ДПС и ОП на нож: Кой е виновен за конфликта в Асеновград?

Размениха си обвинения за насаждане на разделение между етносите
88
ДПС и ОП на нож: Кой е виновен за конфликта в Асеновград?
Снимка: БТА

Конфликтът в Асеновград между роми и българи се пренесе и в парламента. Противопоставянето на жълтите павета стана между ДПС и Обединените патриоти, които взаимно се обвиниха, че са в основата на разделението между етносите.

Още по темата
За ДПС агресията на националистите се отразява и на обществото, а пък според патриотите депутатите на Доган са причина ромите да мислят, че имат само права, но не и задължения.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ смята, че последвалото напрежение след инцидента, при който роми биха с камъни и лопати деца спортисти в Асеновград, е знак за състоянието на обществото и заради това било крайно време политиците да погледнат истината в очите и да осигурят "форма на мирно съществуване на нашите деца".

За него най-важното било да се анализират предпоставките, които водят до такъв тип агресия в обществото и модел на поведение, а те били, че се толерират хора на високи нива, които публично демонстрират своята омраза.

Според Карадайъ националистите насаждат омраза, която е на път да създаде проблем на демокрацията в страната ни.

"Пожар не се гаси с бензин, искаме дебат в парламента и в европейския също, не трябва да пропиляваме шанса си и да пренебрегваме една уникална форма, получила признание, а именно българският етнически модел", коментира той.

Лидерът на ДПС упрекна лично вицепремиера Валери Симеонов, че си е позволил да определя инцидента в Асеновград като етническо противопоставяне и така отново да разделя обществото.

"Да не забравяме, че наказателната отговорност е лична и да се внушава виновност на цели етнически групи заради един провинил се е крайно опасно", предупреди той.

Милен Михов от Обединени патриоти обаче пък отвърна на удара на Карадайъ със същите упреци.

"Ромите в махалата показаха, че нямат страх от закона и за тях важат единствено племенните правила на техния род, а това е заради водената от години политика, че те имат правата на всички останали, но и не задълженията, виновникът за това е псевдолибералната политическа формация ДПС, същите, в чиито джобове потекоха милиони левове от грандови схеми и усвоиха милиони левове по ромски програми", скочи той.

Според него политиците от ДПС са псевдозащитници на човешките права, които "плюят" България в Европа и използват на изборите хората в гетата. Така че те били в основата на това законът на гетото да се постава над закона на държавата.

"Ще положим всички усилия, за да има ред в цялата страна, държавата трябва да предприеме мерки за събарянето на незаконните ромски постройки, да демонстрира твърда решителност, че всички български граждани имат еднакви права, но и задължения", отсече патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Aito преди 6 години
Bg parlament e palen s jestoki arogantni antihumanni teroristi. Tezi bg partiini teroristi i mafioti darjat bg narod s nai-niskite zaplati v sveta s falshivi bg zakoni.
32
3
 
7
 
! Отговори
Манафайъ преди 6 години
На Карадайъ пожелавам да му се случи същото с най-близките му, пък той да "анализира предпоставките, които водят до такъв тип агресия в обществото и модел на поведение"
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че са "роми" е преекспонирано. Това, което се премълчава, е че са мюсюлмани. Там е ключа от бараката! Затова и ДПС- то се намесва, затова и инцидента с притеснилата се от "неверници" бурка от Свобода. Събудете се!...Повечето асеновградски роми са християни. Българеещи се.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще положим всички усилия, за да има ред в цялата страна, държавата трябва да предприеме мерки за събарянето на незаконните ромски постройки,...Само незаконните ромски ли ще събаряме?
29
3
 
7
 
! Отговори
неманафов преди 6 години
дпс още веднъж показа че е враг на всичко българско и на България, не правят реалнапреценка на това което стана в Асеновград, гаврят се с всичко българско.ДПС не желаеда има добро развитие в българско, показаха че са ненужни на България.
28
3
 
