Скандал ГЕРБ-президент: Работни срещи или семейно парти?

Управляващите обвиниха Радев, че не ги е допуснал до срещата в Свищов
28 юни 2017 11:15,
77
Скандал ГЕРБ-президент: Работни срещи или семейно парти?
Снимка: архив, Булфото

Нов скандал между ГЕРБ и президента Румен Радев набира сила от вчера. Управляващите обвиниха държавния глава, че не е допуснал техни представители на тържествена среща в общината в Свищов, посветена на 140-годишнината от освобождаването на града от турско робство. 

Сред отлъчените депутати бил и шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Днес той излезе с остра декларация, в която обвини президента, че нарушава Конституцията и че се опитва да превърне работните срещи в държавата в семейно парти.

"Задаваме си въпросa дали президентът на страната не каза, че ще е президент на всички българи и ще се противопоставя на опитите за поляризация", каза Цветанов. 

Той напомни обвиненията на БСП към Росен Плевнелиев, че като президент разделял нацията, но днес подкрепеният от социалистите държавен глава демонстрирал разединение по тема, в която трябва се показва единство. 

Цветaнов призова депутатите да подкрепят възмущението на ГЕРБ от поведението на президента. Той изрази надежда и че Румен Радев ще намери повод и начин да се извини за постъпката си.

Зам.-шефът на ГЕРБ припомни, че никой от досегашните президенти не си е позволявал да не допуска депутати на подобни работни срещи. Той съобщи, че на разговорите на Радев в Свищов не били допуснати и депутатите от БСП заедо с Корнелия Нинова. 

Соцлидерката обаче му контрира и обяви, че червената партия остава зад Радев. 

"Уважаваме действията на президента Радев и го подкрепяме от първия ден до днес. Вие манипулирате", каза Нинова и показа таблет със снимка от трибуната.

"Ето как всички застанахме - от едата страна на държавния глава съм аз, от другага - вие. Това го видя не само цял Свищов, а цяла България", допълни още Корнелия Нинова.

Тя обвини ГЕРБ, че са обявили война на Радев с обвинение без аргументи за корупция.

"Поставяте въпроса за единение, да застанем общо зад приоритети и принципи като парламентарна република. Но докато говорите това, обявихте война на президентската институция, като без факти го обвинихте в корупция. Обявихте се срещу нас, като ни нарекохте убийци, срещу вас се изправиха майки на децата с увреждания, протест готвят и полицаите", каза още соцдепутатката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
33
 
! Отговори
don преди 6 години
ЦВЕТАНОВ - ЦВЪКИ ПЛАЧИ ЗА КОРИЛО.ТОЗИ ФИЗКУЛТУРНИК НЕ Е В РЕД С ГЛАВНИЯ МОЗЪК.МОЖЕБИ ЗАЩОТО ЦЯЛАТА МУ РОДА ТОЛКОВА ГОДИНИ КАРАХА НА ФОТО СИНТЕЗА ЗА ДА МОГАТ ДА КУПЯТ АПАРТАМЕНТИ И ТОВА ХРОНИЧНО НЕДОХРАНВАНЕ ЗЛЕ МУ СЕ ОТРАЗЯВА.ЯВНО В САЩ СА МУ ГО НАЧУКАЛИ ЗДАРАВО . ЕВРЕЙТЕ ОТ 10 ГОДИНИ СЕ МЪЧАТ ДА СИ ПРОДАДАТ ЕДНИ СТАРИ САМОЛЕТИ СТОЯЩИ НА СЪХРАНЕНИЕ В ПУСТИНЯТАСЕГА ЦВЕТАНОВ Е ЗАПОЧНАЛА КАМПАНИЯ СРЕЩУ РАДЕВ НО СИ Е НАПРАВИЛ ГРЕШНА СМЕТКА. НАРОДА Е ЗАД ПРЕЗИДЕНТА КОЙТО Е МНОГО ПО УМЕН ОТ ЦВЪКИ
38
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо,Цецооооо,не само си много смешен,но и много жалък.Браниш вожда си с шпага в ръка от сриващия му се рейтинг,но му правиш лоша услуга.Това,че успяхте да се докопате отново на власт раздавайки милиони на вашите общини и плашейки администрацията,че ако дойдат другите ще стане лошо и купувайки ромски гласове може да ви задържи известно време,но мизерията в която държите хората и огромните харчове проекти,които не са спешен приоритет/напр.санирането/настрои хората срещу вас и не ви чака нищо добр
37
3
 
34
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Капацитета на Тиквата и Физкултурника е колкото на половин гол ***.В стремежа си да се докажат пред господарите си от Велика Кравария ,двамата милиционери се чудят каква по-голяма глупост да сътворят.Явно паметника на краварските летци ,бомбардирали София ,Враца, Кюстендил и Горна Оряховица не е достатъчен.От ГЕРБ лъха на простотия и алчност.
36
5
 
