Скандалът около НДК – при Цацаров! Гарантирано от БСП

Провал ли ще бъде европредседателството ни, се питат социалистите
28 юни 2017 12:15,
34
Скандалът около НДК – при Цацаров! Гарантирано от БСП
Снимка: архив, Булфото

БСП ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров заради скандала около НДК. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Още по темата

Тя съобщи и че червената партия внася искане в Народното събрание за формиране на анкетна комисия, която да разследва има ли корупционни практики около ремонта на НДК и да отговори на въпроса дали европредседателството ни е пред провал. 

Скандалът около Националния дворец на културата избухна преди дни, когато директорът му Мирослав Боршош бе уволнен от вицепремиера Лиляна Павлова с обвинения за финансови злоупотреби.

Боршош отвърна, че няма да остане на поста си с цената на това да подписва спорни обществени поръчки. 

Ден по-късно пък премиерът Бойко Борисов го върна отново начело на НДК и взе управлението му от ресора на Павлова. 

"Вицепремиер уволнява шеф на НДК, премиер го връща. Има ли две лобита в НДК, които се борят кой да вземе обществените поръчки за 50 милиона?", попита Нинова от парламентарната трибуна.

Соцлидерката попита и кой кара Боршош да подписва обществени поръчки на ръба на закона, както казва той. И също какви са финансовите злоупотреби в Двореца, както казва Павлова. 

"Каква е тази държава, която се свежда до открадване на едни пари от един ремонт и едни плочки?", попита соцлидерката.  

Тя допълни, че тъй като има съмнения за корупционни действия, БСП внася искане за анкетна комисия в парламента, която да се занимае със случая.

Нинова отчете и че БСП са били прави като не са се съгласили Деница Златева да остане министър по европредседателството, защото ГЕРБ са щели да я превърнат в параван за своите действия.

"Времето показа, че сме били прави", каза соцлидерката. 

Нинова обясни, че БСП сезират главния прокурор за сигнала, защото, освен съмненията за корупция, има и опасност ГЕРБ да провалят европредседателството и да изложат България пред Европа.

"Но най-вече има опасност да не решите по време на това председателство поне един проблем на хората, опасността да пропуснете този шанс. Това сте вие, "Борисов 3", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скандалът около НДК е типичен пример на висша корупция. Не трябва да си много умен за да го разбереш. Това го напомням на привържениците на ГЕРБ, защото или са зависими по някакъв начин или действително електторатът им е зомбиран от ББ с просташките му приказки. Безспорно и годините го доказаха , че ГЕРБ е една популиска партия създадена само и с цел грабеж на българския народ. Те и така почнаха управлението си с 5 апартамента на ЦЦ. С такава партия ще председателстваме ЕК. Смях!!!
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам, но, ако Биби не го беше върнал щеше да станат ясни нещата. Не,че сега при добро желание няма да излезе на яве, но се съмнявам дали има желание.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То от гледане на телевизия вечер, най-много да изперкаш. А ако си и от Северозапада, пък съвсем. Оттам всеки с поне две мозъчни клетки в главата, отдавна се е махнал. Другите само мрънкат по форуми и чакат Химкото, а в същото време си избират същите тези ГЕРБ.
9
22
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Явно нашенските социалисти, се опитват да провалят всичко, което съдържа в себе си представката ЕВРО, в т.ч. и Евро-председателството. Така наречените ни европейски-социалисти, са толкова европейски, колкото и товарищите им от Единая раССия, с които продължават да подържат топли приятелски връзки, следвайки предписанията на ген.Решетников. А иначе скандалите, дезинформацията и фалшивите новини са им вменени по рождение още от времената на пословичната българо-съвеЦка дружба и Тошовия СОЦ
8
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми, айде бе, Корни, свърши нещо, че засега само лаеш! То като иде при Цаца голям праз, да чакаш от умрял писмо.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Над 20 ГОД. СЪМ ЧАСТНИК И НИКОГА НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА.ВЕЧЕ 5 ГОДИНА СЪМ НА ЗАГУБА НАД 35 хил.лв.СРЕДНО всяка година.АКО НЕПОЛУЧА В НДК ПОРЪЧКА ОТКАЗВАМ ВСЯКАКВИ ПЛАЩАНИЯ КЪМ ИНСТИТУЦИИТЕ.2 АКО МЕСТНАТА ВЛАСТ ОБЩИНА/КМЕТСТВО/ НЕ СЛОЖИ ПОРЪЧКИТЕ НА ВХОДА И НЕ ГИ ОТКРИЕ СЪЩО НЯМА ДА ИМ ПЛАЩАМ НИЩО. ДОКАТО НЕ СИ ВЛЕЗАТ В РОЛЯТА ДА ОТГОВАРЯТ ЗА МЕСТНОТО СИ ОБЩЕСТВО.3 ЧИНОВНИЦИТЕ ДА ПОКАЗВАТ ПОРЪЧКИТЕ.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много пари се въртят около това НДК. Затова е кавгата, иначе кой те ........култура паметници, европейски комисарски срещи. Малко ли са читалищата. В милионите са очите, ушите, апетита, лигите на уважаемите управляващи.
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е ред на онази кака да ни обясни за бананите и тоалетна хартия!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2 -Но това не означава, че ГЕРБ са по-добри. Напротив.
3
1
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен2Защо, сегапри Герб това няма ли го? Или скоро не си гледал телевизия поне?И ни припомни, когато хората почнахада се самозапалват, кой бе на власт, и вместо да признае грешките си и да стъпи на врата на ЕРП-тата , страхливо подаде оставка? Днес не вилнеят ли мутри и роми? Нямаме корупция, контрабанда, престъпност???Достатъчно е само да гледаш новини вечер по някоя тв и после пак пиши, но първо помисли, ако имаш с какво.
2
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП на власт значи глад, страх, мизерия, престъпност, анархия, фалит, банкрут, хиперинфлация, самоубийства, затриване на личността, силови саморазправи, смутни времена, безпътица, катастрофи, стихии, бедствия, пожари! Никога повече комунистите на власт!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големият проблем на българина е неговата продажност.А най-големият е, че интелигенцията му също е продажна. Точно тези, които уж трябва да отварят очите на по-неуките, се продават доста лесно. Вярно, не евтино, но лесно. И при Тошо беше така, и сега пак. Нищо общо с хора като Йосиф Хербст, Гео Милев, Райко Алексиев, Румянцев - загубили живота си заради идеите си, пък били те и понякога спорни.