7
 
! Отговори
Манафайъ преди 6 години
На Карадайъ пожелавам да му се случи същото с най-близките му, пък той да "анализира предпоставките, които водят до такъв тип агресия в обществото и модел на поведение"
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ограбва народа КТБ ,АЕЦ Белене, Магистрали , Електроцентралки Слънчеви,Водни иСаниране с огмеопасни материали .
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде е Тиквата да се изходи по -въпроса ! Укри се като мишок и не смее да се обади. сниши се ниско докато отмине бурята щото всички вече са му насъбрали! Тоягата първо за политиците. Докато не се смени системата така ще бъде! Ако народа реши ще помете и полиция и роми и ще ги бие стехните пръчки по главите да не се стига до там щото сегашните крадци първи ще избягат!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук е пълно с ***, целящи да размият проблема в очите на хората:"Ромите ли са ни проблема?""ДПС и Партиотите са едни и същи""По-важни са други проблеми"и прочее рефрен в този дух. Да, ромите са ни проблема, етническите партии, безнаказаността на едните и другите, всичко, което разяжда морала в държавата ни. Ако някои отделни българи ги правят от личен интерес, то тези две групи го правят целенасочено. Само *** би се усъмнил в това.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
държавата е виновна!
23
2
 
8
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Мдааа...."Хляб и зрелища" народеее...Мизерия, глад, насилие, безнадеждност...Нравствен, морален, духовен, културен упадък...Грабеж, престъпност, мафиотско-олигархичи структори, корупция...Ромите ли са проблема на Бг????Съмнявам се!При желание от страна на Власта - правоохранителните органи и съдебната ни с-*** биха се справли с тях за много кратко време. Не се съмнявайте!Или може би тези които ни докараха дотук???
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дежурните *** на Кутев пак ръсят омраза и минуси тук в коментарите. До кога другари? Опорните точки от др.Решетников са погрешни! Да се използва всяка жълта новина за война с правителството е равносилно на харакири! Ако продължавате така на следващите избори ще бъдете на трето или четвърто място по брой на гласувалите за вас!Сменете тактиката! С подобна агресивна конфронтация нищо добро не ви очаква!
21
4
 
11
 
! Отговори
Последствия преди 6 години
От безгръбначно неадекватно поведение на властите -преди близо година, ако сте чели, в малък шведски град имаше постоянни нападения, побой и насилие над шведски момичета от страна на имигранти, за които властите бездействаха. Един ден в училището с имигранти влезе човек дегизиран с костюм и меч по време на празник, обезглави поредица от ученици, а останалите посече и закла
20
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И дпс и патриотите са един дол пьпеши! ПоговоркаВземи единия удри вьрху другия!
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И едните и другите са виновни. ДПС са под ли и манипулативни , а патриотарите агресивни и зле възпитани. Некадърността на политическата класа и народът податлив на внушения като цяло.
18
20
 
12
 
! Отговори
ааа преди 6 години
А защо нищо не се говори вече за нападението от онзи ден пред един магазин . може би защото нападнатите бяха мюсюлманки а нападателите не са от малцинствата.
17
4
 
38
 
! Отговори
Ясно преди 6 години
Това, че са "роми" е преекспонирано. Това, което се премълчава, е че са мюсюлмани. Там е ключа от бараката! Затова и ДПС- то се намесва, затова и инцидента с притеснилата се от "неверници" бурка от Свобода. Събудете се!
16
4
 
21
 
! Отговори
SOS преди 6 години
Пуснете търсене в Гугъл "Плaнa Кaлегри" и прочетете всички мaтериaли зa ционисткия плaн Кaлегри зa унищожaвaне нa християнството и бялaтa рaсa,ще остaнете потресен,aко сте бял човек!Кaлегри подобно нa Нобел,Кaлегри е учредил нaгрaди,носители досегa сa:Юнкер 2006 г.Меркел 2008 г.Туск 2010Рaмпуй 2014Мaртин Шулц 2015
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не украсявайте протеста политически!!!Не ми се гледа "Кой е по-,по-,най-"!!Най-вече,защото същият е свързан с отговорности и задължение към обществото,гарантирани и подпечатани със закони на една прослойка от него,която незнайно защо не ги изпълнява и не се вписва в общия ни живот като народ!!
14
2
 
21
 
! Отговори
един от етноса преди 6 години
я да кажетози индивит карадая какво направи дпс като бяха 14 години на власт.доган даваше пари на фирмите а връщаха комисион на него.намерете и гледайте доган при слави трифонов/казва всички фирми са минали през мен/.с комисиона и обръча от фирми се ходеше на избори.сега герб го прави това нещо И вече 28 годинки.кажете на народа защо в ц.квартали има ток и вода а не се плаща ЗАЩО бе другари от парламента.