужно да има анкетна комисия, защото случаят стана широко известен.

"Една част от министрите твърдят, че има натиск за обществени поръчки, както и самият директор Мирослав Боршош, друга част от министрите твърдят, че Боршош е нарушавал правилници, така че случаят е по-скоро за прокуратурата, но доколкото касае подготовката за председателството ни на ЕС, парламентът трябва да се заеме", коментира той.

Цонев призна, че всичко свързано с председателството на България на ЕС е притеснително, защото парламентът не е информиран за приоритетите, които пък вече са подписани от Триото - България, Естония и Австрия.

"Говорихме, че приоритетите ще се изработят с консенсус, както е редно, но до този момент не е имало никакъв дебат в парламента по тази тема", обясни депутатът от ДПС.

Според Искрен Веселинов от Обединени патриоти обаче да се правят извънредни комисии не е добра практика в парламента, така че въпросът около НДК можело да се разгледа от постоянно действаща.

Той смята също, че случаят е само в компетентностите на изпълнителната власт.

На притесненията на ДПС, че не са ясни приоритетите, Веселинов отговори, че те са част от управленската програма на кабинета, която съвсем скоро ще бъде представена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Първия приоритет е да покрием Карадайъ с бял чаршаф.... като шейх-мюсулманин!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС-то пита: Какви са приоритетите за еврошефството ни?отъняха ви гушките и искате да лапате ли?
3
1
 
4
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Какви са приоритетите за еврошефството ни?------------Да се усвоят/приберат парите от правилните хора, бре! Еврошефството ще е поредната излагация - лапане без мярка, освинване, естествено! :))
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС се тревожи, че парите има опасност да не бъдат усвоени, така ли?
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са приоритетите??Няма такива вече цели...........28 години!!!!И въпросът е зададен не на място-български парламент!!Трябва да се зададе в Брюксел или Вашингтон!!Приоритетите ни са техен приоритет!!