Електронното управление – трамплин за икономиката

То ще спести 20 млн. човекочаса годишно, коментира доц. Камен Спасов
30 юни 2017 15:20,
7

От есента електронното управление се очаква да заработи, което показва, че Държавната агенция за електронно управление работи добре и изпълнява своите функции. Това коментира доц. Камен Спасов от Софийския университет "Св. Климент Охридски" пред Bloomberg TV.
Още по темата
По думите му с въвеждането на електронно управление се очаква да бъдат спестени около 20 млн. човекочаса годишно, което ще подпомогне растежа на икономиката.

"Върви се в посока и към отпадане на услугите, които са свързани с регистър за гражданската регистрация", коментира още той.

От кои държави България може да почерпи опит за успешното въвеждане и използване на електронно управление? Чуйте във видеото на Bloomberg TV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Ще да е.,.а ма не... преди 6 години
Е ,.. като ще се спестят там незнам колко хиляди и милиони работа часа на икономиката - що не казват колко работни места ще бъдат закрити и хората ще останат на улицата - в името уж на повешен ръст на икономеката...?!.. Всичко се прави по линия на скрити Лобистки интереси- за Американските Софтуерни..компании , които навлизат масово и искат да имат Абсолютен монопол в ЕС и ...в България - също..!!! Промляха...ни главите с тая дигитализация- ще крадат непрозрачно акулите ...!...
4
1
 
1
 
! Отговори
аман от терористи преди 6 години
досегашния опит за безнаказани кражби на имоти ,парцели доказа че крадците по електронен път пипат яко не им пука и засега няма успели да си върнат откраднатите имоти през нагло престъпна агенция. Има много убити,обесени,отровени,набедени и вкарани в затвора само заради опити да си върнат откраднатите имоти. Нагли престъпници ползват участници в разработката на софтуера срещу заплащане з а да крадат имоти../исключват им електроната защита на картите/.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете електронното управление щото корупцията в низините ще намалее пък управниците нямат сметка от това. Иначе в шепа държава това трябваше да стане още при управлението на царя.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безработицата ще скочи но депутатските, директорските и кметските работни места ще останат.
1
0
 
1
 
! Отговори
Ахааа, преди 6 години
електроника значи, пък аз си мислех че пазари трябвало. то и какви пазари бе, нали Боко чака само не Еврофондове и асфалт, производство няма, а и да има той пита Мъркелицата какво да прави горкия!