Полските и нашите ВМС обсъждат мигрантския натиск

Във Варна посрещнаха контраадмирал Мирослав Мордел
6
Полските и нашите ВМС обсъждат мигрантския натиск
Снимка: ИА "Черно море"

Обмен на опит в операциите на НАТО, ангажиментите за сигурността на ЕС, защитата и охраната на общите европейски граници обсъждат нашите и полските ВМС във Варна. С официална церемония пред Щаба на Военноморските сили бе посрещат контраадмирал Мирослав Мордел, инспектор на Военноморските сили  на Република Полша, съобщи ИА "Черно море".

Полските ВМС разполагат с 5 подводници, 4 от които, по думите на контраадмирал Мордел, са остарели и предстои тяхното извеждане от употреба през следващите 4 години.

Полша има програма за модернизация на флота и подводниците, в която е включено закупуването на нови 3. Текат разговори с шведски, френски и немски корабостроителници и тепърва ще се вземе решение от къде ще бъдат закупени те.

Полски кораби се разполагат на територията на Черно море като част от операции на НАТО. Затова гостът определи посещението като важно.

Справянето с емигрантския натиск по море е една от важните теми, които ще бъдат обсъждани по време на визитата на контраадмирал Мордел - каза контраадмирал Митко Петев, командващ Българските военноморски сили.

"Неговото посещение е в рамките на плана, който е разработен миналата година за двустранно военно сътрудничество между България и Полша. Това гостуване е подготвяно дълго време заради многобройните общи цели. Очевидно Полша е важен член на НАТО и допринася съществено за създаването на европейско-атлантическата сигурност. За нас е важен опитът, който имат полските ВМС. Интерес за нас представлява опитът им в областта на военно техническата експертиза. Полша успя да модернизира значителна част от своите ВМС. Имат голям опит в модернизирането на подводния флот. За нас е приоритет и възстановяването на подводното ни плаване. Инспектор Мордел ще посети пункта за базиране във Варна. Ще бъде запознат с нашите фрегати, които участват в операциите на НАТО, ще посетим ВМУ "Никола Й. Вапцаров", допълни Петев.

Двамата висши военни си размениха плакет и почетен знак като свидетелство на уважение и принос на всеки от тях за двустранните отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде се врат нахалните поляци. Нямат ли си Балтийско море, да потъват там. А не тук след среща с някой Калибър! Че морето да разнася вонята им
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб са криминална партия която не работи за България и точно за това даси подават оставката.
4
0
 
4
 
! Отговори
фсфсфгшегегвасдвчррг преди 6 години
С обсъждания нищо няма да се промени, докато обсъждат, тълпи от диви хора от Азия и Африка пристигат в Европа. Действия трябват, за да се спре инвазията.
3
0
 
1
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Абе, тя нашата армия е доведена до състояние да изпълнява само "представителни функции".
2
0
 
4
 
! Отговори
Да ни пази бог! преди 6 години
Армията на Полша: 120 000 войника, 1009 танка,467 самолета, 5 подводници. Армията на България:под 20 000 войника,80 танка,самолети...3, подводници няма.Как командир на Дивизия ще бъде равнопоставен на Командващ Армия ? Ние сме доброволно формирование, а не военна сила за война!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво има да обсъждат?Още когато Меркелица се опита да разпределя емигрантския поток между всички държави, членки на ЕС, поляците заеха позиция,достойна за една уважаваща себе си нация.Те заявиха една съвсем малка бройка, която биха приели и то само ако отговаря на четири условия - да са християни, да са семейни, родителите да имат минимум средно образование и да нямат повече от три деца!Притискат ги да отстъпят от тези условия, но те са безкомпромисни.Браво на поляците!Да се поучим от тях!