ДПС и ОП на нож: Кой е виновен за конфликта в Асеновград?

Размениха си обвинения за насаждане на разделение между етносите
88
ДПС и ОП на нож: Кой е виновен за конфликта в Асеновград?
Снимка: БТА

Конфликтът в Асеновград между роми и българи се пренесе и в парламента. Противопоставянето на жълтите павета стана между ДПС и Обединените патриоти, които взаимно се обвиниха, че са в основата на разделението между етносите.

Още по темата
За ДПС агресията на националистите се отразява и на обществото, а пък според патриотите депутатите на Доган са причина ромите да мислят, че имат само права, но не и задължения.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ смята, че последвалото напрежение след инцидента, при който роми биха с камъни и лопати деца спортисти в Асеновград, е знак за състоянието на обществото и заради това било крайно време политиците да погледнат истината в очите и да осигурят "форма на мирно съществуване на нашите деца".

За него най-важното било да се анализират предпоставките, които водят до такъв тип агресия в обществото и модел на поведение, а те били, че се толерират хора на високи нива, които публично демонстрират своята омраза.

Според Карадайъ националистите насаждат омраза, която е на път да създаде проблем на демокрацията в страната ни.

"Пожар не се гаси с бензин, искаме дебат в парламента и в европейския също, не трябва да пропиляваме шанса си и да пренебрегваме една уникална форма, получила признание, а именно българският етнически модел", коментира той.

Лидерът на ДПС упрекна лично вицепремиера Валери Симеонов, че си е позволил да определя инцидента в Асеновград като етническо противопоставяне и така отново да разделя обществото.

"Да не забравяме, че наказателната отговорност е лична и да се внушава виновност на цели етнически групи заради един провинил се е крайно опасно", предупреди той.

Милен Михов от Обединени патриоти обаче пък отвърна на удара на Карадайъ със същите упреци.

"Ромите в махалата показаха, че нямат страх от закона и за тях важат единствено племенните правила на техния род, а това е заради водената от години политика, че те имат правата на всички останали, но и не задълженията, виновникът за това е псевдолибералната политическа формация ДПС, същите, в чиито джобове потекоха милиони левове от грандови схеми и усвоиха милиони левове по ромски програми", скочи той.

Според него политиците от ДПС са псевдозащитници на човешките права, които "плюят" България в Европа и използват на изборите хората в гетата. Така че те били в основата на това законът на гетото да се постава над закона на държавата.

"Ще положим всички усилия, за да има ред в цялата страна, държавата трябва да предприеме мерки за събарянето на незаконните ромски постройки, да демонстрира твърда решителност, че всички български граждани имат еднакви права, но и задължения", отсече патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според Карадайъ националистите насаждат омраза" Ами вероятно трябва да повтарят на хората, че е е нормално да ги бият и да ги учат да обичат ***, които убиват възрастни хора, крадат, пребиват деца и безчинстват необезспокоявани! Ето затова на повечето децата ни са в чужбина, защото това не е държава, а ***!!!!!
12
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЕС с камъни и лопати ходят само терористи роми нероми всички да бъдат арестувани за тероризъм и връзки с ИД и ДПС за връзки с Гюлен всички илямисти са терористи.
11
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия проблеми отдавна назряват и това няма да е последното стълкновение. Няма как да е иначе - между прилично образован етнос и тотално неграмотен такъв.
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предпоставките са ясни: "толерантноста" и "правата на човека", с две думи правата на малцинството за сметка на мнозинството!
9
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора манипулират ви грозно и нагло и ви лъжат най безцеремонни!Това в Асеновград е серия поредна със един и същи край, спомнете си Катуница, Раднево, Пловдив,Сърмен и т.н. Сценария е един струпване на жандармерия и полиция за да пази ромите и бой по българите докато се откажат, като всичко това се плаща с парите на бедния българин. Задължителен цирк в парламента за да имитират дейност и никакъв резултат! Хора не ви ли омръзна да ви правят на маймуни! ! Протестите трябва да са пред парламента и
8
1
 
22
 
! Отговори
Лили преди 6 години
Не кой, а ЗАЩО!!! Отговорът е изключително лесен: защото читава съдебна система, законите не важат еднакво за всички, а не се и спазват! На т.н. политици не им трябва на баир лозе!
7
1
 
24
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Вицепремиерът Симеонов отиде на място през предишните два мандата на башбашижозука бб, имаше всеки месец такива случки с ци ани, но нито той нито някой друг отидоха там.точно като днес с 200млн мигрантски кредит. Гласуваха го в разгара на отпуските за да няма съпротива от хората. А той се скрув дън земя ит въпроса защобтеглим кредит а тези условия при бюджетен излишък? Ясно е защо, за да си оправдае предателската изселническа политика, която провежда срещу българите в България
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко изкарва охранителна полиция като КАТ -аджии да събират пари от глоби, за да има държавата с какво да храни чаветата....
5
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на патриотите, най-накрая някой с достатъчно категоричен подход, който не се обяснява повече от необходимото.
4
2
 
41
 
! Отговори
БОЙ-ковист преди 6 години
Искам да чуя думата на Свети Бойко .... замълча се нещо той по случая ....
3
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
управляващата партия е виновна за геноцида над българите ! Съд за престъпното правителство !
2
5
 
35
 
! Отговори
Тошо преди 6 години
Патриотите са железни. Както гласуваха 300 лв пенсия така ще се справят и с престъпността.
1
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС е създадено , от верния режим на ДС от БКП. С парите от член първи на БКП и подпомогнати от Москва на няколко пъти. Последно и от Путин.В България тайни няма.