46
 
! Отговори
илюминат-ренегат преди 6 години
Голям майтап са тия гербажии. Хем прости,че и нагли!!!Не разбрахте ли,че и Президента се срамува от вас-не само народът?!?
35
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата злоба на герберугите и персонално на тиквата и пъпеша е,че ген.Румен Радев има по-висок рейтинг от двамата заедно,мноооого по-висок.Затова са впрегнали всички сили да му го сринат.Нищо,че в държавата нищо не е наред и зреят конфликти и протести в много области.Нищо,че продължаваме да мизеруваме,а те да богатеят.Нищо,че в Румъния заплатите са с 50% по-високи от нашите,а не искахме да ни сравняват с нея.Въпросът е ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ?
34
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли кой да озапти физкултурника изживяващ се като първа инстанция????????Направиха се на кротки агънца около изборите,а сега отново запяха арията на клеветата.Има ли още хора,които им вярват и които ги подкрепят?Наистина ли сме толкова лош материал,та не можем да отсеем житото от плявата?!
33
8
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Вие скъпи гербаджии за *** ли ни смятате.Оплюхте и унищожихте Станишев -каква масирана кампания беше.После омаскарихте и изкарахте най големия некадърник в държавата Орешарски -пак масирана кампания.Сега е на ред Радев,имате опит в тези работи само гледайте този път да не се препънете.Корнелия и Радев май ще ви препнат.Нагли и безкрупулни сте,ама сте малко тъпички.Три пъти един и същи номер,че то и бавноразвиващ да си ще проумееш някои работи.
32
7
 
57
 
! Отговори
накратко преди 6 години
На ЦЦ особеното му е, че е много напорист, ама си е малко ***. Настъпи мотиката, грешно преценява ситуацията, грешно преценява Радев, ако се окаже, че е взел авансово за португалските бракми сега има истински проблем.
31
5
 
51
 
! Отговори
шофьор на Григор преди 6 години
Ако бащата на Цецо Цветанов не беше шофьор на Григор Шопов в ДС, Цецо никога нямаше да стане старшина агент в 7-мо Главно Управление на ДС, а след това и министър на вътрешните работи! ДС поощряваше децата на служителите си, макар че в конкретния случай има дефицит от интелигентност. Но да си старшинка от ДС за Цецо това е голямо постижение! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!
30
9
 
57
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Браво Радев,не се занимавай с Цецо физкултурника.На Цецо това му е най-големия проблем - на коя снимка ще цъфне с лъскавата си кофа.
29
3
 
44
 
! Отговори
ahahha преди 6 години
Значи ден преди това ЦЦ казва че радев е курумпиран и лобирал за шведските изтребители, а на другия ден се чуди защо не го допуснали. Цървулчо Радев е човек с чест, не лицемер като булшинството политици, дето се плюете само пред камерите, а като огаснат светлините на прожекторите да си делката печалбите от кражбата на народа. Радвай се че не те е и ушамарил. ***.
28
5
 
42
 
! Отговори
в пандиза преди 6 години
Цецо да влиза в пандиза и от там да не излиза!
27
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей вие двамцата що ни занимавате с глупотевини !!
26
4
 
60
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Вифаджия-крадец срещу човек завършил Военно въздушна академия ,със специализации в страната на демокрацията САЩ ! Това е Цецо Крадецо срещу Президента Радев !
25
2
 
43
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Политикани провокатори лицемери и интриганти, интересчии на общонародни и държавно значими мероприятия не се допускат. Цецо може и от парламента да те изгоним заради наглото ти злобно поведение
24
3
 
45
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Цецо напът си да обединиш народа като Росен 1 Велики Обединител. Той обедини народа в омразата си срещу него, ако искаш навсякъде на те псуват и хулят и нетърпим да станеш за всички продължавай.
23
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ще кани Радев Цецо Цървула? Той само с физиономията си ще прогони гостите. А отвори ли си устата, всичко ще избяга. Прав е Радев, Цървуланковци не му трябват за са развалят празника.
22
3
 
53
 
! Отговори
Злобен Физкултурнико преди 6 години
Цветанов,скрий се! Заради теб и такива....като теб намразих Държавата!! Срам ме е,че живея в една държава с ТЕБ!!
21
0
 
26
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Не развеТка, а развеДка, неграмотнико. Като ти плащат да пишеш поръчково, поне грамотен да са намерили. *** си, доста изгнил.
20
3
 
24
 
! Отговори
мен преди 6 години
Смешници... всичките...Толкова проблеми има, те с това намериха да се занимават.